Tour du Mont Blanc (10sep)

6-daags MTB-avontuur met gids (in FRA met GPS) of zelfstandig met GPS

Deze prachtige reis is een Tour rondom de Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen. Er zijn maar weinig MTB-tochten waar je zo dichtbij de gletsjers komt en de grote Witte Berg lijk je iedere dag wel te kunnen aanraken. Dit fantastische avontuur met een hoog singletrail gehalte mag je niet missen! We hebben voor verschillende niveaugroepen schitterende routes uitgezet. Dus voor iedere mountainbiker die in de bergen wil fietsen is dit een geschikte reis!
Vanaf € 865,- per persoon.

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Laat het ons weten via een e-mail.

10-09-2017 t/m 17-09-2017

Reisbeschrijving

Tour du Mont Blanc, in 6 etappes een Tour rondom de Mont Blanc

Deze MTB-ronde van 6 etappes heeft als start- en finishplaats het Franse St. Gervais en draait met de klok mee. De reis dankt zijn naam aan de beroemde Mont Blanc, die je tijdens deze reis van alle kanten kan bewonderen. Aan het einde van elke etappe verblijven we in een prima hotel of pension om goed uitgerust aan de volgende etappe te beginnen. De hele week word je begeleid door onze reisbegeleiders, gidsen, chauffeur van de bagage bus en voor pech onderweg, een mecanicien!

Na de aankomst op dag 1, beginnen we de tweede dag met de eerste etappe. Tijdens dag twee tot en met zeven fietsen we dagelijks een etappe. Etappe zes eindigt waar we begonnen zijn, in St. Gervais. Wij zorgen middels onze bagagebus ervoor dat jij op elke overnachtingsplek over je bagage beschikt.

Ooit ben ik eens met de kabelbaan vanuit Chamonix met mijn kinderen omhoog geweest, dus dit voelt extra bijzonder voor mij. Nooit kunnen denken dat ik hier nog eens met de fiets zou komen.

Na elke etappe overnachten we in een hotel of pension op basis van logies met een ontbijt. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het pension of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen.

Deze reis kan gereden worden met gids en zelfstandig met GPS. In Frankrijk is sprake van een zeer onduidelijke regelgeving m.b.t. de inzet van buitenlandse gidsen. Om eventuele problemen te voorkomen rijden alle deelnemers in Frankrijk met GPS. Wie voor "met gids" heeft gekozen rijdt alleen in Frankrijk dus in groepen met GPS. Vasa Sport stelt hiervoor de GPS-en ter beschikking. De gidsen veranderen in Frankrijk in begeleiders, die natuurlijk verder in alle opzichten voor het wel en wee van de deelnemers zorgen en steeds in de buurt zijn. In Zwitserland en Italië is alles weer "normaal", dus of met gids of zelfstandig met GPS!

Deze zondag versie heeft geen groene groep met gids. Bij veel deelnemers organiseren we ook de zaterdag-zaterdag versie van deze reis. Als er behoefte aan is komt er een groene groep op de zaterdag versie maar geen zwarte groep met gids. Het kan zijn dat we daarom (groepjes) deelnemers vragen om naar de zaterdag-zaterdag versie te wisselen.

Pluspunten

 • Fantastische ronde door 3 landen (FRA, ZWI, ITA)
 • Prachtige uitzichten op de Mont Blanc
 • Veel singletrails
 • Routes voor drie niveaugroepen
 • Geen bustransfer terug naar de startplek
 • Wij zorgen voor het transport van je bagage naar de verschillende etappe plaatsen

Expert over deze reis

Heel gaaf om in een andere omgeving te rijden met een andere beleving en cultuur. En dat je iedere dag de Mont Blanc van een andere kant kan bekijken is echt geweldig mooi!

Rick Hoenderop
Reisleider, gids en verkenner van deze reis

Niveau’s, conditie & techniek

GroepAfstand Hoogtemeters
Blauw50-75 km1400-1800
Rood55-85 km1900-2400
Zwart70-130 km2300-3300
Reislevel
70%
Zwaarte conditie
80%
Technisch
60%
Loopstukken
70%

Reisprogramma

Tour du Mont Blanc, in 6 etappes een Tour rondom de Mont Blanc

Dag 1: zondag, infietsen en kennis maken

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in St. Gervais. Op Googlemaps vind je waar het ligt en de routebeschrijving. Deze bestemming is het beste met de auto bereikbaar. 

