6 redenen waarom overnachtingen in berghutten je reis tot een unieke belevenis maakt

Ben je niet teveel gehecht aan luxe? Dan is een Alpenreis met overnachtingen in berghutten echt iets voor jou. De berghutten maken je reis namelijk tot een unieke belevenis. De 6 redenen waarom samen met twee interessante reissuggesties lees je hieronder.

mtb transalp

 

1.    Je geniet van prachtige uitzichten

De berghutten liggen allemaal tussen de 1.600 en 2.200 meter hoog. Dit levert prachtige vergezichten op de bergtoppen op. Na een dag fietsen geniet met je reisgenoten onder het genot van een drankje van een prachtige zonsondergang! Waarschijnlijk de mooiste die je ooit zal zien.

mtb transalp bergutten

mtb transalp bergutten

2.    Je komt helemaal tot rust

Nou ja, in je hoofd dan :-). Aan het eind van elke dag klim je naar de overnachtingsplaats. Daarna ben je letterlijk weg van de bewoonde wereld. Je geniet van de rust en natuur om je heen, zonder werkstress en zonder een telefoon die continu afgaat. Er zijn zelfs hutten bij, waar je mobieltje geen bereik heeft. Heerlijk toch? 

mtb transalp bergutten

3.    Niet zo primitief als je denkt

Bij berghutten denk je misschien aan vrij primitieve hutjes zonder luxe, comfort en privacy. Maar dat valt erg mee. Er zijn maar een paar hutten met "Matratzenlager" en ook daar kun je voor het alternatief kamer kiezen, door de kamertoeslag te betalen. Aardig wat van onze berghutten zijn zelfs luxe accommodaties met de faciliteiten van een hotel. De verschillen m.b.t. luxe en comfort lees je op de reispagina's van de desbetreffende reis. 

mtb transalp bergutten

mtb transalp bergutten

4.    Ze geven je het ultieme TransAlp gevoel

Hoewel het bij de 2 huidige Hutten-reizen allebei om rondes gaat, mogen we hier toch wel van het ultieme TransAlp-gevoel spreken. Bij onze TransAlps en Giro's met overnachtingen in hotels fiets je na een etappe een dorp of stadje in waar de accommodatie is gelegen. Je bent dan weer even in de bewoonde wereld en weg uit de rustige natuur. Hoe anders is dat bij deze reizen. De accommodaties liggen midden in de bergen waardoor je de bergen als het ware nooit verlaat. Je krijgt dus het gevoel dat je echt de hele week alleen maar in de bergen bent. 

mtb transalp bergutten

mtb transalp bergutten

Briefing tijdens de Giro Dolomiti die je met zo'n uitzicht natuurlijk 'gewoon' buiten doet ;-)

5.    De hutten zijn sfeervol

De berghutten zien er allemaal uit als typische Oostenrijkse berghutten. Ze stralen warmte en gezelligheid uit waardoor het heel fijn verblijven is. 

mtb transalp bergutten

6.    Lekker ongecompliceerd met z'n allen eten.

Wat kan er tegen een heerlijke huttenmaaltijd na veel fysieke inspanning. We dineren met de groep gezellig in de hut. En ook daar houden ze tegenwoordig rekening met diëten en allergieën.

mtb transalp bergutten


Wil je dit pure TransAlp gevoel een keer beleven?

Dan moet je dus zeker een keer meegaan met één van onze reizen met huttenovernachtingen.

Hieronder vind je de 2 reizen. Wie in juni mee wil heeft nu nog voldoende tijd om te trainen en is op tijd om in ieder geval nog het 6 weken TransAlp trainingsschema te volgen. Deze ontvang je van ons na je boeking.

Wie in september mee wil heeft nog ruim voldoende tijd om te trainen en iets heel moois om naar uit te kijken. 

1: Hochköning Hüttenrunde

mtb transalp bergutten

Mountainbiken over de flanken van het Hochkönig massief. Overnachtingen in berghutten en hotels op hoogte maken de sfeer van deze reis uniek.
In 6 etappes fiets je door de prachtige bergen rond dit massief. De routes zijn prachtig en ondanks veel mooie trails grotendeels heel goed fietsbaar, met weinig loopstukken. Dit in combinatie met de mogelijkheid om routes van niveau geel te rijden maakt deze reis ideaal voor MTB-ers met minder ervaring in de bergen.

Reisdata en meer informatie >>

2: Giro Dolomiti

Maak een prachtige ronde door het mooiste gebergte van Europa, de Dolomieten. De meeste overnachtingen zijn in (luxe) berghutten wat zorgt voor een bijzondere sfeer. Ondanks de overnachtingen in de hutten zorgen we toch voor het bagagetransport, soms met hulp van de Hüttenwirte. Tijdens deze behoorlijk technische ronde met een zeer hoog trailgehalte rijd je op eigen niveau. Er zijn routes voor groen, blauw en rood.

Reisdata en meer informatie >>