Dit weekend reden we dikke enduro tracks rond Solingen

Deze trip vergeten we niet snel meer. Elke dag reden we van het begin tot eind alleen maar dikke enduro trails! Benieuwd naar de avonturen? Check het verslag met aftermovie en foto's.

Dikke enduro tracks

 

Bekijk de Aftermovie

Favorite place to be

Met 14 deelnemers en twee gidsen trappen we op vrijdagmiddag het weekend af bij de camping in Glüder. We zijn niet de enige. Dikke e-bike fully’s en rijders in flanellen shirts halen ons regelmatig in. Blijkbaar zitten we op de goede plek maar stiekem wisten we dat natuurlijk allang. Als gids ben je bevoorrecht om te verkennen en dat hebben we hier dan ook zo vaak mogelijk gedaan. Het is zelfs een favoriet geworden onder de gidsen.

Adalen

Da Rock, een juweel van een afdaling

Vanaf de camping start een hele rits afdalingen die goed zijn ingereden. Sommige ontdekt door de massa en wat juweeltjes die verstopt liggen. Neem bijvoorbeeld 'Da Rock' een fantastische afdaling met mooi uitzicht op de rivier de Wupper. Over de bergrand daalt deze worteltrail naar een rockslab-achtige afdaling waar je remmen je vriend moeten zijn wil je de afdaling overleven.

Afdalen

We gaan tot het gaatje en besteden de laatst beschikbare minuten die deze dag voor ons in petto heeft. Daarna stappen we in de auto naar het hotel in Remscheid waar we de volgende dag gaan shredden in het bikepark.

Airtime en grenzen verleggen

We fietsen via de 'I can fly' en de Graddasee trail naar het bikepark. In het bikepark hangen we wat in de kombochten en maken we hier en daar wat airtime. Grenzen worden verlegd maar altijd worden de risico's gecontroleerd.

Over de vlonders fietsen

Poseren voor de afdaling

Als we moe zijn van het werk om de dalende meters te verdienen in een park zonder lift gaan we richting de lunch waar we een uitstekende maaltijd verorberen waar wij onze dirty vingers bij aflikken!

Hamborger

Diepe afdaling

Na nog een paar keer flink te zijn uitgedaagd op rockslabs, steile stenige afdalingen en worteltrails gaan we weer naar het hotel.

Nog een laatste dag trailfun

De laatste dag is alweer veel te snel aangebroken er liggen nog veel mega vette afdalingen op ons te wachten. Ook vandaag blijken we niet de enige. Een grote groep van wel zo’n 30 andere enduro rijders van een Duitse organisatie draaien rondjes op dezelfde trail. Na wat gezamenlijke pret zoeken we andere trails op die minder bekend zijn. Iedereen wordt daar ongeacht zijn technische niveau uitgedaagd met afdalingen, jumps en drops. Vreugde en angst kreten wisselen elkaar af.

Afdalen

 

Afdalen in een groepje

Shreddende vrouwen en mannen tijdens de Enduro Solingen

De vier vrouwelijke deelnemers konden geen genoeg krijgen van de trails en pakte nog wat extra afdalingen. De meeste mannelijke deelnemers zitten dan al aan het bier. Wanneer zich aan het einde van de dag de fysieke beperking (lees: zware benen) meldt sluiten we af met een glimlach. En die gaat er voorlopig niet meer vanaf.

sgrenndende vrouwen

 

Reageer

Interesse MTB met enduro-like trails?

Ben je geïnteresseerd in uitdagendende trails rijden? Laat het weten.
We kijken of we naast Enduro weekend Solingen nog meer leuke activiteiten kunnen ontwikkelen. Jij wordt dan als eerste daarover geinformeerd.
 

Geef je naam en mailadres door
Naam
Inclusief tussenvoegsels
Duitsland
GER
Reis voorbij

Enduro weekend Solingen

Enduro MTB-weekend met (zeer) technische trails en steile afdalingen waarbij je skills op de proef worden gesteld. Het is relaxed klimmen en hard afdalen op jouw niveau.

06-05-2022 t/m 08-05-2022

Reislevel: 8/10

Niveaugroepen:    

Bekijken

vanaf
€264