Kennismakingsles skiken / crossskaten

Ontdek of skiken wat voor je is

Maak kennis met skiken/crossskaten op een moment dat het jou schikt. Om veilig en plezierig te kunnen rollen moet je de juiste technieken beheersen.
Tijdens de kennismakingsles komen verschillende technieken aan bod en krijg je les van een gediplomeerde instructeur of trainer met veel ervaring. De inhoud van de privéles wordt afgestemd op jouw/jullie wensen.

Datum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 20,-

Maximaal aantal deelnemers:

5
Niveau
Geel Absolute beginner
Groen Beginner

 

Klassiek
Skating

Beschrijving

Skiken is een combinatie van Skaten (de langlauftechniek) en Biken (vanwege de luchtbanden en de sensationele remtechniek). Met de skike kun je op alle verharde en bijna alle onverharde wegen skaten (dus skiken!). Bovendien is skiken veilig door het unieke en bijzonder effectieve remsysteem.

Skiken doe je echter niet zomaar. Om veilig en plezierig te kunnen rollen moet je de juiste technieken beheersen.
De volgende technieken worden tijdens de les behandeld:

  • 1-op-2 pas
  • 1-op-1 pas
  • Klimpas
  • Bochten maken
  • Remmen


De inhoud wordt natuurlijk afgestemd op jouw/jullie niveau. Na deze les weet je precies wat skiken inhoudt en ontdek je of deze sport wat voor je is.


Deskundige instructeur

De lessen worden gegeven door een gediplomeerde instructeur of trainer met veel ervaring. Vasa Sport is de langlauf-, rolski- en skike-specialist van Nederland en je bent dan ook verzekerd van een deskundige en enthousiaste lesgever.


Locatie/tijd

Locatie: Doorn (IJs- en skeelerbaan).
Duur: 1 uur


Materiaal

De kennismakingsles is inclusief gebruik van skikes, stokken, helm en kniebeschermers. Bij de reservering kun je aangeven welke Skike je wil uitproberen. Er is een vast model en een lift model die net zo werkt als een klapschaats. Mocht je zelf materiaal hebben dan mag je dat natuurlijk ook gebruiken.

Expert over deze reis!

Skiken is een prachtige sport maar je moet het wel even doorkrijgen

Marco
Trainer

Prijzen

  Prijs p.p. 
Deelname les € 45*

*Maximaal kunnen er vier extra mensen meedoen, deze betalen een meerprijs van 13,50 p.p. Dus hoe meer deelnemers, hoe lager de prijs p.p. wordt.

Prijs is inclusief:

  • Deelname les
  • Gebruik van skikes, stokken, helm en kniebeschermers
  • Koffie/thee