Panorama TransAlp Maria Alm - Sterzing

6-daagse mountainbike trektocht met gids of zelfstandig met GPS

Tijdens de Panorama TransAlp maken we gebruik van liften. Omdat we daarnaast bijna evenveel klimmen als bij een normale TransAlp blijven we langer op hoogte en kunnen we natuurlijk erg veel afdalen. We gaan van startplaats MariaAlm van noordoost tot zuidwest door de Oostenrijkse Alpen. We finishen in het Italiaanse Sterzing/Vipiteno. Als je deze reis boekt moet je dus wel van afdalen houden! Vanaf € 865,- per persoon.

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Laat het ons weten via een e-mail.

17-09-2017 t/m 24-09-2017

Reisbeschrijving

Panorama TransAlp Maria Alm Sterzing, in 6 etappes door Oostenrijk naar Italië

Tijdens deze reis fiets je zes prachtige etappes. We hebben natuurlijk weer heerlijke routes voor de verschillende niveaugroepen, zodat iedereen op zijn eigen niveau fietst en niet lang op elkaar hoeft te wachten. Aan het einde van elke etappe verblijven we in een prima hotel om goed uitgerust aan de volgende etappe te beginnen!

De eerste dag van de reis is de aankomstdag en rijden we alleen een infietsrondje. Op dag twee starten we vanuit Maria Alm met de eerste etappe. We maken iedere dag gebruik van één of meer liften om extra hoogtemeters te maken, maar er moet ook gewoon met de fiets geklommen worden. Dagelijks fietsen we een prachtige etappe om uiteindelijk op dag zeven te finishen in het middeleeuwse stadje Sterzing/Vipiteno, waar we ons in de plaatselijke Therme kunnen opfrissen en nog heerlijk nagenieten. Vervolgens word je per luxe touringcar met fietsaanhanger terug naar de startplaats gebracht waar we nog één nacht verblijven.

Een panorama-TransAlp kan ik iedereen aanraden. Het heeft alles van een gewone TransAlp, maar door de liften nog veel meer! 

Na elke etappe overnachten we in een hotel. Het verblijf is op basis van logies met een ontbijt. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen.

Deze reis kan zowel met gids als zelfstandig met GPS worden gereden.

Pluspunten

 • TransAlp met prachtige uitzichten
 • Iedere dag minstens één trailafdaling
 • Door het gebruik van liften langer op hoogte en extra daalhoogtemeters
 • Prachtige routes voor verschillende niveaugroepen
 • Fietsen over de magnifieke Brennerkamm-Strasse (onverhard pad op 2000 meter). 

Expert over deze reis

Een Panorama-TransAlp brengt het ultieme MTB-genot! Net zoveel klimmen als bij een gewone TransAlp, maar door gebruik van de liften ben je langer op hoogte en mag je nog veel meer afdalen! Afdalen moet je dus wel leuk vinden…

Sidney Teeling
Ontwerper van deze reis

Niveau’s, conditie & techniek

GroepAfstand Hoogtemeters
Groen40-60 km1000-1300
Blauw50-75 km1400-1800
Rood55-85 km1900-2400
Reislevel
50%
Zwaarte conditie
40%
Technisch
60%
Loopstukken
50%

Reisprogramma

Panorama TransAlp Maria Alm - Sterzing, in 6 etappes door Oostenrijk naar Italië

Dag 1: zondag, aankomst en infietsrondje

Op deze dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in Maria Alm. Deze bestemming is het beste met de auto bereikbaar. Op Googlemaps vind je waar het ligt en de routebeschrijving. 

Om half vijf fietsen we een leuk infietsrondje van ongeveer 45 minuten. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisleider vertelt alle details van de komende dagen.

Dag 2: maandag, MariaAlm – Hinterglemm

Tijdens de eerste etappe biken we naar het MTB-paradijs Saalbach-Hinterglemm. De Asitzbahn in Leogang brengt ons snel heel wat hoogtemeters verder. Daarna blijven we lang op hoogte en na een pittige klim dalen we af over de heerlijke BlueLine-trail.

Dag 3: Hinterglemm – Mittersill

Vanuit Hinterglemm moeten we over een echte "onverharde Transalp-pas" naar het zuiden om in het Salzdachdal te kunnen afdalen. De liften van Saalbach-Hinterglemm maken het mogelijk om eerst nog een ronde in het Glemmdal te maken. Na de heerlijke Hackelbergtrail (natuurtrail) moeten we pittig klimmen met zelfs een loopstuk, voordat we aan de lange afdaling naar Niedernsill kunnen beginnen. Via verschillende routes rijden de diverse niveagroepen naar het gezellige Mittersill.

