Hemma Vasa Hoppet

De Vasa Hoppet ging door! Geen massastart in Cothen maar een Hemma Hoppet. Hemma is Zweeds voor thuis. In weer en wind heel wat kilometers weggeprikt en ook een mooi bedrag opgehaald voor de Bas van de Goor Foundation. Op deze pagina zie je de prestaties van alle deelnemers en de aanmoedigingen die aan elkaar gegeven worden. Zo rollen we toch samen!

Vasa Hoppet


Check de foto's en verslagen van deelnemers.


Resi Claessens en Mart Geyselaers

Piet Paaltjes

Afstand: 21km
Rol-discipline: Klassiek
Waar: Geldrop-Heeze

Is de rek eruit.... trek er dan op uit!


Maurice Strubel

Maurice Strubel

Afstand: 42km
Rol-discipline: Klassiek
Waar: Ede-Otterlo-Papendal-Ede

Een dag te laat aanmoedigen is een beetje mosterd na de maaltijd. maar mochten er nog meer mensen te laat zijn: Zet 'm op! :)


Jacomina en Esther

Jacomina en Esther

Afstand: 21km
Rol-discipline: Klassiek
Waar: Cothen

Laat je niet tegenhouden #tegenwind


Marit en Aad

Marit

Marit schreef op facebook: "Dat was hij dan. De Hemma Vasahoppet 42km.klassiek dubbelstok door de mooie omgeving tussen Uden en Oss. Samen met mijn pa. Wat een woeiiii!!! En hagel af en toe. Stond af en toe gewoon stil. Goed dat er een blokkering naar achteren zat. Anders was het achteruit. Maar gelukkig ook stukken wind in de rug en opzij. Wel even goed op de stokken letten. Die vonden tussen de skies vaak een mooi plaatsje. Dat vonden wij niet....  Maar de kilometers zijn weer gehaald en weer tussenstand 203km van de 220km voor de virtuele nordenskiöldsloppet #rollerski #vasahoppet #vasasport


Aart en Niek

Aart van Breevaart Bravenboer

Dit schreef Aart:
Dit weekend draait alles om rolletjes en wielen. 
Vanochtend samen met mijn broer Niek (gezien mijn leeftijd van 74 jaar, heb ik mijn 12 jaar jongere broertje maar als mantelzorger meegenomen 😂) thuis gestart met de Hemma (thuis) Vasahöppet. Normaal gesproken is dit de afsluiting van het winterseizoen en starten we als groep bij #vasasport in Cothen. Door de maatregelen van de regering is dat niet mogelijk, maar bij Vasasport zijn ze niet voor één gat te vangen.
Dus kregen we een startnummer en op voorhand al vast een DIPLOM (Zweeds voor diploma) opgestuurd en wordt de helft van het startgeld overgemaakt wordt aan de Bas van de Goor foundation.
Vanochtend om 09.55 uur gestart voor 42 km door de Hoeksche Waard, doordat we thuis natuurlijk niet de gebruikelijke warming-up van Anna kregen waren we dus iets vroeger weg dan normaal in Cothen.
Ik ging op mijn redelijk snelle skating rolski’s en Niek op zijn SKIKE’s, voor hem was het de eerste keer na twee jaar dat hij die weer onder bond, ik heb sinds 2 maart al ongeveer 300km weggerold op mijn klassieke en skating rolski’s en SKIKE’s. Voor mij was het vandaag een gemakkelijk tochtje, zonder daardoor iets af te doen aan de prestatie van mijn broer, die het met langzamer materiaal en geen specifieke training een stuk zwaarder had.
Afgezien van de harde wind was het best mooi  zonnig weer in de Hoeksche Waard, waar in Maasdam de fietsen aan de bomen groeien (zie foto). Toen we weer bij thuis waren zorgde  mijn lieftallige echtgenote Evaline voor koffie met appeltaart, wat best smaakte na zo’n tochtje. De kilometers tellen ook gelijk weer voor mijn Nordenskioldslöppet van 220 km, nog 11km te gaan hiervoor.  Kortom het was vandaag erg leuk om dit samen te doen.


Matti Baggerman

Matti Baggerman


Monique Gerichhausen & Alie

Monique Gerichhausen

42 kilometer gedaan!


Robert Wendler

Robert Wendler

Vechten tegen de wind bij de Hemma Vasa Hoppet!


Antje Fokkema

Afstand: 10km
Rol-discipline: Klassiek
Waar: Drachten-Smalle Ee

Nog nooit in storm en hagelbuien gerold, maar als ik het kan...


 

Met 31 deelnemers heeft Esther namens iedereen het mooie bedrag van €155 euro over kunnen maken aan de Bas van de Goor Foundation. 

Bekijk de actiepagina van de Bas van de Goor Foundation.


Startlijst Hemma Hoppet

1 Aart van de Breevaart Bravenboer
2 Maurice Strubel
3 Mari Murel
4 Klas Öberg
5 Bert Snel
6 Niek Bravenboer
7 Bettie Eek
8 Alie Snijders
9 Monique Gerichhausen
10 Rinske Moesman
11 Francis van Berkel
12 Wendy Vink
13 Laurence Peels
14 Edward Jacobs
15 Robert Wendler
16 Hans Jacob Koefoed
17 Matti Baggerman
18 Resi Claessens
19 Mart Geyselaers
20 Ruben van Duren
21 Antje Fokkema
22 Marit Pietersen
23 Edo Haitsma
24 Aad Pietersen
25 Ann Ketelaars
26 Irene Ittmann
27 Marco Puik
28 Kees der Weduwe
29 Jacomina Eijkelboom
30 Machiel Ittmann
31 Esther van Leeuwen

 

Bekijk ook de prestaties op de Nordic Club op Strava. Wordt gratis lid en zie welke routes en tochten mede Nordic Sporters hebben gedaan.

 

Naar de Vasa Nordic Club op Strava >>

Meedoen op Strava is gratis.