Backcountry trekking Narvikfjell-Abisko was één en al avontuur

Het avontuur op deze reis begon al voordat de reis begonnen was. Omdat er een spoor kapot was reden er geen treinen naar ons beoogde startpunt in Noorwegen. We konden hier ook op geen andere manier naartoe, dus moesten we een alternatief bedenken. 

Narvikfjell-Abisko


Na veel geregel hebben we de reis kunnen omzetten en zijn we gestart in het Zweedse Abisko, vanwaar we onze 6-daagse tocht zijn begonnen. Omdat de bagage van Sam en Irene (die via Noorwegen reisden) niet was aangekomen moesten we improviseren, en behoorlijk ook. Uiteindelijk hebben we een set snowshoes gehuurd, 2 warme wind- en waterdichte sneeuwscooter pakken en hebben we met alle overige kleren en tassen van de andere deelnemers en gidsen kunnen ‘aankleden’ zodat we toch veilig op pad konden.
Toen we eenmaal in de rust en de uitgestrekte natuur zaten beseften we hoe gelukkig, dankbaar en nietig we als mens zijn. 


Met wisselende weersomstandigheden werd dit een reis om nooit meer te vergeten. Van prachtig zonnig en wind stil tot windkracht 10 waarbij we bijna omver werden geblazen. Heel mooi en bijzonder was het dat we deze week twee keer het noorderlicht hebben gezien. Juist in dit gebied is de kans hierop groot en het was daarom ook extra tof dat we dat hebben kunnen meemaken. 

Mooie verhalen werden verteld bij kaarslicht in de hut, back to the basics van waar het leven om draait, water halen door een wak te hakken in het ijs, eenvoud, het samen moeten doen. Grenzen werden verlegd, we hebben dingen geleerd en we zijn mooie ervaringen rijker. En gelachen, dat hebben we ook erg veel!
Het was een prachtige reis boven de poolcirkel in Zweeds Lapland, een onvergetelijk avontuur!
 

Dit zeiden de deelnemers over deze reis

"Jullie hebben met jullie improvisatievermogen datgene wat het meest onwaarschijnlijk zou zijn tot het best mogelijke scenario weten om te buigen, echt heel knap!"

"Het beeld dat jij iemand kilometers lang op de pulka de berg omhoog sleurde en ik het niet kon bijhouden zal ik nooit meer vergeten"

"De maaltijden (van Roos) zijn echt een meerwaarde, we eten echt heel gevarieerd, gezond en lekker!"

 

Bekijk de foto's

 

 

 


Bekijk meer foto's in het Facebook album
 

Wil je ook mee naar Narvikfjell-Abisko?

Geef je interesse door als je hier in 2024 ook wil langlaufen. Dan ontvang je de nieuwe datum als die bekend is.

Backcountry trekking Narvikfjell-Abisko

Noorwegen
NOR
Zweden
SWE
Reis voorbij

Backcountry trekking Narvikfjell-Abisko

Een avontuurlijke trektocht in Noors en Zweeds Lapland vlakbij Kebnekaise (hoogste berg van Zweden) waarbij je in Noorwegen begint en in Zweden eindigt.

17-03-2024 t/m 23-03-2024

Niveaugroepen:    

Bekijken

vanaf
€1.445