Op jacht naar noorderlicht en elanden

Voor deze groep doorgewinterde toerlanglaufers werd gids Saar dit jaar voor een ware uitdaging gesteld: “We willen het noorderlicht zien, elanden, goede sneeuw, weinig mensen en mooi weer…”

Backcountry Trekking Narvikfjell


De keus viel op de Narvikfjell, een ruig berggebied hoog binnen de poolcirkel, op een half uur met de trein vanaf Narvik. Mooie dalen, omgeven door spectaculaire bergen. Het is niet voor iedereen toegankelijk. Je hebt voldoende backcountry-ervaring nodig, een goede conditie en de juiste mindset zijn noodzakelijk.

Op station Katterat begonnen we aan de tocht, meteen door de diepe sneeuw, we wisten meteen weer wat toerlanglaufen vraagt! Na twee nachten in Noorse DNT hutten trokken we Zweden in, met zicht op het bekend Kebnekaise gebied.

En wat hadden we een ongelofelijke mazzel! De sneeuw was magisch mooi, het noorderlicht leek wel een vuurwerkshow. De zon liet zich geregeld zien en ook de elanden kwamen voor ons uit de bosjes. Dit alles samen met de gezelligheid en de lekkernijen die een ieder stiekem in z’n rugzak had gestopt maakte deze week een tocht om nooit meer te vergeten. Gelukkig staat de reünie al gepland😉

Ondertussen dromen we van de heerlijke afdalingen die we gemaakt hebben, maar ook van het ‘omhoog bikkelen met de pulka’.

Dit zeiden de deelnemers over deze reis
"Fantastische reis met fijne mensen. Kom je zelf tegen in een winter (ver)-  wonderland met als cadeautje de elanden, rendieren, sneeuwhoentjes en... het noorderlicht."

"Een prachtige reis, helemaal back to basics"

"Een fantastische tocht door één van de mooiste berggebieden van Scandinavië"

"Toerlanglaufen door Narvikfjell. Een klassiek avontuur in arctisch Noorwegen met de juiste ingrediënten; sneeuw, ijs, brute natuur, stilte, geen wifi, zelf water halen, een snorrende houtkachel, goede gesprekken, bijzondere ontmoetingen."

"Toerlanglaufen door de natuur, door de kou en tijdloosheid. Door gedachten in je brein. Via besneeuwde dalen, meren en bergzadels. Zo kom je ergens. Opgeven is nooit meer een optie. "


Bekijk de foto's

Backcountry Trekking Narvikfjell

Backcountry Trekking Narvikfjell

Backcountry Trekking Narvikfjell

Backcountry Trekking Narvikfjell

Bekijk de rest van de foto's in het Facebook album en bekijk de aftermovie

Wil je ook mee met backcountry trekking Narvikfjell?

Bekijk data en klik door voor de informatie en prijzen.

Backcountry Trekking Narvikfjell
of bekijk alle winterreizen