Het Vasa biketeam!

Lees hieronder het fotoverslag van onze gidsenbijeenkomst in het voorjaar.

MTB gidsen Vasa Sport


Iedereen geslaagd voor EHBO diploma

MTB gidsen Vasa Sport

Onder leiding van de altijd gepassioneerde Johan Walraven werden de EHBO vaardigheden opgefrist. Reanimatie, wonden, kneuzingen, breuken, appelflauwtes, alles kwam weer aan bod. Johan is zelf een actieve mountainbiker en wist dus precies de situaties te benoemen. Net als een helm, hopen we deze vaardigheden natuurlijk zo min mogelijk nodig te hebben maar het is wel een veilig idee om deze tools op zak te hebben.

Alle details goed doorgesproken

Zo’n dag met alle gidsen en reisleiders bij elkaar biedt natuurlijk de gelegenheid om alle details over de reizen, reisvoorbereiding, gidsindeling en logistieke planning te bespreken. Net als voor de deelnemers verhoogt dit soort informatie natuurlijk ook bij de gidsen de voorpret. Zeker nu ze het met zijn allen kunnen delen, want tijdens een reis zijn er maar 3 tot 5 gidsen bij elkaar en nu was bijna iedereen aanwezig.  

Techniektraining en voorbereiding op de clinics

MTB gidsen Vasa Sport

Na dit “afzien” in de ochtend mochten we ’s middag weer op de fiets. We behandelden de technieken op de stations van de vorig jaar ontwikkelde gevorderden-clinic. Daar leerden we weer veel van elkaar en konden we meteen de clinics voorbereiden voor de Vasa Bikedag. Na afloop “joegen” we met z’n allen nog een ronde over de heerlijke singletrails van Nunspeet. Zo zijn alle gidsen ook weer goed voorbereid om je ook op technisch gebied bij te staan tijdens de reizen van dit, ongetwijfeld heerlijke, Bikeseizoen.

De aftermovie van deze dag