TransTramuntana Mallorca

Op zondagmiddag was het een prettig weerzien van enkele bekenden op het vliegveld van Palma.
De Daltons (met Ger en Albert als debutanten) werden verenigd met Florian (MTB HuttenTransAlp) en de Brabantse delegatie Bram en Margriet.  Met volop zon, op naar naar Cala Rajada, de startplaats van de TransTramuntana. Na een gezamenlijk infietsrondje langs de mooie kust, werd er 's avonds geproost op een mooie week. En dat zou het ook worden......

Mallorca

The sun is shining

Vanuit Cala Rajada werd de eerste dagetappe afgelegd. Hierdoor kon er bij terugkomst heerlijk van het zwembad en de mooie boulevard genoten worden. Het was direct al zonnig en zo'n 23 graden, ideaal fietsweer dus. De Daltons legden met zijn 6-en de mediumroute af en Bram, margriet en Florian de extremeroute. Iedereen genoot van de mooie slotklim naar het kerkje van Betlem.

Bij de start van de tweede etappe was de hemel wederom strak blauw en dat zou de rest van de week zo blijven. Het relatief vlakke land werd achter ons gelaten en er werd ‘koers’ gezet naar Alcudia. Zo werd er deze dag o.a. het mooie dorpje Petra bezocht.

De derde dag werden de eerste bergen van het Tramuntana gebergte aangedaan. Op de flanken van de eerste echte col (de sa Batalla) van de week lieten Bram en Margriet de benen spreken en reden vlot via Sa Calobra naar Cap Formentor. Het prachtige schiereiland waar ook de Daltons en Florian deze dag van zouden genieten.

Racefiets Vasa Sport

De vierde etappe verplaatsten we ons via o.a. Col de Orient naar het knusse bungalowpark in Port de Soller. Deze dag hebben een aantal zelfs de zwaardere sportroute gereden, via de prachtige westkust.

De 5e dag werd er wederom een prachtige etappe afgelegd. Iedereen begon direct aan de langste klim van de week, namelijk de 10km lange Serra de Torrella (Puig Major). Gevolgd door wederom een hoogtepunt; de afdaling naar Cala Tuent (op advies van Hans). Daar werd heerlijk geluncht en genoten van het goede leven.

De 6e etappe was voor de iedereen een prachtige afsluiting. Langs de kust met uitzichten over de azuurblauwe Middellandse Zee werden de laatste kilometers, met veel op en neer, gemaakt naar Peguera. Hier stond ons een geweldig buffet te wachten! Na enkele malen "geschut" te hebben kon zelfs de 5e toetjesronde er nog bij;-)

Afzien?

Etappe 3, 4 en 5 stonden in het teken van een hoop klim en daalwerk, de bergen van de Tramuntana werden door iedereen bedwongen. Groot respect ook voor Albert, die zonder kilometers in de benen deze tocht toch knap heeft volbracht! Een beetje uierzalf was het enige wat hij nodig had, daar waar anderen toch echt andere middelen voor nodig hebben... Respect!

Bram en Margriet hebben iedere dag de extreme etappes afgelegd zodat zij zich perfect hebben kunnen voorbereiden voor de TransAlp Challenge. We wensen hen dan ook veel succes toe eind juni.

Racefiets Vasa Sport

Vino tinto y adios

Helaas komt aan al het moois een eind… Zo ook aan deze gedenkwaardige TransTramuntana. Na een gezellige avond met o.a. heerlijke vino tinto heeft iedereen op zijn of haar manier genoten van het fietsen, de uitzichten, de cortado's, het overheerlijke eten, elkaar, de gezelligheid en de onvergetelijke herinneringen. Daltons, Florian, Bram en Margriet, bedankt voor deze onvergetelijke week en we zien elkaar bij de volgende TransAlp!!

Bekijk de diashow. Ondersteunt je Browser geen flash player? Bekijk dan de foto's op het Picasa Webalbum.

Unknown Object