Sneeuwschoenwandelen in Thabor

8-daagse trektocht van hut naar hut

Avontuurlijk sneeuwschoenwandelen in de rust van de Zuidelijke Franse Alpen.

Tussen de Ecrins en de Italiaanse grens vind je de valleien van de Clarée en de Étroite. Hier vind je absolute rust. Dat is te danken aan het verbod op de ontwikkeling van skigebieden. Hier kom je alleen (sneeuwschoen)wandelaars, langlaufers en tourskiërs tegen. De blikvanger in dit gebied is de Mont Thabor met zijn 3178m. Op deze berg ligt Europa’s hoogst gelegen kapelletje. Tijdens deze tocht ga je daar zeker langs.

In samenwerking met 360° Explore bieden we komende winter sneeuwschoenwandelreizen aan. De komende weken gaan we alles online zetten. Automatische een berichtje ontvangen als de reis online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Reisdatum:

13-03-2022 t/m 20-03-2022

Vanaf:

€ 981,-

Maximaal aantal deelnemers:

8

Niveaugroepen op deze reis:

 
Groep Niveau
Blauw Sportief en avontuurlijk
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

Je start je avontuur rustig, met drie korte dagafstanden in de Valléé de Clarée. Daarna maak je de oversteek naar de Refuge du Mont Thabor. Je verblijft twee nachten in deze eenvoudige hut, om van daaruit een poging te doen naar de top van de Mont Thabor. Bij het kapelletje vlak onder de top heb je gelegenheid om even helemaal stil te zijn...

Hierna wandel je door naar de laatste hut. Deze stond tot in 1946 op Italiaans grondgebied. Dat bekent Italiaanse koffie, heerlijk eten en goede wijn. Op de laatste dag maak je de tour af naar Névache, het vertrekpunt van deze Grand Tour du Thabor.

Een overweldigend mooi winters berglandschap

De reis wordt begeleid door een 360° Explore reisleider. Hij/zij is een ervaren reisleid(ster) en gediplomeerde wintergids en zal je zeker de mooiste plekjes laten zien en waken over de veiligheid.

Pluspunten

 • mooit winters berglandschap
 • tocht naar de top van de Mont Thabor (3178m)
 • afwisselend luxe en eenvoudige hutten
 • onder leiding van een enthousiaste en gekwalificeerde wintergids (Nederlands sprekend)

Expert over deze reis!

Struinen boven de poolcirkel.

Jeffry Oonk
Gids 360° Explore

Reisprogramma

Dag 1: Gîte in Névache (1600m)

Je avontuur start in het idyllische dorpje Névache met kerk, bakker, een sportzaak en enkele gîtes. Hier verzamel je in de gîte en blik je tijdens het gezamelijk diner vooruit op de komende week.

Dag 2: Refuge de Buffère (2070m)

Je trekt meteen je sneeuwschoenen aan en gaat daar eerst even mee oefenen voor je echt op pad gaat. Je volgt enkele kilometers de GR57 (Grande Randonnée du Tour du Mont Thabor). Na een geleidelijke stijging van 150m langs de fraaie beek van het Clarée dal volgt een stijging van 300m door het bos, waarna je bij de hut arriveert.
In de volgt een tocht naar de Col de Buffère, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt op het massief van de Écrins. We oefenen tussendoor met de lawine-veiligheidsuitrusting. Wanneer je een airbag rugzak hebt gehuurd, tesen we deze allemaal door ze te activeren!

Ca. 6 uur lopen, 850m stijgen en 400m dalen

Dag 3: Refuge de Laval (2010m)

De route naar de volgende hut is niet lang maar wel heel fraai. Je loop thoog boven het dal en volgt de hoogtelijn naar Refuge de Chardonnet. Hier eten we wat. Daarna dalen we af naar de beek La Clarée en vervolgen onze weg naar de prachtig omgebouwde Refuge de Laval.

Ca. 5 uur lopen, 450m stijgen en 500m dalen

Dag 4: Refuge des Drayères (2180m)

Vandaag besparen we energie voor morgen, wanneer we de oversteek maken naar de Refuge du Mont Thabor. Dat betekent vanuit de hut via een bruggetje de beek over en in alle eenzaamheid stijgen met schitterende rotspieken in je vizier. Onder die indrukwekkende massieve rotsformaties baan je je een weg richting de volgende hut over een niet bestaand hoogtepad. Letterlijk ‘off the beaten track’.

Ca. 5,5 uur lopen, 750m stijgen en 550m dalen

Dag 5: Refuge du Mont Thabor (2508m)

Dit is dan wel de langste dag van deze tocht, maar toch zeker de allermooiste!

