6 schitterende hoogtepunten van de Giro Stelvio

Deze MTB-reis heeft letterlijk en figuurlijk ontzettend veel hoogtepunten. De grootste wordt door de titel van de reis al verklapt, maar er zijn er nog veel meer. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1: De indrukwekkende Uina Schlucht

Een uitgehakt pad in een rotswand 800 meter boven de afgrond! De Uina-Schlucht moet je een keer met eigen ogen hebben gezien. Elk jaar nemen vele TransAlpers deze indrukwekkende overgang tussen Zwitserland en Italië, die uitkomt op de ruim 2300 meter hoge Passo Sesvanna.

mtb reis Giro Stelvio

We lopen niet graag bij onze reizen, maar je zult begrijpen, dat er hier i.v.m. de veiligheid niets anders op zit. Dit is dan ook het enigste loopstuk van deze reis.
 

mtb reis Giro Stelvio


2: Biken in het MTB paradijs Livigno

Livigno heeft het mountainbiken omarmd en als MTB liefhebber moet je hier minimaal één keer in geweest zijn omdat:

  • Je nergens anders zoveel trails vindt voor verschillende niveaus
  • Je je hier helemaal uit kan leven op de flowtrails (die voor iedereen fietsbaar zijn) of in een Bikepark
  • Je geniet van de heerlijke Italiaanse keuken
  • Je profiteert van belastingvrije producten (brandstof, chocolade, parfum, sportartikelen etc.)
  • Je geniet van prachtige uitzichten op o.a. het Lago di Livigno, het Val Minor en de gletschers van de Piz Palu en Piz Bernina

Lees in het artikel waarom Livigno zo fijn mountainbiken is meer over hoe gaaf het is om hier te biken. Dan snap je direct waarom we deze plaats in de route hebben opgenomen. 

mtb reis Giro Stelvio


3: Rijden in een Canadees landschap

In de 3e etappe van Mustair naar Livigno waan je je in een Canadees landschap met meren, ingesneden riviervalleien en schitterende vergezichten. Bekijk de onderstaande afbeeldingen maar.

mtb reis stelvio

mtb reis stelvio


4: De beroemde Goldseetrail

Een zeer bekende en populaire trail onder bikers. Kende jij hem al? En heb je hem al wel eens gefietst? Check de video:

 


 

5: De Passo Zebru

Deze pas is het letterlijke hoogtepunt van de reis van maar liefst 3005m. Ooit zo hoog geweest met de MTB? Dit is je kans! Een pittige klim, maar kan je straks mooi mee opscheppen bij je fietsvrienden ;-).

mtb reis stelvio
 

6: Onverhard de Stelvio beklimmen

Aan dit figuurlijke hoogtepunt heeft deze reis zijn naam te danken: het beklimmen van de Stelvio via onverharde wegen. Je slaapt zelfs een nacht bovenop deze Pass. Een unieke ervaring die je na deze reis van je bucketlist kan strepen.

 

Krijg je al zin om mee te gaan?


De Giro Stelvio is van 02-09-2017 t/m 09-09-2017. Als je nu boekt heb je nog voldoende tijd om goed getraind aan de start te staan.

Check het programma van dag tot dag en ontdek welk hoogtepunt je op welke dag gaat beleven:

 

Bekijk hier de reispagina van de Giro Stelvio
 

Blijf op de hoogte van nieuws, tips en aanbiedingen

Schrijf je in voor (één van) onze nieuwsbrieven en je ontvangt al het laatste nieuws, mooie aanbiedingen en de beste tips automatisch in je mailbox.

Inclusief tussenvoegsels