Dag 4: Mittersill - Neukirchen

Vandaag weer een fantastische etappe door o.a. het skigebied van Kitzbühel, waarbij de Panoramabahn vanuit Hollersbach ons een handje helpt. Na de lunch op een "oerige" Alm en een lange klim naar de Wildkogel dalen we af naar Neukirchen over de fantastische Wildkogeltrail. Wie hiervan nog een keer wil genieten kan nog een keer de lift in Neukirchen pakken. 

Dag 5: Neukirchen - Zillertal

Tijdens deze langste etappe rijden we via Gerlos naar het Zillertal in Tirol. Naar Gerlos moeten we zelf klimmen, maar daarna helpt de Isskogelbahn ons weer aan wat extra hoogtemeters. Daarna blijven we heel wat kilometers op ca. 2000 meter voordat we afdalen over de Wiesntrail met zijn vele kombochten. 

Dag 6: Zillertal-Steinach

Tijdens deze etappe staan er twee liften op het programma. De eerste brengt ons van Mayrhofen in het Penkengebied met prachtige trails. Na de afdaling naar Lanersbach en de klim naar Hintertux nemen we daar nog een lift. De laatste steile kilometers naar de Tuxerjoch moeten we weer zelf op de fiets beklimmen. De afdaling van de Tuxerjoch is prachtig, maar technisch erg pittig! Goede afdalers kunnen deze spectaculaire trail helemaal fietsen, mindere dalers zullen veel moeten lopen. Maar ook dat is niet erg, want dan kun je de prachtige bergwereld nog beter bekijken. 

Dag 7 zaterdag: Steinach – Sterzing

Direct vanuit Steinach nemen we de lift voor de eerste hoogtemeters, maar daarna moeten we het allemaal met de benen doen. De klim naar de Brennerkammstrasse is erg zwaar, maar de beloning is overweldigend. Deze onverharde weg, die in de eerste wereldoorlog werd aangelegd en waarbij we langs diverse bunkers rijden, slingert kilometers lang op ruim 2000 meter hoog boven het dal van de Brenner. Ook vandaag weer een fantastisch, heel goed fietsbare trail: de Brennerkammtrail. De laatste kilometers "peddelen" we ontspannen naar Sterzing/Vipiteno waar we in het gezellige centrum een pizza eten of een biertje drinken op de goede afloop. In het mooie zwembadcomplex kunnen we douchen, voordat we in de bus terug naar Maria Alm stappen.   

Dag 8: zondag, avontuur ten einde

Na een geweldig avontuur in de Alpen is het vandaag tijd om naar huis te gaan.

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00 
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Panorama TransAlp Maria Alm-Sterzing

Prijzen per persoon op basis van logies met ontbijt. Kortingen voor groepen vanaf 2 personen. De samenstelling van kamers voor groepsboekingen kun je tijdens het boeken bepalen.

Aantal personen per boeking Prijs p.p. (standaard)
1 persoon                                € 945
2-3 personen                         € 917
4-8 personen                  € 890
9 en meer personen € 865
   
Toeslag 3p kamer         € 30
Toeslag 2p kamer                      € 80
Toeslag 1p kamer                                                              € 160
Bijkomende kosten of kortingen Prijs
Prijs extra overnachting vooraf met ontbijt € 50
Prijs extra overnachting vooraf met ontbijt op 1p kamer € 65
Huur GPS ontvanger € 60
Korting zelfstandig met GPS i.p.v. gids (kan alleen met minstens 2 personen die samen rijden) € 80 
Vroegboekkorting tot 5 maanden vooraf € 35


 

Prijzen zijn inclusief:

 • 7 Overnachtingen met ontbijt
 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagage bus en mecanicien
 • Prachtige routes voor vier niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Terugtransport per luxe touringcar met fietsaanhanger van finishplaats naar startplaats
 • Digitaal fotoalbum na afloop

Niet inbegrepen:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunches, diners en drankjes
 • De liftkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Het Vasa Finisher fietsshirt 2017 à 39 euro, te bestellen tot uiterlijk 1 april 2017!


 

Dit krijg je er bij als je de reis boekt:

 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Maar het belangrijkste is een onvergetelijke week waarop je met veel plezier gaat terug kijken

Lees het verslag van de Panorama TransAlp 2016

Tegelijk met de enduro reis van Vasa Sport wordt ook de ‘panorama’ variant gereden. Iedere etappe van deze reis bevat één...
Lees verder

p081216125839
13-04-2092