Waarom skaten zo leuk is

Wie wel eens naar biatlon kijkt kan niet anders dan onder de indruk zijn hoe deze atleten over de sneeuw schaatsen. Het ritmische samenspel van armen en benen doet ze over de sneeuw vliegen, althans zo lijkt het. Wie zelf al eens een stukje geskate heeft merkt dat met name heuvelop het lastig is om te blijven glijden. Een lesje of cursus helpt je op weg om van deze prachtige sneeuwsport te genieten.

Langlaufen skaten Noords Festival

6 Pluspunten van Langlauf Skaten:

  1. Complete work-out
  2. Low impact op pezen en gewrichten
  3. Geen geklooi met afzetwax
  4. Dynamisch en cyclisch ritme
  5. Eenmaal goed geleerd kun je snel meters maken
  6. Kan ook in Nederland op de rolski’s

Bij skating doet het hele lijf mee. Armen, benen en rompspieren zijn continu actief. Je traint coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht. Skating langlauf is een heel complete beweging waarbij je snel fit wordt en blijft.

Het begin is even lastig maar daarna is de leercurve stijler en is de skatingtechniek iets makkelijker dan klassiek langlaufen. Met schaatservaring heb je al een streepje voor, al is bergop glijden vaak een uitdaging.

Je hoeft je niet te beperken tot de sneeuw. Op rolski’s geniet je het hele jaar door van deze prachtige beweging. In tegenstelling tot skeeleren kun je ook bij nat wegdek prima rolskiën.

Wie de slag te pakken heeft komt in een heerlijk ritme. Het skaten is bij uitstek geschikt om in een heerlijke flow te komen.

Rolski Vasa Sport


Hier kun je skaten leren:

Sneeuwhal weekend skating cursus
Perfecte cursus om aan het begin van het seizoen de skating techniek te leren. De sneeuwhal in Oberhof geeft 100% sneeuwgarantie en is uitstekend terrein voor schaatsen op sneeuw.
Meer informatie over deze reis >>

Ski Vasa Sport


Winterintro Livigno
Trainingsweek in zowel skating als klassieke technieken. Wil je beide technieken leren dan zit je hier helemaal goed.
Meer informatie over deze reis >>

Ski Vasa Sport


Noords Festival Pillersee
Veel triathleten hebben al ontdekt dat skating langlaufen een perfecte wintertraining is. Elk jaar gaat een groep atleten van Frank Heldoorn mee. Er worden lessen en trainingen gegeven van beginners tot ver gevorderd en als je zin hebt doe je mee met de NK langlauf skating wedstrijd. Zie ook het artikel 'Hoe train je in de winter als triathleet?'
Meer informatie over deze reis >>

Ski Vasa Sport


Skatingcursus Thüringen
Een 4-daagse cursus in de echte sneeuw en dicht bij huis. Leer skaten en maak mooie tochten of misschien doe je wel mee met de Rennsteig skating skilauf? Deze tocht van 19 kilometer is een mooi doel om naar toe te werken.
Meer informatie over deze reis >>

Ski Vasa Sport


De Birkebeiner skaten?
De vraag kwam van Toine: ''Kunnen jullie ook skatinglessen geven in Noorwegen?'' Bij voldoende belangstelling doen we dat. Lijkt je dit leuk, geeft het dan aan ons door. Na 22 november nemen we de beslissing of het skatingprogramma doorgaat.
 

Ski Vasa Sport


Skating ski’s en rolski’s

Skating ski’s zijn anders dan klassieke langlaufski’s. Ze moeten vooral glijden. De stokken zijn wat langer en de schoenen zijn steviger. Zonder passend materiaal kun je niet goed skaten. Voordeel van het skaten is dat je geen 'gedoe' hebt met afzetwax zoals bij klassieke ski’s. Je brengt alleen glijwax aan wat een stuk eenvoudiger is. Meer weten over het materiaal? Laat je adviseren in de Vasa Shop of huur de ski’s er eenvoudig bij als je met ons mee op reis gaat.

Ski Vasa Sport


Je leest het al: ook in het sneeuwskaten is veel te ontdekken en te leren. Enthousiast geworden?
We hopen het en we helpen je graag op weg om te genieten van deze schitterende sport.

We begroeten je graag in de sneeuw op één van de cursussen en trainingen.

 

Marco Puik