Alle records gebroken tijdens de 19e WinterIntro

Het is dé klassieker onder de winterreizen van Vasa Sport en steeds meer mensen willen het meemaken! De Winterintro stond al voor de 19e keer eind november op het programma. Het was ooit op de Tauplitzalm de allereerste reis van Vasa Sport en is uitgegroeid tot de traditionele aftrap van het langlaufseizoen. 

Vasa-Sport-langlaufreis-Winterintro-Livigno

De eerste reis van de winter is het niet meer, daar heeft de Sneeuwhal van Oberhof voor gezorgd, maar de eerste reis in de buitenlucht op (bijna) echte sneeuw is het wel. Bijna echt? Ja, want we zijn niet voor niets de laatste 6 jaar niet meer op de Tauplitzalm. Rond deze tijd is het niet meer zeker, dat er natuursneeuw ligt in de Alpen, zelfs niet in het op 1800 meter gelegen Livigno. Maar de natuur wordt in Livigno een handje geholpen! Een handje, zeg maar gerust met karrevrachten!

Ski Vasa Sport

En zo lag er aan het begin van onze reis weer een prachtig geprepareerde loipe, die in de loop van de week nog met 3 km werd uitgebreid. Van de 2 weken eerder gevallen natuursneeuw was gelukkig nog wat overgebleven, zodat het er ook nog mooi winters uitzag. Dus genoeg “speelweide” en oefenterrein voor de 67 deelnemers en 7 Vasa-instructeurs, die dit terrein natuurlijk nog wel met wat anderen moesten delen!

 

Voor het eerst in het 4-sterrenhotel

Ski Vasa Sport

Dat er voor zo veel mensen plaats was kwam omdat onze hotelchef “Guido” tegenover ons oude hotel een prachtig nieuw 4-sterrenhotel had laten bouwen. Alle kamers in het oude en nieuwe hotel werden door onze groep bezet. En zo konden we genieten van de gastvrijheid, die we al in het oude hotel gewend waren in combinatie met een heleboel nieuwe luxe in het nieuwe hotel.

Ski Vasa Sport

Naast o.a. de prachtige Wellness en het binnenzwembad viel daaronder ook een heerlijke grote, schone en goed verlichte waxkelder. Bij de maaltijden werden we natuurlijk weer ouderwets verwend met Italiaanse lekkernijen. Ook de vele deelnemers met speciale diëten en allergiën konden heerlijk smikkelen.

 

Veel geleerd in 7 groepen

De groep bestond weer uit veel ervaren langlaufers, maar ook weer echte debutanten, die zowel bij skating als klassiek over maar liefst 7 niveaugroepen van groen tot zwart werden verdeeld. Zondagmiddag stond iedereen voor het eerst te swingen bij de warming-up op muziek van Anna.

Ski Vasa Sport

Daarna werd er in alle groepen ijverig gewerkt aan de verschillende klassieke technieken. Maandagochtend was de eerste skatingles en zo ging het de hele week door met afwisselend klassiek en skating.

Ski Vasa Sport


Telemarken, wandelen, shoppen, relaxen en après-ski

In het “bijprogramma” kon ook nog gekozen worden voor een les Telemark op echt telemarkmateriaal. Dinsdagmiddag werd er door een deel van de groep een prachtige wandeling gemaakt en op dinsdag en woensdagmiddag was er ook nog tijd om te shoppen in het belastingvrije Livigno of om gewoon lekker te relaxen in en om het heerlijke hotel!

Ski Vasa Sport

Het avondprogramma bestond traditioneel uit de uitgebreide briefing van reisleider Sidney, waarbij ook weer heel veel werd gelachen over wat er zo allemaal gebeurde. Donderdag aan het eind van de middag liet een groot deel van de groep zien, dat een goede après-ski niet alleen het domein van alpine-skiërs is.

Ski Vasa Sport


De Sgambeda

En dan begon het toch langzaam steeds meer te kriebelen, want de eerste marathon van het seizoen kwam er aan. De sneeuw van de sneeuwkanonnen werd door heel veel vrachtwagens op de juiste plek gebracht, waarmee dus niet alleen het marathonparcours werd verlengd, maar wij aan het einde van de week ook weer vlakbij het hotel konden starten.

Ski Vasa Sport

De hekken, spandoeken en start- en finish werden aangebracht en op zijn plaats gezet en er kwamen steeds meer (snelle) langlaufers op het parcours. Meer dan de helft van onze groep nam deel aan de Sgambeda, Dus vrijdagmiddag was onze waxkelder helemaal vol met deelnemers, die onder begeleiding van alle Waxpieten, met hoofdwaxpiet Machiel voorop de wedstrijdski’s prepareerden.

Ski Vasa Sport

Zaterdag was het dan zo ver. Onder stralende omstandigheden (die we de hele week hadden) openden bijna 1000 deelnemers het langlaufmarathonseizoen, waaronder dus veel Nederlandse deelnemers, met daarbij een paar echte debutanten. Op ieders niveau werden er topprestaties neergezet. Alleen al het volbrengen van deze 5 zware ronden van 6,3 km was een compliment waard!

Zie hier de uitslag van de Nederlandse deelnemers.

 

Aan alles komt een einde  

Zo ook aan deze geweldige langlaufweek! Alle deelnemers kunnen met een gerust hart de langlaufwinter in. De techniek is weer op peil gebracht en dat terwijl de winter eigenlijk nog moet beginnen.

 

Unknown Object


 

 

 

Deelnemers: hartstikke bedankt, jullie waren een fantastische en zeer gezellige groep. Guido en het team van hotel Sporting: we staan alweer te trappelen voor volgend jaar! En Anna, Tosca, Nicole, Machiel, Rick, Hajé, Aad, Peter en Sidney: jullie kunnen trots zijn op wat jullie de deelnemers weer hebben bijgebracht!

Laat nu de echte sneeuw maar rijkelijk komen!

 

Bekijk het reisoverzicht voor de aankomende winterreizen:

 

Reisoverzicht winter 2016/2017 <