Hemma Vasaloppet, rol je mee?

Deze week zouden we in Zweden zijn met als afsluiter de Vasaloppet, 90km langlaufen. Samen met 15.000 andere langlaufers starten. Het lijkt heel ver weg.
Maar wat een goed idee van één van onze VasaChallenge deelnemers om thuis een alternatief te rollen. Doe je mee?

Vasa Loppet start


90km rollen, in stukjes

90km rolskiën is misschien wat ver om in één keer te doen. Maar in een week moet het lukken bedacht Edo. Uiteraard met de finish etappe op de 1e zondag van maart, de dag van de Vasaloppet (7 maart).

Inmiddels zijn behoorlijk wat langlaufers kilometers bij elkaar aan het sprokkelen op de rolski's. Leuk om de foto's en voortgang te zien op Facebook, Instagram en in de Vasa Nordic groep op Strava.
 

Deze helden zijn onderweg

Aart deed drie keer mee met de Vasaloppet

Aart

Hij rolt nu 3 x 30km. Elke etappe met een startnummer om.

"Vandaag weer een etappe van de Hemma VasaChallenge van #vasasport gedaan. Om in Oxberg te komen had ik 32 km nodig, nadat ik dinsdag 4,5 km voor Risberg gestopt was. Ik ben van start gegaan met mijn startnummer van 2014, het was niet gemakkelijk vandaag, maar dat was de Vasaloppet van 2014 ook niet."

Update zondag 7 maart:

Hemma Vasa Loppet

"Zo, de Hemma Vasa Challenge zit erop, vandaag de laatste 28 km naar de finish in Mora gedaan."

"Dit was gelijk mijn snelste van de drie etappes, dinsdag 5.07/km, donderdag 5.16/km en vandaag nipt sneller dan dinsdag met 5.06/km. Deze 28 km zijn ook gelijk de eerste km’s van de Nordenskioldslöppet van 220 km. Deze Challenge loopt van 5 maart tot 3 april, dus in totaal 30 dagen de tijd om hem te voltooien. De echte Nordenskioldslöppet is 220 km langlaufen binnen 30 uur, vandaar de dertig dagen. Met dank aan Edo, één van de deelnemers die met #vasasport naar de Vasalöppet zou gaan. Door het niet doorgaan hiervan kwam hij op het idee van Hemma Vasa Challenge, die door Vasasport verder onder de aandacht van de Nederlandse langlaufers gebrachte werd. Leuk om zo toch, zei het dan virtueel met elkaar bezig te zijn."

Je leest meer van Aart op Strava en Facebook.
 

Edo zou dit jaar voor het eerst de Vasaloppet gaan doen

Edo

Hij neemt deel vanuit de Bas van de Goor Foundation, weski2changediabetes challenge. Edo is de aansteker voor deze Hemma VasaChallenge.

"Vandaag zouden we vertrekken naar Zweden. En dan een week later de ontknoping van een jaar intensieve voorbereidingen. Helaas moeten we nog een jaartje wachten. Maar mij lijkt het leuk om deze week in totaal 90km te rolskiën. Vandaag de aftrap: de eerste 30km.

Volg de progressie van Edo op Strava.

 

Peter doet ook de Vasa Challenge met de BvdGF

Edo

Hij langlauft al langer en is actief lid van de club Diever.

"De tweede etappe van de Hemma VasaChallenge. Ruim 30 km gepland. In principe een snel parcours, want op enkele honderd meters zandpad na allemaal asfalt. Al met al ging het lekker. Ik voel ‘m wel, maar het ging gemakkelijker dan de eerste etappe.....
Zondag a.s. de laatste etappe. Dan ook wat hoogtemeters over de Sallandse Heuvelrug."

Update zondag 7 maart:

Hemma Vasa Loppet

"Vandaag de dag van de Vasaloppet. Althans dit jaar alleen voor de elite. Anders hadden wij er ook gestaan. Voor 90 km op de langlaufski’s. 
Nu dan deelgenomen aan de Hemma VasaChallenge geïnitieerd door mede-Vasaloppetteer Edo.
Ik heb gekozen om de afstand in 3 etappes van zo’n 30 km te overbruggen. Vandaag dan op de slotdag de laatste 30 km, bijna 32 op precies te zijn, deels over de Sallandse Heuvelrug. Ook nog wat hoogtemeters maken.
Het ging lekker en ook wel vlot op een paar wat langere stukken op een zuigend kleipad en klinkers na.
Ik voel ‘m nu wel en neem met een diepe buiging mijn hoed af voor hen die de 90 km op één dag hebben gerold: chapeau! 
Voor volgend jaar er voor zorgen goed in training te blijven. Dat was toch wel wat ingekakt."

Je leest meer van Peter op Facebook, Instagram en Strava.

 

90km in één keer

Hemma Vasa Loppet
Zelf heb ik elke dag een etappe gedaan en ben ik nu in Evertsberg (48/90).  Dat plan stopte toen er een ander ideetje voorbij kwam. Machiel en Jacomina vonden dat het ook wel in 1 dag moest kunnen. Zaterdag rolde wij van Huizen naar Rhenen, de Utrechtse Heuvelrugloppet in 1 dag. Edward Jacobs had dat een dag eerder al gedaan. Alie rolde in de regio Lansingerland haar rondjes en deed dus ook zomaar even 90km.

 

Marina en Maurice hebben 90km in etappes gedaan. Het zijn er teveel om hier allemaal te noemen maar er is de week van de Vasaloppet ontzettend veel gerold. 

 

Meer zien, meer uitdagingen?

Bekijk de prestaties op de Vasa Nordic Club op Strava en raak geinspireerd.

Meld je gratis aan op het event en deel je rit op de Vasa Nordic club op Strava
 

Ja, ik meld me nu aan op Strava
 

Een aantal zijn na de VasaChallenge doorgegaan en doen nu mee aan de Nordenskiöldsloppet Challenge (220km rollen in de periode 5 maart - 3 april)

 

Prachtig om te zien dat we elkaar zo kunnen stimuleren. Dank je wel voor het idee Edo!

 

Lycka till !

(veel succes in het Zweeds)

 

Namens het Vasa Team

Marco 

#vasachallenge #vasaloppet