Vakantie vieren en heerlijk fietsen tijdens de Trans Mallorca MTB

In het voorjaar genieten van prachtige trails in de Mallorcaanse zon, dat was de gedachte van de 4 Belgische vrienden toen ze deze Vasa reis boekten. De verwachtingen waren na een eerdere Vasa reis (Amadé-trekking in Oostenrijk) wel hoog gespannen… Gelukkig werd aan die verwachting meer dan voldaan! Lees hieronder het verslag van de Trans Mallorca op de MTB.

Mallorca

Genieten tijdens de Trans Mallorca MTB

Vol verwachting reisden de 4 vrienden af naar Mallorca, waar reisleider Rick ze verwelkomde en hen naar de startplaats begeleidde. Hier werden de huurfietsen afgesteld en de laatste voorbereidingen getroffen voor de eerste etappe naar Alcudia. Op papier misschien de minst aantrekkelijke, maar de mannen waren zeer enthousiast. Om 20.15 uur arriveerden ze bij het hotel met als motivatie:

Het is ongelooflijk mooi hier. We hebben zojuist in het natuurpark de verrekijker erbij gepakt en prachtige vogels en natuur gezien. We zijn hier tenslotte om te fietsen, dus waarom zouden we vroeg toekomen?

En zo is het maar net! Genieten tot de laatste minuut van iedere dag…

Wat is Mallorca toch prachtig

MTB Vasa Sport

De tweede dag stond in het teken van de geleidelijke klim naar het klooster van Lluc. Veel natuurschoon wederom en een mooie lunchplek in het oude klooster. S’ Avonds werd genoten van de beste avondmaaltijd van de week en tevens ook het kleinschalige hostel wat zeer gewaardeerd werd.

Op dag 3 werd koers gezet naar het havenstadje Port de Soller. Hoogtepunt deze dag was in de rode route de trailafdaling naar Bunyola, wat als “de MAX” werd betiteld.

Nagenieten van de dag

MTB Vasa Sport

Dag 4 was een lange dag qua kilometers omdat de kustplaats in het zuidwesten, Peguera, de eindplaats was. Uiteraard arriveerde men hier ook niet voordat de dag om was :-). ’s Avonds werd er genoten van een gezellig drankje op de boulevard met uitzicht op zee.

Er zijn slechtere manieren om de dag mee af te sluiten..

MTB Vasa Sport

Dag 5 werd er een dagetappe vanuit Peguera gefietst naar het westen met St. Elm als verste punt. Hier werd met een mooi uitzicht op het schiereiland Dragonera genoten van een welverdiende lunch. Na meerdere trailtjes en korte hoogtemeters bereikten ze het hotel wat inmiddels bekend was. Met een lekker zwembad en ruime kamers kon de dag heerlijk afgesloten worden.

Een mooie afsluiting van de Trans Mallorca

Dag 6 alweer, de laatste etappe. Deze dagetappe was er wederom weer een om over naar huis te schrijven. Na een lange aanloop werd de top van de Puig d’en Bau bereikt, wat een fantastisch uitzicht gaf op de stad Palma. Dit was wel het letterlijke hoogtepunt van de dag, maar het mooiste was eigenlijk nog de zuidelijke lus door het Reserva Maritima des Toro. De beelden spreken voor zich….

MTB Vasa Sport

Na een heerlijke diner en afsluitend drankje op de boulevard, werd de week afgesloten en moest helaas alweer gedacht worden aan de terugreis de volgende dag naar België… Hoe dan ook, de mannen hebben van de eerste tot de laatste minuut genoten van het prachtige fietseiland Mallorca, de zon, natuurschoon en de gezelligheid. Reisleider Rick bedankt hen voor een prachtige week!

 

Wil je net als deze mannen ook zorgeloos genieten van een meerdaagse mountainbike- of racefietsreis onder de Mallorcaanse zon? Bekijk dan onze Mallorca reizen.

Bekijk hieronder de foto's. Ondersteunt je browser geen flash player, kijk dan in het Picasa album

 

Unknown Object