Start fietsseizoen in Bielefeld!

De start van het Vasa Sport fietsseizoen was eind april in de omgeving van Bielefeld. Bielefeld ligt in het Teutoburgerwoud en heeft een smalle, maar erg mooie, heuvelrug waar je van alle kanten op en af kan. 

Bielefeld Trails

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het weekend in Bielefeld is bij uitstek geschikt om je voor te bereiden op het nieuwe fietsseizoen. Of het nu een TransAlp is waar je voor aan het trainen bent, of als je wil werken aan je mtb skills, het kan in Bielefeld. Naast de gebruikelijke groepen die met gids de routes reden werd er ook een mtb-cursus gegeven. De deelnemers kregen grote hoeveelheden tips en tricks om hun niveau te verhogen. De omgeving van Bielefeld leent zich hier uitstekend voor. 

De Vasa-crew, gidsen en niet te vergeten de chauffeur, hadden oog voor iedereen en maakte het weekend tot een succes - Alno

Je verwacht het niet

Google Maps laat een heel dun groenstrookje zien. Maar vergis je niet, dit smalle strookje heeft heel wat in zijn mars. De bossen zijn afwisselend loof en den, de ondergrond gaat van zand naar aarde naar stenen, en de paden van mooie lieflijk tot steile krengen van 25% of meer. En dan vergeten we de trail, och wat een mooie trails liggen hier met als klap op de vuurpijl heuse downhill stukken die in een bikepark niet zouden misstaan. Je verwacht het niet en je moet er geweest zijn om het te geloven. 

Wat Arno zei over de Bielefeld reis:

Ik had niet verwacht dat je zoveel trails kon rijden zo dicht bij huis.

 

Bielefeld Trails

Bielefeld Trails

Bielefeld Trails

Een weekend? Het voelt als een week!

Het voordeel van een weekendreis is dat je er maar 1 dag voor vrij hoeft te nemen en het vaak voelt als een hele week weg. Vrijdag word je nog wakker in je eigen bed en een paar uur later sta je aan de start van een heerlijke dag fietsen. 

Met de auto rit nog in de benen voelen de 1500 hoogte meters erg lekker, zwaar maar wel genieten. Hier voel ik me thuis. - Jan

 

Bielefeld Trails

Bielefeld Trails

Bielefeld Trails

Bielefeld Trails

De weekendreizen van Vasa zijn allemaal zo rond de drie uur rijden van Utrecht. Prima om op de vrijdag en zondag etappe waardige afstanden te fietsen. De zaterdag is daarop geen uitzondering. 

Het weer maakte het feestje compleet. Met 15 graden en volop zon was het perfect fietsweer. Daarnaast werden we in de avond prima verzorgd door het hotel met een uitgebreid buffet. Denk daarnaast de verhalen van eenieder en je hebt de ultieme mix van factoren die er voor hebben gezorgd dat het een top weekend was. 

Adembenemend, strak geregeld en prachtig fietsen. Ik kom zeker terug. - Jan

Bielefeld Trails

 

Bielefeld Trails

Bielefeld Trails

Bielefeld Trails

Wil je ook trails rijden in het Bielefeld?

We gaan in het najaar nog een keer. Fiets door naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

Bekijk de reis