Racefietsen in het Salzburgerland, met de beklimming van de Grossglockner!

Zaterdagmiddag stond het infietsrondje gepland in het mooie zonnige Salzburgerland. Even de benen los trappen na een lange autorit en gelijk de omgeving verkennen. ’s Avonds aten we gezellig en vertelde Rick over de routes en het programma van komende dagen. Met gezonde spanning gingen we naar bed en hadden veel zin in de komende dagen, zeker ook omdat de weersverwachtingen erg mooi waren.

Racefiets reis salzburgerland


Een puinhoop

Op de eerste dag fietsten we de etappe rondom en door Salzburg. Met een paar korte steile klimmetjes konden de benen getest worden. We reden onder andere door het gebied waar daags ervoor een groot festival was geweest met veel tentjes, afval en puinhoop. Een opmerkelijk gezicht zullen we maar zeggen. Vooral aan de Noordzijde van Salzburg was het landschap erg mooi en rustig met autoverkeer. 

racefiets reis salzburgerland oostenrijk

Eenmaal teruggekomen bij het hotel dronken we een biertje met zijn allen en wisselden ervaringen van de dag uit.

Etappe rondom de Hochkönig

De tweede dag van deze racefietsreis reden we een klein stukje met de auto naar Pfarrwerfen waar we onze etappe rondom de Hochkönig begonnen. Na een klein stukje vlak fietsen, onder andere langs de springschansen van Bischofshofen, begonnen we in St. Veit aan de eerste beklimming van de dag. 

Na een mooie klim langs een rivier en golfplaats was het even opletten voor de steile afdaling naar Lend, waar Rick met de begeleidingsbus stond. Na de bidons bijgevuld te hebben en bananen in de holle kies te hebben gestopt klommen we verder naar de Dienter Sattel. Met een lange snelle afdaling daalden we af richting Bischofshofen, terwijl de vrouwelijke bikkel Rita nog de klim naar het Arthurhaus heeft gedaan.

Dit was een heerlijke dag!

De derde dag reden we Duitsland in. Een prachtige dag langs onder andere de Hintersee met enkele korte steile klimmetjes. Zeer autoluw en erg rustig waren de wegen deze dag. Na een fijn en rustig fietspad reden we terug naar ons hotel en wederom praatten we na op het terrasje voor het hotel.

racefiets reis salzburgerland oostenrijk

Niemand stapte vandaag op de fiets

Woensdag, de 4e dag, waren de weersvoorspellingen niet zo gunstig. Dit zorgde ervoor dat, mede dankzij de planning dat we de Grossglockner de volgende dag zouden beklimmen, niemand behoefte had om vandaag op de fiets te stappen. Enkelen reden met de auto naar de Grossglockner om Pieter Weening live te zien winnen in de koninginnenrit van de Ronde van Oostenrijk. Anderen brachten een bezoek aan Salzburg of gingen zwemmen. Kortom een heerlijke relaxdag om zo de laatste 2e dagen nog even alles uit de kast te kunnen halen.

De dag van de beroemde beklimming

Donderdag was toch wel dé dag. We beklommen de Grossglockner. Een berg van de buitencategorie. Met zonnig weer was het echt genieten en de uitzichten waren fenomenaal. 

racefiets reis salzburgerland oostenrijk

racefiets reis salzburgerland oostenrijk

racefiets reis salzburgerland oostenrijk

De vader en moeder van Rick reden deze dag de bus, zodat Rick met de deelnemers kon meefietsen en actiefoto’s van iedereen kon maken. Ook de hoteleigenaar en zijn vrouw waren gek gemaakt door ons, zodat ook zij de groep vergezelden op de fiets. Een onvergetelijke dag waarbij iedereen op zijn of haar niveau aan zijn trekken is gekomen. 

racefiets reis salzburgerland oostenrijk

racefiets reis salzburgerland oostenrijk


Na een grote welverdiende pizza in de pizzeria sloten we deze mooie dag af met een fotoshow en werden alle gemaakte foto’s van vandaag op het diascherm getoond. Wat een dag!

racefiets reis salzburgerland oostenrijk

Dit was een mooie afsluiter

Vrijdag was alweer de laatste dag. De temperaturen waren weer verder opgelopen en al vroeg in de ochtend was het zonnig en warm. We reden langs o.a. Fuschl am see en Wolfgangssee naar de Postalm. Een tolweg waardoor het vaak erg rustig en mooi is. 

racefiets reis salzburgerland oostenrijk

racefiets reis salzburgerland oostenrijk

Na een gezamenlijke lunch onderaan de Postalm klommen we gezamenlijk naar de top en werden getrakteerd op een heerlijke afdaling met prachtige vergezichten. We sloten deze dag, en eigenlijk week, af met een gezamenlijk biertje op het terras voor het hotel. Wat een mooie week was het!

Reisleider Rick bedankt iedereen voor veel gezelligheid en een onvergetelijke mooie week. Tot volgend jaar!

Bekijk de aftermovie

Deze racefietsreis ook beleven?

Bekijk de reispagina voor meer informatie, data en prijzen:

Racefietsen in Salzburgerland >>