Eerste Racefietsweekend in het Sauerland een succes

Met een nieuw concept en nieuwe routes is er altijd een beetje spanning. Wat vindt iedereen er van? Aan de lachende gezichten te zien was het een lekker weekend fietsen over rustige weggetjes, door pittoreske dorpjes en met mooie vergezichten. Maar er werd ook geleerd want dat fietsen meer is dan een beetje trappen werd wel duidelijk.

racefiets weekend sauerland reis routes


Tochten rijden en clinic gecombineerd

Dit weekend waren er twee programma’s. De ene groep reed tochten door het Sauerland en de andere groep deed mee aan de clinic Klimmen en Dalen. De clinic bestond uit praktijk en theorie.

Er zit meer in fietsen dan je denkt

Dat was de algemene conclusie van de deelnemers aan de Klim & Daal clinic. Het was ook leuk om te merken dat de deelnemers aan het toerprogramma nog wat konden opsteken van de theorie-avond. De belangrijkste punten van het klimmen en dalen werden uiteengezet.

Ik heb zaterdag gemerkt dat ik onder in de beugel veel meer controle heb in de afdaling

Van dit soort opmerkingen worden we blij.

racefiets weekend sauerland reis routes

Zo hard kun je remmen

Met enige verbazing keken de cursisten naar het voorbeeld van fietstrainer Rob Barel. Vanuit flinke vaart stond hij binnen enkele meters stil. Na tips en aandachtspunten lukte het de deelnemers om sneller stil te staan. Dat gaf vertrouwen voor het dalen.

racefiets weekend sauerland reis routes

Juiste lijnen rijden

Op tijd remmen tot een comfortabele snelheid, juiste houding aannemen en dan nog de juiste lijn rijden. Je moet aan best veel dingen tegelijk denken om een mooie vloeiende bocht te rijden. Het ging steeds beter.

racefiets weekend sauerland reis routes

Kilometers maken

Elke meter word je beter

Dus na het oefenen op kleine rondjes was het zaak om het geleerde toe te gaan passen in een tocht. Zondag reed iedereen een dagtocht terug naar het startpunt van het weekend. Het werd een heerlijke etappe.

racefiets weekend sauerland reis routes

Land der Tausend Berge

Zo wordt het Sauerland genoemd. Dat betekent dat het niet vaak vlak is en dat je steeds berg op en bergaf gaat. De klimmen waren afwisselend, soms lekker lopend met 6-8% en soms heel steil met stijgingspercentages tot 15%. En natuurlijk waren de afdalingen ook heerlijk.

racefiets weekend sauerland reis routes

Laatste snelle afdaling naar de finish

Hoe lekker is het om zo het weekend af te sluiten. Met snelheden van boven de 70 km/uur raasde het peloton naar beneden. Remmen voor de bochten was nauwelijks nodig, laat maar rollen :).

racefiets weekend sauerland reis routes

FINISH

Na de finishfoto kon er gedoucht worden en vertrok iedereen weer terug naar huis. Moe, voldaan en met een lekker bruin kleurtje op de armen en benen want het zonnetje scheen heerlijk dit weekend.

racefiets weekend sauerland reis routes

De aftemovie:

Ook weekendje heerlijk racefietsen in het Sauerland?

Bekijk de reispagina voor meer informatie, data en prijzen:

Racefietsweekend Sauerland >>