Door bos, weides en over bergen

Onder een stralende zon stonden om half 9 de 20 enthousiaste deelnemers te trappelen voor de eerste etappe van de Tauern Transalp. 

Tauern TransAlp


Dag 1: Werfenweng - Altenmarkt

De deelnemers zijn verdeeld over drie groepen, 5 bij groen, 7 bij blauw - rustig, 5 bij blauw - iets sneller en 2 GPS rijders. We gaan gelijk goed aan de slag op de klim voor de blauwe groepen net buiten Werfenweng naar de Frommalm en voor de groene groep de Schwarzeneggeralm. Helaas was er wat vertraging bij de start van de groene groep vanwege een haperende e-bike. Wat volgde was een dag met wisselende trails, door bos en weide onder een stralende zon.

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Dag 2: Altenmarkt - Mauterndof

Vandaag was de eerste echte alpencol passage over de Oberhutensattel op 1866m in het Tauerngebergte. Het was een hele mooie klim over de Forstau route naar de Vogelalm. Gevolgd door een paar kilometers erg steile klim, met wellicht af en toe een stukje lopen, naar de Oberhutte. Na de lunch in de Oberhutte kwam een lange afdaling door een erg mooi dal naar Mauterndorf.

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Dag 3: Mauterndorf – Gmund

Dit is een etappe met behoorlijk wat verschillende routes voor de groene, blauwe en rode groepen.
Het weerbericht geeft aan dat het wederom een mooie zomerse dag wordt, strak blauwe lucht en 27 graden. De blauwe groep begon vanuit Mautendof gelijk met een klimmetje van 600 hoogtemeters. Dit gaf een mooi uitzicht op de laaghangende bewolking in het dal. Rood en groen reden een andere route, maar uiteindelijk kwamen alle groepen uit bovenop de Katschberg op 1750 meter. Daarna zijn we via wisselende trails, schotter en asfalt naar Gmund gedaald. Helaas was er wat pech vanwege twee valpartijtjes, met als gevolg wat schaafwonden en gekneusde ribben.

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Dag 4: Gmund - Feld am See

Vandaag gaan we via een lange klim op weg naar de Nockbergen. Op 1880 meter in de Millstatterhütte kon er genoten worden van een heerlijke lunch, natuurlijk een lekker portie Kaiserschmarrn. Na de lunch reden we de langste singletrail afdaling van deze week. Aangekomen bij de Millstattersee volgden we een mooi pad richting Dobriach voor een laatste stop.

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Dag 5: Feld am See - Faak am See

Het meeste klimwerk zit erop, vandaag geen alpenpassage maar een zeer afwisselende tocht naar Faak am See. Rood doet nog even de flowtrail bij Bad Klein Kirchheim en voegt zich dan op de route van de andere groepen. Afwisselend over de flanken van de bergen, door de bossen en over alpenweiden naar Villach. Door de stad langs de rivier de Drau richting het zuiden naar Faak am See.

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Dag 6: Faak am See

Voor de blauwe en rode groep stond de klim naar Anna’s hut op het programma. Een verlaten hut op 1580m hoogte op de grens van Oostenrijk en Slovenie. Helaas was er vanwege de laaghangende bewolking geen zicht op het dal en de Fakersee. Na de afdaling werd er koers gezet richting de flowtrails bij restaurant Baumgarten om de dag af te sluiten. De groene groep deed een mooi rondje rond het meer, koffie met mooi uitzicht en uiteindelijk afsluiting in het strandbad.

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Tauern TransAlp

Wil je ook de Tauern TransAlp MTB'en?

Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

TAUERN TRANSALP

Oostenrijk
AUT

eMTB Tauern TransAlp

Ben je een groene eMTBer en wil je een klassieke TransAlp van noord naar zuid maken? Dan is dit je kans. De Alpenhoofdkam heten hier Tauern, vandaar de naam.  

Datum op aanvraag

Reislevel: 3/10

Niveaugroepen:  

Bekijken

vanaf
€925

Oostenrijk
AUT

Tauern TransAlp

Een klassieke TransAlp van noord naar zuid dwars door de Alpen, die hier Tauern heten. Je beleeft in deze week alles wat een TransAlp zo mooi maakt!

Datum op aanvraag

Reislevel: 4/10

Niveaugroepen:        

Bekijken

vanaf
€925