Eindelijk weer los op de Utrechtse Heuvelrug

Jaaaaaa! Na lang hopen en wachten mochten we eindelijk weer eens los op de mountainbike. Op de Utrechtse Heuvelrug liggen van Rhenen tot Amersfoort fantastische trails. Om deze aan elkaar te rijden en te verplaatsen van A naar B geeft echt een ‘Trans’ gevoel. Niet gek dat een groep van 16 deelnemers op vrijdag stond te popelen om te vertrekken. Veel oud bekenden die het fijn vonden om het Vasagevoel weer even te hebben maar ook een aantal fanatieke fietsers die voor het eerst kennis maakten met de manier van reizen.

TransHeuvelrug Trails


Zoals bij alle reizen werd er ook tijdens de TransHeuvelrug Trails gebruik gemaakt van verschillende niveaugroepen. Zo kon iedereen zich lekker uitleven en was er voor de groepen groen en blauw wat meer aandacht voor techniek en fietsbeheersing. Terwijl blauw plus en rood lekker konden knallen.

TransHeuvelrug Trails

TransHeuvelrug Trails

Etappe 1: Rhenen -> Amersfoort

Als eerste reden we het gedeelte bij Rhenen. Gelijk de Marmottenbak in was een feestje. Het was een mooie flow en het waren heerlijke trails. Na de verbinding kwamen we op de route van Amerongen en al snel kwam Harry Slinger voor de wielen. Het was een stuk met afdaling met een serie aan kombochten en jumps. Na een tussenstop bij De Proloog in Amerongen was Leersum aan de beurt. Als je daar fietst dan snap je waarom deze twee routes standaard in de top 10 van beste routes in Nederland staan.

TransHeuvelrug Trails

Via o.a. Zeist en Austerlitz fietsen we via Landgoed Den Treek naar het hotel in Amersfoort. Een enkeling ging onder begeleiding nog even sleutelen aan hun techniek in Bike Park Leusden. De rest nam het er lekker van en genoot van een drankje op het terras. Ja ja, ook dat mocht weer. Na het eten werd tijdens de briefing de heerlijke dag nog heel even herbeleefd en werd er vooruit gekeken naar de volgende dag.

TransHeuvelrug Trails

TransHeuvelrug Trails

TransHeuvelrug Trails

Etappe 2: Amersfoort -> Rhenen

Na een goede nachtrust en lekker ontbijt werden de stalen rossen weer uit de stalling gehaald voor dag twee. Wederom een dag vol flow over de trails van de Utrechtse Heuvelrug. Op sommige plekken waande je je in het buitenland. De bossen in Utrecht en Gelderland doen niet onder voor plekken in Frankrijk of Duitsland. Tegen 3 uur werden de laatste kilometers weggetrapt en kwamen de groepen weer terug in Rhenen. Daar stond de bagagebus te wachten en kon iedereen de TransHeuvelrug Trails afsluiten met een drankje of een lekker ijsje. Want ook het weer was eindelijk lekker. We hebben weer kunnen fietsen, op het terras kunnen zitten en we hadden lekker weer, het was een win-win-win situatie.

TransHeuvelrug Trails

TransHeuvelrug Trails

TransHeuvelrug Trails

TransHeuvelrug Trails

TransHeuvelrug Trails

TransHeuvelrug Trails

TransHeuvelrug Trails

Wil jij ook de TransHeuvelrug Trails MTB'en?

Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

TransHeuvelrug Trails