Genieten in het Zwitserse hooggebergte

Op zondag 25 augustus stond er in Lermoos een grote groep van 31 renners aan de start van de Road TransAlp naar het Gardameer.
Tijdens de eerste etappe moest vooral de regen overwonnen worden. De racefietsers lieten zich niet uit het veld slaan en overwonnen niet alleen het weer maar ook meerdere collen zoals de Pielerhohe (1550 m), de Norbertshöhe (1410 m) en de klim naar Spiss (1660 m). In Nauders aangekomen scheen inmiddels de zon en mede hierdoor was het leed al snel vergeten. 

Prachtige uitzichten tijdens de TransAlp Garmisch-Riva

Stelvio, alleen voor bikkels

De volgende dag ging de route over de legendarische Stelvio (2758 m), deze beklimming werd nog heroïscher door de natte sneeuw die naar beneden dwarrelde op de top van de klim. Koud, trots en voldaan kwamen de renners één voor één over de finish rollen in Prad. De derde etappe liep dwars door Sud Tirol via Merano over de Gampenpass (1540 m), de passo Mendola (1350 m) en de klim naar Rotenstein (1400 m).

De zwaarste beklimming van de week

Bij aanvang van de vierde etappe was het droog en scheen de zon, het peloton was zeer gemotiveerd om de loodzware Dolomieten beklimmingen van die dag te bedwingen. En zo gebeurde het ook, de klim naar Truden (3 km á 18%), de passo Pelegrino, de passo Valles en de passo Rolle werden verslonden door de renners met aankomst in het schitterende San Martino di Castrozza. Na 4 loodzware etappes stond voor de 5e etappe de mooiste maar ook zwaarste beklimming van de week op het program, de Passo Manghen (2063 m).

Helden

Na het succesvol volbrengen van de 5e etappe werd er heerlijk gegeten, gedronken en nagepraat op het mooiste terras van Italië in Spera. De laatste etappe was in vergelijking met de voorgaande etappes een eitje… De laatste binnenbanden werden aan flarden gereden en alles ‘werd gegeven’ met het Gardameer in zicht. Een deel van het peloton bleef nog een avond nagenieten op één van de velen terrassen aan het Gardameer, het andere deel vertrok, na een de welverdiende bubbels, naar Lermoos. Het was een mooie week waarin iedereen zijn of haar grenzen verlegd heeft en gepresteerd heeft naar eigen kunnen, fantastisch!