Trans Pyreneeën (aug)

in 7 etappes van Oost naar West door de Pyreneeën

Deze avontuurlijke reis met 7 etappes gaat van Oost naar West door de Pyreneeën. Met maar liefst 800km, 18000hm en 24 passen is dit een grote uitdaging! Mooie uitzichten en bekende cols uit de Tour de France worden gecombineerd met een grote diversiteit van het landschap. We hebben voor 3 niveaugroepen uitdagende routes uitgezet. Voor iedere racefietser die nog nooit in de Pyreneeën is geweest is dit een must! Vanaf € 1.295,- per persoon.

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Laat het ons weten via een e-mail.

25-08-2017 t/m 02-09-2017

Reisbeschrijving

TransPyreneeën, in 7 etappes van Oost naar West door de Pyreneeën

Deze reis met 7 etappes start in het Franse Prades en eindigt in Saint Jean de Luz (ook Frankrijk) aan de Atlantische Oceaan. Het is dus een Trans door de gehele Pyreneeën, van Oost naar West. We overnachten in goede hotels in allemaal Franse etappeplaatsen. De etappes gaan natuurlijk door Frankrijk én Spanje.  De hele week word je begeleid door een Nederlandse reisbegeleider (tevens mecanicien en chauffeur van de bagagebus), die ook onderweg de ravitaillering verzorgt met bananen en water.

Dag 1 is de aanreisdag. Op de dagen twee tot en met acht fietsen we de 7 etappes. De laatste etappe eindigt in de badplaats Saint Jean de Luz aan de Atlantische kust. De hele week rijdt er een "volgbusje" mee, waarmee bagagetransport en ravitailleringen verzorgd worden. Er wordt met GPS gefietst in kleine groepjes. Je krijgt van ons een GPS met de ingeladen routes en ter ondersteuning kaartjes met hoogteprofielen. Als je zelf een GPS hebt laden we daar de tracks en waypoints in. 

Na deze belevenis zal ik met een heel ander oog naar de profs in de Tour de France kijken als zij de Pyreneeën aandoen.

Na elke etappe overnachten we in een hotel op basis van halfpension. Avondeten doen we gezamenlijk in het hotel. Niet altijd kan er onderweg in een restaurant geluncht worden, dus daarom bieden we bij de ravitaillering onderweg gratis bananen en water aan. Indien je meer wilt kan je dit zelf met de bus meegeven. Voor je fiets is er op elke overnachtingsplek een veilige stalling en een reparatieplek om je fiets eventueel weer op te lappen.

Pluspunten

 • Unieke trekking van Oost naar West over autoluwe wegen
 • Volgauto aanwezig voor begeleiding en foerage onderweg
 • Minimaal 2 verschillende niveaugroepen per dag
 • Veel bekende cols uit de Tour de France
 • Extra overnachting in de finishplaats aan de Atlantische kust

Expert over deze reis

Het karakter van de beklimmingen in de Pyreneeën is een stuk anders dan dat je in de Alpen of Dolomieten gewend bent. Het is hier een stuk rustiger en je rijdt veel meer over autoluwe wegen. Hier MOET je geweest zijn als racefietser!

Rick Hoenderop
Reisleider, gids en ontwerper van de reis

Niveau’s, conditie & techniek

GroepAfstand Hoogtemeters
Blauw+75-110 km1800-2300
Rood90-130 km2200-2800
Zwart100-150 km2800-3800
+Blauw rijdt op dag 1 en 7 Rode routes! (zie roadbook)
Reislevel
80%
Zwaarte conditie
90%

Reisprogramma

TransPyreneeën, in 7 etappes van Oost naar West door de Pyreneeën

Dag 1: vrijdag 25 augustus, aanreizen en kennis maken

De eerste dag (vrijdag) wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in Prades. Prades is goed met de auto bereikbaar. Op googlemaps vind je waar het ligt en de routebeschrijving. Indien je met het vliegtuig wilt komen is Perpignan het dichtsbijzinde vliegveld. Transfer naar de startplaats Prades dien je zelf te regelen.

Ben je nog niet zo vertrouwd met een GPS-ontvanger? Dan is het verstandig om bij de GPS-instructie aanwezig te zijn zodat je weet hoe je een GPS-ontvanger gebruikt.  Deze eerste dag fietsen we nog geen etappe, maar indien mogelijk wel een kort infietsrondje. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Dag 2: zaterdag, Prades-Tarascon-sur-Ariege

Waar we een tijd naar uit hebben gekeken gaat vandaag beginnen! We rijden de eerste etappe vanaf de startplaats en fietsen o.a. over de prachtige Col de Paillères.

Dag 3: Tarascon-sur-Ariege-St. Girons

Vandaag is een dag met meerdere prachtige beklimmingen. Zo fietsen we de Port de Lers, Col de Agnes en de Col de Latrape. Een afwisselende dag over autoluwe wegen met mooie uitzichten.

