Mountainbiken met als hoogtepunt de besneeuwde Grossglockner

Voor deze nieuwe reis, met als hoogtepunt de Grossglockner, waren de verwachtingen hoog gespannen. 33 enthousiaste fietsers en fietssters stonden in het Duitse Reit im Winkl aan de start voor een groot avontuur. Zeker toen we vertrokken in de regen en de weersvoorspellingen niet gunstig waren.

mountainbiken Grossglockner

Na een korte en heftige infietsklim, was iedereen goed opgewarmd en vertrokken we in 4 verschillende groepen op weg naar St Ullrich am Pillersee. Al snel werd de grens met Oostenrijk gepasseerd en werd het zo goed als droog. Langzaam opende zich de imposante bergwereld waarin we ons begaven. ’s Avonds konden we in het fijne hotel genieten van een welverdiende weizenbier met een overheerlijk buffet. Klaar voor dag 2!

MTB Vasa Sport


Op naar Hinterglemm

Op de tweede dag van de TransAlp Grossglockner verplaatsten we ons naar het fietsmekka Hinterglemm, waarbij voor alle groepen de slotklim een pittige was. We arriveerden bijtijds in het hotel wat de mogelijkheid bood om nog eens met de lift omhoog te gaan en de Blue line afdaling nog een keer te pakken. Enkelen zijn zelfs nog 5x omhoog geweest!! Wat een plezier straalde er van die mannen af.

MTB Vasa Sport


Eroverheen of eromheen

De 3e dag was er de keuze om een verlaten bergkam over te gaan waarbij er wat gelopen moest worden, of om de berg heen te fietsen richting Zell am See. Het merendeel koos ervoor om via Zell am See te rijden aangezien het zeer slecht weer was en er bovenop de berg sneeuw was gevallen.

MTB Vasa Sport

Enkele bikkels trotseerden de kou en kozen voor het grote avontuur om over de berg heen te gaan. Reisleider Rick had de routes iets aangepast zodat er met nog meer plezier van o.a. de Hackelberg trail genoten kon worden. Voor alle groepen was het een zeer koude en natte dag, één die we niet snel meer zullen vergeten…

MTB Vasa Sport


Was hij wel open?

Dag 4, de beklimming van de Grossglockner staat op het programma. Maar het was nog zeer lang de vraag of dat wel door kon gaan. Door de hoeveelheid sneeuw die er de dag ervoor gevallen was in combinatie met het smeltwater, was de Grossglockner Hochalpenstrasse gesperrt. Wat nu als die dicht blijft? Tot in de late uurtjes was er een alternatief voorbereid waarbij we een deel met de trein door de berg zouden gaan, maar gelukkig hoefden we daar geen gebruik van te maken.

MTB Vasa Sport

Na een verlate start om zodoende meer kans te hebben op het openen van de weg, werd deze alsnog vrijgegeven. Wat een ongelooflijke ervaring was het om in een witte bergwereld te kunnen fietsen met uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner 3798m. De beelden spreken voor zich…

MTB Vasa Sport

De rode groep reed zelfs nadien nog naar de voet van de gletscher, wat een spectaculair zicht gaf op de gletscher en natuurlijk de Grossglockner zelf. Via technische maar leuke wandelpaden bereikten we het mooie en sfeervolle hotel in Grosskirchheim. ’s Avonds onder het genot van een drankje werden de mooie verhalen uitgewisseld.


Een afwisselende etappe

Dag 5 zou een zogenaamde overgangsetappe worden. Echter werden op deze dag nog leuke paadjes en trails gefietst met name rondom Lienz. De rode groep had nog de zwaarste klim van de week voor de boeg naar de Hochsteinhutte. Een hut met een prachtig uitzicht op de eerste Dolomieten toppen.

MTB Vasa Sport

Het laatste stuk reden we allen over het fietspad naar Sillian, waar ’s avonds gezamenlijk gegeten werd in een goede pizzeria. Het fietspad met vals plat omhoog naar Sillian was voor enkelen het bewijs dat er al 5 dagen gefietst was…


De laatste dag. En wat voor één!

Strak blauwe lucht in tegenstelling tot wat er voorspeld was. De blauwe en rode groep klommen direct vanaf het hotel naar de Sillianer Huette. Een lange klim waarbij vooral het laatste deel erg steil is! De andere groepen gingen het eerste stuk met de lift en klommen vanaf de andere kant naar deze hut. Wat een geweldig decor!

MTB Vasa Sport

Na een gezamenlijke lunch omgeven door Dolomieten toppen en uitzicht op de Drei Zinnen, fietsten we over prachtige trails op ruim 2400 meter… onbeschrijflijk! Na een lange afdaling, deels met nog wat sneeuw, bereikten we onze eindplaats Innichen (ITA), waar we ons in het zwembad konden opfrissen. In het sfeervolle centrum werd er nog gegeten voordat we weer terug reden naar de startplaats van de TransAlp Grossglockner.

MTB Vasa Sport


Bekijk hieronder leuke beelden (met dank aan Rik Franken) van de TransAlp Grossglockner:

 

 

 

 

 

Het Vasa Team,

Jan, Hans, Robert-Jan, Wim en Rick

Super leuk om terug te lezen dat de deelnemers het zo naar hun zin hebben gehad. Hier doen we het natuurlijk voor!