Tour de France (juli 2014)

Het plaatsje Allemont in de Franse Alpen aan de voet van de Col du Glandon en de Col de Croix de Fer was de startplaats van de Tour de France.
Een gemêleerd gezelschap stond klaar om te starten aan de eerste etappe richting Alpe d’Huez.

In het wiel

Heroïsch....

 ‘De Hollandse berg’ werd bedwongen en grenzen verlegd. Na deze ‘klimtijdrit’ werden de Col d’Ornon, de Col de la Morte en de klim naar Les deux Alpes bedwongen. Ook zijn er nieuwe routes verkend omdat het rijden met GPS nog enige gewenning vergde ;-)

Tijdens de tweede etappe werd de eerste oversteek gemaakt over de Col du Glandon. Er was een aardverschuiving geweest in de afdaling van de Col de la Croix de Fer zodat iedereen moest besluiten om de blauwe route te rijden. Achteraf bleek dat geen vervelend besluit... Het zou namelijk een heroïsche etappe worden omdat de weersomstandigheden bar en boos waren. Bovenop Col du Glandon stond de ploegleider klaar met droge en warme kleren, wat wel nodig was met 5 graden en veel regen! Na een gezamenlijke lunch en opgewarmd te zijn maakten we ons klaar voor de afdaling en aansluitend de klim naar de Col de la Madeleine.

Het dak van de Tour

Etappe drie bracht het peloton over de Col van de Notre Dame du Pré naar het skioord La Plagne met als aankomst Bourg Saint Maurice. Ook in deze etappe bleek de ploegleidersauto geen overbodige luxe te zijn. Na een welverdiende maaltijd bereidden we ons voor op het letterlijke hoogtepunt van de volgende dag, de Col de L'Iseran (2770m). Dit zou werkelijk een hoogtepunt worden want het was deze dag prachtig weer en de uitzichten "fabelhaft!"

Beloning

Ook de vijfde etappe kon een hoogtepunt genoemd worden. Deze dag werden namelijk de legendarische Col du Telegraphe en de Col du Galibier beklommen. Enkele "die-hards" beklommen nadien zelfs nog de Col du Granon, een klim voor echte bikkels. Groot compliment ook voor Teun die met zijn 66 jaar de zwarte routes als een jonge god trotseerde! Als afsluitende etappe werd er koers gezet naar de top van de Col d’Izoard, Lautaret en Col du Mollard. Nadien afdalen naar de finish in Allemont. Hier aangekomen werd er met een voldaan en trots gevoel genoten van roseetje, barbecue en de welverdiende finisher medaille.

Ploegleider Rick bedankt zijn renners voor de gezellige en mooie week!

Wil jij aankomend jaar ook ervaren wat deze groep heeft beleefd?
Kijk dan in ons reisoverzicht

Bekijk de diashow. Ondersteunt je Browser geen flash player? Bekijk dan de foto's op het Picasa webalbum.

 

Unknown Object