Dag 4: St. Girons-Bachneres de Luchon

Vanaf de start klimmen we geleidelijk naar de Col de Portet-D’Aspet (hier stierf Fabio Casartelli in 1995). Denk niet dat je het dan al gehaald hebt want de Col De Menté en Col du Portillon staan nog op het programma. Met een welverdiende afdaling bereiken we onze eindplek van vandaag.

Dag 5: Bachneres de Luchon-Argeles Gazost

Als je van een koninginnenrit kan spreken dan is dit hem. Het dak van deze Tour wordt bereikt met de Col du Tourmalet. Daarvóór beklimmen we ook nog de Col de Peyresourde en Col D‘Aspin beklommen. Moe maar voldaan bereiken we ons onderkomen en genieten van een drankje.

Dag 6: Argeles Gazost-Arette

Deze dag is weer een hoogtepunt met beklimmingen van de Col du Soulor, Col d‘Aubisque (Wim van Est in het ravijn gevallen), Col de Marie Blanc en Col d’Ichere. Arette is onze eindbestemming voor vandaag.

Dag 7: Arette-Larrau

Vandaag zijn de routes voor rood en zwart hetzelfde. Via de Col de la Piere St. Martin rijden we Spanje in. Vandaag is er ook een blauwe route, waarbij je vanaf de top via een mooi smal weggetje een kortere weg naar het hotel neemt. Daaropvolgend beklimmen rood en zwart we de Portillo de Lazar en de Port de Larrau en komen weer in Frankrijk terug waar we overnachten in Larrau.

Dag 8: vrijdag Larrau-Saint-Jean-de-Luz

De afsluitende etappe is misschien wel de mooiste van allemaal! Via Col de Baquargui en Col de Ispequi rijden we verder westwaarts naar de kust. Eindplek van deze etappe en tevens van de reis is de Franse badplaats Saint-Jean-de-Luz. Hier verblijven we nog een nacht en kan er genoten worden van de prachtige baai en het uitzicht op de Atlantische kust.

Dag 9-10: zaterdag/zondag, einde van een prachtige reis

In de ochtend van dag 9 (zaterdag 2 september) rijden we met een gehuurde touringcar van Saint Jean de Luz terug naar de startplaats Prades waar de auto's nog staan. Dat is een heel eind, dus je moet rekenen op een rit van ca. 6 uur. Wie wil kan daarna meteen terug rijden/vliegen naar Nederland of België. Een extra overnachting van zaterdag op zondag in de startplaats Prades is ook mogelijk (niet inbegrepen). Als je met het vliegtuig terug gaat moet je zelf je transfer regelen.

Het einde van deze prachtige reis met o.a. veel mooie Tour de France klassiekers is daar. Deze prachtige reis dwars door de Pyreneeën vergeet je nooit meer!

Reis informatie & downloads

 • Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00 
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Trans Pyreneeën

Prijzen per persoon op basis van halfpension. Kortingen voor groepen vanaf 2 personen. De samenstelling van kamers voor groepsboekingen kun je tijdens het boeken bepalen.

Aantal personen per boeking

Prijs p.p. (standaard)

1 persoon      € 1.415
2-3 personen         € 1.372
4-8 personen € 1.333
9 en meer personen € 1.295
   
Toeslag 2p kamer                     € 100
Toeslag 1p kamer                                         € 270
Bijkomende kosten of kortingen                   Prijs                               
Extra overnachting met ontbijt voor- of achteraf op 2- of 3p kamer € 55
Extra overnachting met ontbijt voor- of achteraf op 1 p kamer € 88
Vroegboekkorting tot 5 maanden vooraf             € 35


 

Prijzen zijn inclusief:

 • 8 Overnachtingen op basis van halfpension
 • Fulltime begeleiding door een reisleider (tevens mecanicien)
 • Vervoer met touringcar van deelnemers en fietsen van finishplaats naar startplaats
 • Ravitaillering onderweg met gratis bananen en water
 • Prachtige routes voor minimaal twee verschillende niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Gebruik GPS-ontvanger met toebehoren (per groepje)
 • Digitaal fotoalbum na afloop

Niet inbegrepen:

 • Lunches en drankjes
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Het Vasa Finisher fietsshirt 2017 à 39 euro, te bestellen tot uiterlijk 1 april 2017!

 

Dit krijg je er bij als je de reis boekt:

 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Maar het belangrijkste is een onvergetelijke week waarop je met veel plezier gaat terug kijken

Video-impressie van de Trans Pyreneeën

Racefietsen in de Pyreneeën van ‘Coast to Coast’

Aan het eind van de Nederlandse zomer zijn we afgereisd naar het oosten van de Pyreneeën voor de ‘Coast to Coast’ op de...
Lees verder

p221116084152
13-04-2092