Deze eerste dag fietsen we nog geen etappe, maar wel een leuk infietsrondje van ongeveer 45 minuten. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens gaan we aan tafel om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Dag 2: maandag, St. Gervais – Chamonix

We starten deze dag met een prachtige afdaling. Nadien splitsen de groepen en volgt een pittige klim waarbij we de spoorlijn kruisen. Daarna worden we beloond met een mooie flowtrail alvorens we het bergsportmekka Chamonix bereiken.

Dag 3: Chamonix - Trient

Vandaag heb je prachtig zicht op de Mont Blanc. Met deze aanblik klimmen we naar alpien terrein, waar we beloond worden met een hele mooie lange technische trail. Inmiddels zijn we in Zwitserland aangekomen en slapen in de plaats Trient.

Dag 4: Trient – Champex

Deze etappe wordt volledig in Zwitserland verreden en bevat enkele mooie trails. We eindigen bergop waar we in Champex overnachten.

Dag 5: Champex – Courmayeur

We starten met een dalende tendens waarbij veel uitdagende paden worden verreden. Om op het dak van deze Tour te komen, de Grand Col Ferret 2537m, staat ons een pittige klim te wachten. Na een welverdiende afdaling bereiken we het Italiaanse bergstadje Courmayeur.

Dag 6: Courmayeur - Beaufort

In etappe 5 gaan we op de Col de la Segne (2516m) de Franse grens weer over naar Beaufort. Dit is wederom weer een van de hoogtepunten met prachtige uitzichten en trails.

Dag 7: Beaufort – St. Gervais

Ook in de laatste etappe begeef je je nog steeds in het hooggebergte. Omgeven door imposante bergtoppen en vergezichten rijden we over mooie paden en trails terug naar de startplaats St. Gervais waar we nog een keer overnachten. Het einde van deze schitterende Tour du Mont Blanc is daar en nu pas dringt door waar je in 6 dagen omheen bent gefietst!

Dag 8: zondag, einde van een prachtige Tour

Helaas is aan deze geweldige Tour met veel letterlijke en figuurlijke hoogtepunten een einde gekomen. Deze prachtige reis vergeet je nooit meer.

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00 
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Tour du Mont Blanc

Prijzen per persoon op basis van logies met ontbijt. Kortingen voor groepen vanaf 2 personen. De samenstelling van kamers voor groepsboekingen kun je tijdens het boeken bepalen.

Aantal personen per boeking Prijs p.p. (standaard)
1 persoon                                € 945
2-3 personen                         € 917
4-8 personen                  € 890
9 en meer personen € 865
Speciale toeslag (lager dan normaal door slaapzalen SUI)  
Toeslag 3p kamer                  € 25
Toeslag 2p kamer                        € 60
Toeslag 1p kamer                                                            € 120
Bijkomende kosten of kortingen Prijs
Extra overnachting met ontbijt vooraf alleen op aanvraag € 50
Extra overnachting met ontbijt vooraf 1p kamer € 65
Huur GPS niet mogelijk, alle GPS-en worden ingezet voor de "gidsensituatie in Frankrijk"   
Korting zelfstandig met GPS i.p.v. gids (kan alleen met minstens 2 personen die samen rijden) € 50
Vroegboekkorting tot 5 maanden vooraf € 35


 

Prijzen zijn inclusief:

 • 7 Overnachtingen met ontbijt
 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagage bus en mecanicien
 • Prachtige routes voor drie niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Digitaal fotoalbum na afloop

Niet inbegrepen:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunches, diners en drankjes
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Het Vasa Finisher fietsshirt 2017 à 39 euro, te bestellen tot uiterlijk 1 april 2017!


 

Dit krijg je er bij als je de reis boekt:

 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Maar het belangrijkste is een onvergetelijke week waarop je met veel plezier gaat terug kijken

Video-impressie Tour du Mont Blanc

Editie 4 van de MTB Tour du Mont Blanc

Voor de vierde keer dit jaar werd de Tour du Mont Blanc verreden deze zomer. Dit keer vanuit het skidorpje Le Bettex in...
Lees verder

p051216200020
13-04-2092