Genieten op de Lek en Linge racefiets tocht

Samen een gezellige tocht rijden, trainen voor een reis in de bergen. En kennismaken met andere Vasa Sport racefietsers en de crew. Dat was het idee, en het lukte. 30 fietsers stonden 's morgens te popelen voor een tocht over 75 of 110km. Bekijk de foto's en lees de ervaringen.

Klaar voor de start op de lek en linge tocht


"Heerlijk ritje" "prachtige omgeving" "gezellig" "dank voor de tips"

Dat waren de meest gehoorde reacties. Het was leuk om gezamenlijk te starten. Tot de pont werd er gezamenlijk gereden en daarna viel het peloton in groepjes uiteen. Geen probleem want de route was uitgepijld en de GPS-track was ingeladen. Zo kon iedereen op eigen tempo de tocht rijden net zoals dat op de de fietsreizen gaat.

Voorrijders Rob en Mart

De Vasa Sport fietsgidsen Rob Barel en Mart Knibbe waren de voorrijders van de dag. Als snel werd duidelijk dat de meeste in het spoor van Rob bleven en voor de 110km kozen. Maar euh, Rob niet te hard gaan hé. Dan kan niemand je volgen!

Lek-Linge-tocht

Wachten op de pont tijdens de lek en linge tocht

Klaar voor de start

Er werd verzameld bij de Vasa tent waar iedereen zijn startpakket kreeg. Stuurbordje, reepje, banaan en niet te vergeten twee tickets voor de pont. Na een korte briefing volgde het startschot. 

Lek-Linge-tocht

Prachtige tocht

De tocht was uitgezet en georganiseerd door de WTC Cothen. De Lek & Lingetocht is in de regio al jaren zo'n beetje de aftrap van het toertocht-seizoen. Er kon gekozen worden uit drie afstanden (40, 75 en 110 km). De route voerde over de rivieren de Lek (met pontje overvaren) en langs de Linge door de Betuwe.

Lek-Linge-tocht

Kaiserwetter!

We troffen het met dit weer. Strakblauwe hemel en dus volop zon. De oostenwind was flink maar hè, dan worden de beenspieren tenminste goed getraind. In de ochtend was het nog wat frisjes maar later op de dag konden de been en mouwstukken wel uit. Beetje net zoals een mooie dag in de bergen.

Lek-Linge-tocht

Iedereen dank voor de deelname. Leuk om jullie te zien en hopelijk zien we jullie binnenkort terug in de bergen op één van onze racefietsreizen.

Met fietsende groet,

Rob, Mart en Marco

Nederland
NED
Reis voorbij

Racefiets Lek & Linge trainingstocht

Een heerlijke tocht langs de rivieren Lek en Linge. Samen rijden met Vasa Racefietsers en trainen voor je weekend of week in de Alpen. Fiets je mee?

08-04-2023
Bekijken

vanaf
€5