Racefietsreis Dreiländer Giro - maatwerk

Na een eerdere geslaagde Mallorca reis met Vasa Sport waren de verwachtingen hoog gespannen bij de maatwerkreis van de Dreiländer Giro. ‘Kopman’ Jaap had deze reis uitgezocht voor zijn 12 ‘ploeggenoten’ uitgezocht en na veel voorpret kon de reis eindelijk gaan beginnen!

Vasa-sport-reizen-racefiets-reis-Dreilander-Giro

Zon, zon en zon!

Voorafgaand was het nog even billen knijpen of het weer wel zou meespelen eind september, maar van slecht weer was totaal geen sprake. De hele week was het stralend zonnig!!! Wat een genot om zo door de imposante bergen te mogen fietsen.

Racefiets Vasa Sport

Passo Stelvio

In vergelijking met Mallorca is deze reis toch wel een stapje zwaarder. Zo werd gelijk de eerste dag de Passo Stelvio beklommen, wat voor iedereen een letterlijk hoogtepunt was.

Racefiets Vasa Sport

Het mooie van de Dreiländer Giro is dat we 2 dagen de mogelijkheid hadden om een rustdag te nemen, of in ieder geval een rustiger dagje in te plannen. Van deze mogelijkheden werd in Bormio en Tiefencastel dan ook gebruik gemaakt. Wat de denken van eerst de prachtige onbekende klim naar Torri di Fraele te fietsen en aansluitend genieten van een Italiaanse cappuccino in de tuin van het hotel? Of met de Bernina-express een bezoek brengen aan het mondaine St. Moritz?

Enorm cols beklommen

Uiteraard waren we er om te fietsen en dat werd ook wel bewezen met de hoeveelheid aan Alpencols die beklommen werden. De Stelvio, Gavia, Passo di Foscagno, Passo Eira, Forcola di Livigno, Berninapass, Albulapass, Julierpass, Fluelapass… alles werd beklommen!! In een week zoveel bekende passen uit de Giro d ’Italia en de Tour de Suisse trotseren is echt iets om over naar huis te schrijven. En dat helemaal als je daarbij zulke mooie foto’s hebt als herinnering…

Racefiets Vasa Sport

Genieten!

Niet alleen op de fiets werd er genoten, maar ook daarbuiten. Zo dineerden we iedere dag gezamenlijk onder het genot van een lekker biertje en/of wijntje en werden enkele malen overheerlijke belegde broodjes als lunchpakket meegenomen. Ook de verzorging liet niks te wensen over. Dat iemand tijdens de etappe zei “dit is wel heel luxe zeg zo die begeleiding” gaf aan dat het de renners aan niks ontbrak. Cola, bananen, water, repen, gelletjes, voor alles had de ploegleider gezorgd.

Racefiets Vasa Sport

Een geweldige week

Na 6 etappes met veel hoogtemeters, alpencols, gezelligheid en zweetdruppels op de bovenbuis bereikten we moe maar voldaan de finishplaats Nauders. Hier werd deze bijzondere prestatie gevierd met champagne en drong het besef door dat de week helaas ten einde was… Ploegleider Rick bedankt zijn renners voor een onvergetelijke week en zal met volle teugen genieten van de ‘trofee’ die hij van zijn ploeg heeft gekregen als dank voor de fijne week.

Racefiets Vasa Sport

 

Wil jij ook in een week zoveel cols van naam beklimmen? Bekijk dan de reispagina voor meer informatie:

 

Info Dreiländer Giro <