Slingeren en klimmen op de racefiets, MTB én gravelbike

Wat een heerlijk fietsweekend in het Bergisches land ten zuiden van Solingen. Mooie fietsroutes voor racefiets, gravel of MTB. Zoals de naam van de reis al doet vermoeden met heel veel bergen en bochten. Er is werkelijk geen kilometer vlak stukje weg te vinden en het enige stukje lang rechtuit is over een fietspad aangelegd op een oud spoorbaan traject.

Fietser

 

Slingeren en klimmen

Doordat heel veel korte klimmetjes en korte vlotte daalmeters hier zo snel op elkaar volgen voelt het alsof de kilometers dubbel tellen. De racefietsers gingen drie dagen op pad voor een mooie tocht. Elke dag was er de keuze uit 4 routes met verschillende afstanden en hoogtemeters. De ritten hadden veel hoogtemeters op een relatief korte afstand. Genoeg om aan het eind van de dag moe en voldaan terug te kijken op een geslaagde fietsdag.

Fietsers

Groepje fietsers

Dalletje

 

Prachtig uitzicht met dank aan de letterzetter

En waar zijn we allemaal dan wel geweest? Doordat de routes ons door de allermooiste stukjes van het Bergisches Land brachten, is het niet zo eenvoudig om dat even na te vertellen. We hebben slingerend tussen de stuwmeren, misschien inderdaad wel die 1000 bergen gezien, waaronder de Unnenberg, Hungerberg, Koppelberg, Kreuzberg, Altenberg enzovoorts. Met helaas ook veel zichtbare schade aan de bossen door de houtkap om de opmars van de Letterzetter tegen te gaan.

Fietsen

Gekapte bomen

Veel geleerd op de klim en daal clinic

Voor de deelnemers aan de klim-en-daal clinic was er genoeg ‘oefenmateriaal’ onderweg om de klim en met name de afdaal skills te verfijnen. We zagen duidelijk verbetering op de 3e dag toen de cursisten het geleerde gingen toepassen in een tocht.

Fietser

Foto op de dam

 

Verse gravelroutes

Een primeur dit voorjaar waren de gravelroutes. De gravelrijders waren enthousiast en genoten van mooie gravelpaden met een heerlijke flow. Dat het lekker ging was duidelijk want veel gestopt om foto's te maken werd er niet. Dan maar een paar foto's van de paden, zonder fietsers erop.

Gravelbiken

Gravelpad

Gravelpad

 

En er waren ook nog mountainbikers dit weekend

Zij reden met de GPS op het stuur. Helaas was het pad hier en daar wat avontuurlijk door omgevallen bomen maar dat mocht de pret niet drukken.

Fietser

Pad

Moe!

 

Kortom alle type fietsers maakten er een mooi weekend van

Het mooie weer, de rust, de ruimte, de vele dorpjes, de mooie vergezichten en uiteraard het gezelschap van een groep enthousiaste sportieve racefietsers, gravelrijders en MTBers maken van deze gecombineerde Vasa weekend reis weer een geslaagde trip! Tot de volgende keer.

Groepsfoto

 

Wil je ook mee slingeren op 1000 bergen en bochten?

We gaan in het najaar nog een keer. Fiets door naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

Bekijk de reis