Een mountainbike paradijs ontdekken in Bielefeld

Vlak over de grens een ongekend mountainbike paradijs ontdekken. Wie wil dat nou niet? Na een korte autorit verzamelen we op vrijdagochtend op de startplek, een gezellige camping aan de rand van het Teutoburger Wald. We gaan drie dagen lekker biken over en langs deze unieke heuvelrug.

Bielefeld trails


Een zeer gevarieerd terrein

We beginnen meteen met een lekker herfstzonnetje. Na de eerste vlakke kilometer krijgen we meteen een kilometer met een stijgingspercentage van 13% voor onze kiezen. Lekker opgewarmd beginnen we aan een tocht door zeer gevarieerd terrein: mooie technische trailtjes, rustige bospaden, mooie heidevelden, langs een 13e-eeuws kasteel en een stukje door het centrum van Bielefeld. Een flink kluunstuk met omgewaaide bomen maakt het even extra moeilijk, maar de mooie trailtjes daarna maken alles weer goed. Via een parkweggetje komen we mooi op tijd bij ons hotel aan waar ons een heerlijk dinerbuffet staat te wachten.

Bielefeld trails

Bielefeld trails

Bielefeld trails

De Hermannsweg

De tweede dag slingeren we op en neer rondom de beroemde Hermannsweg naar het gigantische Hermann-monument. Een monument ter ere van de volksheld die hier ruim 15.000 Romeinen de pan in hakte. Wij mountainbikers kunnen ons nu goed voorstellen dat een beetje terreinkennis hier een groot voordeel is. Continu worden we verrast door onverwachte zijpaadjes, korte steile klimmetjes of technische afdalingen. Gelukkig zijn er tussendoor ook voldoende momenten om te genieten van de prachtige vergezichten en de afwisselende omgeving. Tot de laatste kilometers blijven we in de bossen om pas op het laatste moment ineens weer voor het hotel te staan.

Bielefeld trails

Bielefeld trails

Bielefeld trails

Bielefeld trails

De laatste dag

De laatste dag is het weer wat onstuimiger, maar nog steeds droog. Via parkjes en rustige weggetjes rijden we Bielefeld uit. Eenmaal buiten Bielefeld komen we weer in een prachtig bosrijk mountainbikegebied met zeer afwisselende trails. Soms technisch en steil, soms licht op en neer glooiend en soms zelfs even lekker vlak langs de bergkam met uitzicht op de dorpjes en weilanden beneden. Na de lunch in het dorpje Werther rijden we de laatste mooie trailtjes terug naar de startplek. Hier kunnen we nog even lekker douchen en wat drinken voor we weer in de auto stappen voor de terugreis. Tevreden kijken we terug op een geslaagd weekend.

Bielefeld trails

Bielefeld trails

Bielefeld trails

Wil je ook een weekendje mountainbiken in Bielefeld?

Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

BIELEFELD TRAILS

Duitsland
GER

Bielefeld trails

MTB-weekend voor wie dicht bij huis over trails wil crossen. Een perfect weekend om er even tussenuit te zijn en/of voor te bereiden op een reis in de Alpen.

28-05-2021 t/m 29-05-2021

Reislevel: 5/10

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€299