Genieten in de Dolomieten!

Maar liefst 34 mannen en vrouwen stonden te popelen om (weer) een avontuur met Vasa Sport te beleven. In het mooie St. Vigil scheen het zonnetje ons al tegemoet en begonnen we aan een onvergetelijke week!

Fanes Sella Ronda

 


Naar de Fanes Hütte

De eerste dag stond in het teken van de beklimming naar de Fanes Hütte. Al gelijk werd duidelijk wat klimmen in de Dolomieten inhoudt en menig zweetdruppel zat al op het hoofd. Na een welverdiende cappuccino met apfelstrudel vervolgden we onze weg richting Cortina, waar we een mooie lus maakten met wederom gave afdalingen. Alle groepen kwamen laat bij het hotel, maar nog net op tijd om de wedstrijd van het Nederlands elftal te zien.

Fanes-Sella Ronda

Fanes-Sella Ronda

Cinque Torri

Een pittige klim stond ons te wachten, direct vanuit de start. Gelukkig hadden we goed ontbeten want we moesten alles uit de kast halen om fietsend boven te komen. Het uitzicht was prachtig met de 5 rotsen die imposant op ons neer keken.

Fanes-Sella Ronda

Na een zeer mooie maar technische afdaling werden we even uit de flow gehaald vanwege de vele omgevallen bomen die op het pad lagen. Dat deerde de vreugde niet en in de middag beten de rode groepen zich stuk op de rode lus rondom Alleghe. Moe maar voldaan kwamen we aan bij ons volgende hotel, waar de welverdiende biertjes dan ook rijkelijk vloeiden.

Fanes-Sella Ronda

Fanes-Sella Ronda

Fanes-Sella Ronda

Marmolada

Een adventure traildag. Gezien het etappeverloop en de voorgaande dagen nam de blauwe groepen de lift naar de Passo Padon om zo aardig wat hoogtemeters te voet te besparen. Er was een rode groep die wel alles fietsend omhoog heeft gedaan, wat een bikkels! Nadien begon het deels fietsbare wandelpad richting de Bindelweg.

Fanes-Sella Ronda

Ook hier kreeg je het niet cadeau maar de uitzichten waren wel fenomenaal. Menig bureauplaatje werd hier geschoten. De panorama groepen konden zicht uitleven aan de noordwestzijde van de Bindelweg met mooie trails. Enkele groepen fietsten de prachtige Bindelweg met uitzicht op de Marmolada gletsjer. Voor diegenen die meer moesten lopen dan verwacht, stond er in de namiddag een geweldig trail te wachten die voor een brede glimlach zorgden bij aankomst in het hotel. Enkele konden er maar niet genoeg van krijgen en namen de lift om de laatste afdaling nog een keer te doen!

Fanes-Sella Ronda

Fanes-Sella Ronda

Trail, trails en nog eens trails

Ook vandaag waren de routes iets aangepast voor blauw en ook dat zorgde voor brede glimlachen. Vooral de afdaling van de Paradiso Trail was er een om over naar huis te schrijven en de groep van Rob heeft deze zelfs 3x gedaan! In de namiddag was regen en onweer voorspeld en alle groepen waren bijtijds in Wolkenstein. Een paar enthousiastelingen gingen alsnog met de lift omhoog maar toen barstte de regen en het onweer los. Dit resulteerde in verplicht wachten totdat het voorbij was en deze tijd werd gevuld met een rondje schnaps en verbazing over Moeder Natuur.

Fanes-Sella Ronda

Fanes-Sella Ronda

Fanes-Sella Ronda

Seiser Alm

Wat een mooie dag was dit. Eenmaal boven op de Seiser Alm, de grootse Alpenweide van Europa, was het genieten. Markante rotsformaties, indrukwekkende landschappen, grote groene weides, ongelooflijk. Ook hier werd natuurlijk een fotoshoot gedaan en het zal moeilijk worden om te kiezen uit je nieuwe profielfoto.

Fanes-Sella Ronda

Fanes-Sella Ronda

Wat een afsluiter!

We deden de gordijnen open en we keken tegen een strakblauwe lucht. Wat is het leven toch mooi! De laatste dag van deze week waar we extra van moesten genieten, nou ja, moesten... Het kostte vooral moeite om er niet van te genieten, zo mooi was het. Na een eerste klim bereikten we de top van de Gardena waar we getrakteerd werden op een mooie singletrail helemaal naar Corvara. Hier bekeken we de tijdritfiets van Ganna en de baanfiets van Wiggins om vervolgens weer te gaan klimmen richting de Pralongia hut.

Fanes-Sella Ronda

Fanes-Sella Ronda

Eenmaal op hoogte hadden we een 360 graden view, een traktatie! Na een heerlijke lunch daalden we af via een fantastisch bikepark, waarbij de rode groep deze zelfs nog een keer deed en uiteindelijk op meer dan 4100hm afdalen kwamen! Met een dalende tendens langs de beek ging het vlot en stond ons de laatste klim te wachten. De beloning was misschien wel de mooiste afdaling van de week en met adrenaline, trots, blijheid, vermoeidheid en bezinning bereikten we ons hotel in St. Vigil waar de champagne klaar stond en we proostten op een prachtige week!

Fanes-Sella Ronda

Cor, Rob, Mart, Johan, Robert-Jan en Rick bedanken jullie allemaal voor een onvergetelijke week en hopen jullie op een volgend avontuur weer te mogen begeleiden.

 

Wil je ook de Fanes Sella Ronda MTB'en?

Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

Fanes Sella Ronda

Italië
ITA

Fanes-Sella-Panorama

Hou je van afdalen? Dan is deze reis met liften echt iets voor jou! Fiets door twee van de bekendste bergmassieven in de Dolomieten.

26-06-2021 t/m 03-07-2021

Reislevel: 7/10

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€932

Italië
ITA

Fanes-Sella-Ronda

Fiets door twee van de bekendste bergmassieven in de Dolomieten. Deze ronde brengt alles wat jij, als enthousiaste mountainbiker, begeert.

26-06-2021 t/m 03-07-2021

Reislevel: 8/10

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€932