Modder happen bij de Vasa Bikedag

De Vasa Bikedag is inmiddels traditie geworden. Voor de vijfde keer organiseerden we deze MTB-dag met clinics en tochten. De deelnemers waren weer in grote getale (meer dan 100) aanwezig. De voorspellingen zagen er op voorhand niet gunstig uit, maar de aanwezigen lieten zich daardoor niet weerhouden en meldden zich binnen bij restaurant Hajé in Nunspeet.

MTB clinic mountainbike les vasa bikedag


Zo werd het reisprogramma 2019 gepresenteerd

Koffie/thee met appelgebak werd verorberd terwijl het reisprogramma 2019 met filmpjes en foto’s van de weekenden en weekreizen werd gepresenteerd. Uiteraard met bekendmaking van onze nieuwe reizen met prachtige verkenningsfilms van o.a. de Trans Sardinië, de TransAlp Ischgl-St. Moritz en de Panorama TransAlp Engadin. Op ons YouTube kanaal kun je de filmpjes rustig terugkijken. 

mtb clinic nunspeet

Meer informatie over de reizen vind je via het reisoverzicht MTB-reizen 2019.

Clinics en tochten

Na de presentatie was het tijd om ons klaar te maken voor één van de clinics of trailtochten. De regenjasjes konden in de rugzak blijven, want inmiddels zat er blauw in de lucht en prikte de zon heel lichtjes door het wolkendek. De Veluwe is een prachtig gebied. Met routes voor verschillende niveaus genoot iedereen van de mooiste trails van het gebied.

mtb clinic nunspeet

mtb clinic nunspeet

mtb clinic nunspeet

Het gebied leent zich ook perfect voor clinics. Op verschillende ‘stations’ werden de technieken verbeterd en geoefend en toegepast tijdens het fietsen naar de verschillende clinic locaties. Zo werd er bij de basic clinic gewerkt aan de basishouding en gingen de gevorderden met de technieken aan de slag die je in de Alpen gebruikt. Denk aan het nemen van drops een switchbacks en de basis van de bunny hop werd aangeleerd.

mtb clinic nunspeet

mtb clinic nunspeet

mtb clinic nunspeet

Loterij met prijzen tot wel € 200

Ondanks dat het droog bleef, zat toch echt iedereen bij terugkomst onder de modder. De afspuitplaats en de douche werden goed gebruikt. Aan de lunchtafel kregen de fietsplannen voor 2019 steeds meer vorm. Het was de moeite om nog even te blijven zitten, want na de lunch was er de loterij met mooie prijzen oplopend tot € 200 en stonden onze gidsen en reisleiders klaar voor vragen en adviezen over de reizen.

mtb clinic nunspeet

De aftermovie

We willen iedereen die erbij was bedanken voor de aanwezigheid!

Sportieve groeten namens het Vasa Sport team.
 

Nederland
NED

Vasa Bikedag

Verbeter je skills tijdens een clinic of maak een mooie tocht vol trails! Maar er is deze dag nog meer te beleven, waaronder de presentatie van het reisprogramma van 2025!

10-11-2024

Niveaugroepen:          

Bekijken

vanaf
€20