Calpe: in het spoor van de profwielrenners

Calpe, overwinteroord voor de profwielrenners, daar wilden we rijden. Geef ons eens ongelijk, de regio rondom Calpe en Denia is ingericht op het wielertoerisme. De bijna altijd schijnende zon maakt een perfecte voorbereiding voor het seizoen mogelijk.

Racefietsreis Calpe

 

Genieten van de zon, de langlopende beklimmingen en de snelle afdalingen die hebben we gedaan. Met een groep van 13 waren we neergestreken in het populaire fietshotel Sol Y Mar in Calpe. Vanuit hier hebben we de verschillende routes naar hoogtepunten als de Port de Tudons (1025m), coll de Rates, Serra de Bernia, Cumbre del Sol en Val de ‘Ebo gereden. Uiteraard hebben we  de vele terrasjes onderweg niet overgeslagen. Stuk voor stuk pareltjes van routes waar we graag nog eens naar teruggaan.

 

Dit zeiden de deelnemers over deze reis   

"Calpe: de ‘place to be’ voor elke wielrenner"   

"Cumbre del Sol, de klim van Tom Dumoulin:  Fantastisch uitzicht, maar deze steile klim doe je maar een keer en daarna nooit meer."   

"Heerlijk de hele week kort-kort rijden met een weerbericht in Nederland van 8 C en regen."   

"Er zijn zware etappes bij, maar wat ben ik blij dat ik aan het begin van het seizoen al 100+ kilometers en 2000 hoogtemeters kan rijden."  


Bekijk de foto's

 

 

 

 

 

 

Bekijk de rest van de foto's in het Facebook album

Wil je ook mee met Racefietsreis Calpe?

Bekijk data en klik door voor de informatie en prijzen.

Racefietsreis Calpe >>   
of bekijk alle fietsreizen 

Spanje
ESP
Reis voorbij

Racefietsreis voorjaarszon in Calpe

De perfecte trainingsweek in het vroege voorjaar! Leg de basis voor jouw fietsseizoen in Zuid-Spanje in de beroemde heuvels rondom fietsmekka Calpe.

16-03-2024 t/m 23-03-2024

Reislevel: 4/10

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€945