De MTB TransAlp Ischgl-Riva was er eentje van uitersten.  

De week voor de start van deze mooie mountainbike TransAlp moest Sidney namelijk nog flink aan de bak, want boven de 2300m hoogte lag nog overal sneeuw. Snel werden er nieuwe trails gemaakt die wél te fietsen waren. En met succes!

TransAlp Ischgl Riva


Rollebollende Murmeltiere in de sneeuw

Zo vertrok de groep van 30 mountainbikers op 22 juni voor de eerste klim vanuit Ischgl richting de 2700m (!) hoge Vidersjoch. Startend met een uurtje lichte regen vanuit het dal kwamen we, na enkele steile passages, in een mysterieus landschap van sneeuw en ijs. Dat leverde naast verzuurde benen vooral fantastische plaatjes op. En ook verderop in de week passeerden we her en der wat sneeuwveldjes. 
Bovenin de bergen was het vanaf de fiets echt een prachtig gezicht: overal besneeuwde pieken met daaronder Milka koeien in het groene gras. Ook de rollebollende Murmeltiere (bergmarmotten) kregen er geen genoeg van. In het dal zorgde de late sneeuw voor veel smeltwater met hoge rivierstanden. Daar ging het er af en toe ruig aan toe. Een bijzonder gezicht.

TransAlp Ischgl Riva


TransAlp Ischgl Riva

Uitdagende afdalingen en prachtige singletrails

De trails lagen er goed bij en slingerden heerlijk over de klassieke Oostenrijkse en Zwitserse Alpenpaadjes richting Italië, met onder andere een zeer uitdagende afdaling naar Grosio met tientallen haarspeldbochten. Het was volop genieten. De rode groep kreeg er dan ook geen genoeg van en reed met de gids zelfs nog een dag de zwarte route over de trails van Val di Sole. De originele rode en zwarte route over de onverharde 2613m hoge Passo di Montozzo kon die dag helaas niet worden gereden. Sidney had een alternatieve rode en zwarte route gemaakt naast de blauwe en voor de downhill liefhebbers ook nog 2 panorama routes. Voor ieder wat wils dus! 
Op die dag reden we oog in oog met de grillige Brenta Dolomieten en een dag later waren de majestueuze gletsjers van het Adamello grijpbaar. Met een heerlijk Italiaanse zonnetje en een paar laatste pittige klimmen verlieten we de bergen en doken we meer dan verdiend het Gardameer in. Wauw, wat een indrukwekkende tocht was dit!

TransAlp Ischgl Riva

Over het weer was niks te klagen

De weergoden waren ons bijzonder goed gezind. Vooraf waren de voorspellingen namelijk niet bijzonder. Maar met gemiddeld zo'n 20 graden, half bewolkt en slechts één of twee buitjes hadden we totaal niks te klagen. De combinatie van enthousiaste MTB-ers, toptrails en lekker eten leverde een bijzondere en mooie groepssfeer op. Jammer dat het alweer voorbij is...   


Bekijk de foto's

TransAlp Ischgl Riva

Na de “sneeuwetappe” schijnt de zon weer bij de eerste beklimming van de 2e etappe vanuit Scuol

TransAlp Ischgl Riva

Op dit singletrailtje werden de afdaal”kunsten” van de deelnemers beoordeeld om de 2 blauwe groepen goed te verdelen

TransAlp Ischgl Riva

De prachtige onverharde Pas da Costainas tussen Scuol en het Val Mustair

TransAlp Ischgl Riva

Volle concentratie op deze boomworteltrail naar St.Maria

TransAlp Ischgl Riva

We komen in de buurt van Livigno en dan worden de trails altijd nog mooier

TransAlp Ischgl Riva

Bijna boven op de klim naar het betoverende Val Mora

TransAlp Ischgl Riva

Eén van de 45 haarspeldbochten in de singletrailafdaling naar Grosio, dat je in de diepte ziet liggen

TransAlp Ischgl Riva

Lunch tijdens de 5e etappe toen het eindelijk echt zomers weer werd
 

Bekijk meer foto's en video's in het Facebook album

Wil je ook mee met TransAlp Ischgl - Riva MTB eMTB?

Bekijk data en klik door voor de informatie en prijzen.

TransAlp Ischgl - Riva MTB eMTB 
of bekijk alle fietsreizen 

Oostenrijk
AUT
Italië
ITA
Zwitserland
SUI
Reis voorbij

TransAlp Ischgl-Riva

MTB TransAlp door 3 landen met start in Ischgl en finish in Riva. Een echte klassieker dus. Net zoals de wedstrijdrijders doen, maar dan met wat meer comfort.

22-06-2024 t/m 29-06-2024

Reislevel: 6/10

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€1.169