Grossglockner: de Ventoux van Oostenrijk, die moet je gefietst hebben!

Heb je ook zo'n zin om deze echte Alpenreus te beklimmen?
Nou dat kan hoor! De Grossglockner staat namelijk op het programma in de racefietsreis naar het Salzburgerland. De Grossglockner is een echt monster en staat in alle lijstjes van de zwaarste beklimmingen van Europa. Die moet je dus eens gedaan hebben toch?

Grossglockner, de Ventoux van Oostenrijk


Hoogtepunt van de week   

De Grossglockner is met 3798m de hoogste berg van Oostenrijk. Het is dan ook geen misselijke beklimming. Zie onderstaand het klimprofiel van climbbybike.com. 

Grossglockner

Op de ranglijst van beklimmingen van de wereld staat de Grossglockner op plaats 84 en bijvoorbeeld de Stelvio op 108. In heel veel andere klimlijstjes staat de Grossglockner in de top 10 van Europese cols. Als wielrenner hoort deze col dus eigenlijk wel op je palmares.

Bekijk de beelden van Vasa racefietser in de beklimming.

Om niet ‘koud’ aan de klim te beginnen rijd je eerst een stuk vlak om even in te fietsen. Eenmaal bij de tolpoortjes (de officiële startplaats) aangekomen is het continu stijl met de eerste 2km 10-12%. Later 8-10%. Gelukkig zijn de uitzichten prachtig ;-).

Racefietsreis Salzburgerland Oostenrijk

racefiets-reis-wielren-vakantie-salzburgerland-oostenrijk-grossglockner

racefiets-reis-wielren-vakantie-salzburgerland-oostenrijk-grossglockner

De volgwagen met ravitaillering staat net vóór de Fuscher Torl op de parkeerplaats bij het restaurant. Hier stopt iedereen om wat te eten en te drinken en om de deelnemers aan te moedigen voor de laatste klimmeters. Althans, voor diegene die kiezen om daarna te beginnen met de afdaling. Vanaf de parkeerplaats kan je ook nog doorklimmen naar de Edelweissspitze met 12% over kinderkopjes.

Racefietsreis Salzburgerland Oostenrijk

​​racefiets-reis-wielren-vakantie-salzburgerland-oostenrijk-grossglockner

Echte die-hards rijden nog een stukje door naar de voet van de Frans Josef Gletscher. De beloning is een prachtig uitzicht op de terugtrekkende gletscher en de murmeltieren.

​​racefiets-reis-wielren-vakantie-salzburgerland-oostenrijk-grossglockner

​​racefiets-reis-wielren-vakantie-salzburgerland-oostenrijk-grossglockner

De Grossglockner is onderdeel van de racefiets reis Salzburgerland. Een fietsvakantie waarbij genieten en lekker trappen voorop staat.

Waarom deze reis geschikt is voor iedere sportieve racefietser

Omdat je vanuit de standplaats waar we overnachten zowel ‘vlak’ kan fietsen, maar ook steile bergpassen kan beklimmen. Aan hoogtemeters zeker geen gebrek. maar het kan ook rustiger. Elke dag heb je de keuze uit 4-5 niveauroutes. Je kiest de etappe die het beste bij je past. En heb je onderweg slechte benen? Dan kun je ook dan nog de afstand en hoogtemeters aanpassen.
De wegen in het Salzburgerland zijn van goede kwaliteit en zijn er tal van autoluwe weggetjes in de routes opgenomen. Kortom, tijdens deze reis genoeg mogelijkheden voor iedereen.

 • elke dag keuze uit 4-5 routes
 • eigen tempo rijden
 • een rustdag behoort tot de mogelijkheden
 • de begeleiding is nooit ver weg
   

Racefietsreis Salzburgerland Oostenrijk

Racefietsreis Salzburgerland Oostenrijk

En genieten dan?

Dat gaat natuurlijk ook helemaal goed komen. We bieden verblijf aan op een 1 of 2-persoonskamer in een comfortabel fietshotel. Heerlijke bedden en een prima douche zorgen dat je goed kan herstellen voor de volgende fietsdag. De fiets staat veilig gestald in de afgesloten fietsenstalling.
's ochtends staat een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Het verblijf is in het gezellige plaatsje Golling waar met verschillende café's en restaurants. 
Tijdens het fietsen zorgen we voor een fourageplek en kun je de bidons wisselen. En we geven je tips waar de beste kaffee und kuchen kunt vinden. We zetten iedereen op de foto zodat je nog eens goed kan nagenieten.
En als je een dagje niet wil fietsen, dan zijn er tal van leuke uitjes te maken naar een zwem-meertje of naar de mooie stad Salzburg.

 • comfortabel fietshotel
 • een gezellig plaatsje 
 • fourage onderweg
 • foto en video-album
 • rustdag met uitstapjes mogelijk
   

Racefietsreis Salzburgerland Oostenrijk

Racefietsreis Salzburgerland Oostenrijk

Kortom, als je een heerlijke onbezorgde fietsvakantie zoekt

Trap dan snel door naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen:

Racefietsreis Salzburgerland