De 1000 bergen en bochten toer

Het was kantje boord, maar ondanks de plotseling strengere coronaregels voor deelnemers uit bepaalde gebieden konden we toch met 21 deelnemers op pad voor dit mooie nazomer weekend. Vanaf de pittoreske camping aan de Wupper begonnen 3 mountainbik groepen en 2 racefietsgroepen aan een pittige tocht met veel korte venijnige klimmetjes door een zeer afwisselend landschap.

1000 bergen en bochten toer


Rustige weggetjes en mooie trailtjes

De eerste dag was al meteen een grote meevaller. De voorspelde regen bleef weg en in plaats daarvan hadden we een heerlijk waterig zonnetje. Via rustige weggetjes en mooie trailtjes reden we van Solingen naar Wipperfurth met flink wat hoogtemeters en flinke kuitenbijters.

1000 bergen en bochten toer

1000 bergen en bochten toer

In een grote lus naar het zuiden

Na een heerlijk diner, een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt in ons knusse hotel konden we de lichte miezerregen van de tweede dag wel hebben. De mountainbikers reden in een grote lus naar het zuiden met weer veel afwisselende en uitdagende trails.

1000 bergen en bochten toer

1000 bergen en bochten toer

De racefietsgroepen reden richting het Sauerland door een gebied met veel stuwmeren en rustige fietspaden. Dichter bij het Sauerland worden de klimmen al wat langer en de toppen wat hoger. Hierdoor moeten we iets minder op de macht en iets meer op souplesse klimmen. Hoewel het later op de dag droog was, bleven de wegen nog nat en met de vallende bladeren af en toe ook wat glad. Maar ongelukken en materiaalpech bleven ons bespaard en iedereen kwam moe maar voldaan weer terug bij ons hotel.

1000 bergen en bochten toer

1000 bergen en bochten toer

Een mooi en veelzijdig fietsgebied

Inmiddels hadden we allemaal uitgebreid met elkaar kennis kunnen maken op de fiets of in het hotel. Daardoor werd de sfeer steeds gezelliger en vriendschappelijker. De laatste dag was weer helemaal droog, met zelfs af en toe een lekker zonnetje erbij. Het mooie heuvellandschap en de vele kleine dorpjes kwamen daardoor mooi in beeld. Heel af en toe konden we vanaf de heuveltoppen het Ruhrgebied en grote steden zien liggen. Verbazingwekkend dat zo’n mooi en veelzijdig fietsgebied zo dicht bij de grote steden ligt en op slechts 2 uur rijden van Nederland.

1000 bergen en bochten toer

1000 bergen en bochten toer

Na aankomst konden we nog even douchen en wat drinken bij de start-/finishplaats voordat iedereen weer terug naar huis zou rijden. Het was een mooi, maar vooral ook supergezellig weekend

1000 bergen en bochten toer

Wil je ook een weekendje racefietsen of mountainbiken?

Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

1000 BERGEN EN BOCHTEN TOER