Via drie cols maken we een omtrekkende beweging rond de indrukwekkende Mont Thabor (3178m) en Pic du Thabor (3207m). We banen ons een weg door een verlaten gebied naar de Refuge du Thabor. In deze hut verblijven we twee nachten, in de buurt van de Lac Rond en Lac Long. Dit is een eenvoudige hut zonder stromend water. Dat maken de vriendelijke jonge gardien Cédric en gardienne Fanny ruimschoots goed!

Ca. 6 uur lopen, 1100m stijgen en 800m dalen

Dag 6: dagtocht Mont Thabor (3178m)

Als we geluk hebben klimmen we vandaag naar Europa’s hoogstgelegen kapel. Eenmaal boven kijken we vanaf de top van de Mont Thabor neer op de routes die je gisteren hebt gedaan en morgen zult lopen. De blik op het massief van de Écrins maakt het plaatje helemaal af. In het noorden zien we de toppen van de Vanoise en in het zuiden de Mont Viso. Wil je herstellen van de wat langere dag? Dan kan je er ook een ontspannen dag in de hut van maken!

Ca. 6 uur lopen, 1150m stijgen en 1150m dalen

Dag 7: Refuge Terzo Alpini (1765m)

De volgende hut is niet ver weg, maar na de inspanning van de afgelopen dagen is dat voor de meesten waarschijnlijk zeer welkom. 
Na twee nachtjes kan je je in deze hut weer eens goed opfrissen: er is zelfs een warme douche, net als in de eerste drie hutten.

Ca. 3,5 uur lopen, 50m stijgen en 800m dalen

Dag 8: Névache (1600m)

Dit wordt flink ontbijten, want er wacht je direct een flinke stijging van 350 hoogtemeters door het bos. Daarna vlakt het terrein wat af en bereiken we via Col des Thures (2194m) en Vallon des Thures, de zuidkant van de bergrug die ligt tussen de hut Tre Alpini en Nèvache. De laatste 1,5 à 2km is voor de cooling down richting Névache.

Ca. 3,5 uur lopen, 500m stijgen en 700m dalen

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Thabor, Frankrijk
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Reis met programma + verblijf is er vanaf € 981,- per persoon

Prijs voor deze reis   per persoon
Sneeuwschoenwandelen in Thabor € 1090
Vroegboekkorting*  2-10%

* vroegboekkorting
De normale prijs voor deze reis is € 1090, maar op deze reis is vroegboekkorting van toepassing! Boek je lekker vroeg, dan krijg je de maximale korting van 10% op de reissom (excl. eventuele huurkosten). Het kortingsschema voor deze reis is als volgt: bij boeken

 • tot 5 maanden voor vertrek - 10% korting
 • tot 4 maanden voor vertrek - 8% korting
 • tot 3 maanden voor vertrek - 6% korting
 • tot 2 maanden voor vertrek - 4% korting
 • tot 1 maand voor vertrek - 2% korting

Dit is inclusief:

 • 8 dagen onder begeleiding van vertrouwde, ervaren & gediplomeerde Nederlands sprekende 360° trektocht gids: een UIMLA International Mountain Leader (IML)
 • 7 overnachtingen op het lager
 • 7 x halfpension
 • Koffie met iets lekkers na afloop
 • Lawinepieper, sneeuwschep en sonde
 • Satelliettelefoon of noodbaken (voor noodgevallen)
 • Volledige klimaatcompensade van jouw reis via Trees for All

 

  Niet inbegrepen zijn:

  • heen- en terugreis en lokaal vervoer
  • sneeuwschoenen en stokken
  • huur airbag rugzak (wel aanbevolen)
  • reisverzekering
  • persoonlijke uitgaven aan drankjes, telefoontjes, fooien of andere maaltijden of snacks

   

  Reisorganisatie 360° Explore

   

  Deze reis wordt uitgevoerd door 360° Explore. Alle 360° Explore reisgidsen zijn opgeleide UIMLA mountainleaders om 's winters veilige routes midden door de natuur te gidsen. Je boekt de reis direct bij 360° Explore, zij zorgen voor de juiste uitvoering van deze reis net zoals Vasa Sport dat zou doen. We bemiddelen alleen in het boeken van de reis en hebben verder geen invloed op de uitvoering van de reis. Na het klikken van boek deze reis kom je op de boekingspagina van 360° Explore. De bevestiging en informatie krijg je via onze samenwerkingspartner 360° Explore.

  Verzekering
  Als je deelneemt aan een reis van 360° Explore ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Je kunt daarvoor terecht bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging of je verzekeringsagent raadplegen.

  In samenwerking met 360° Explore bieden we komende winter sneeuwschoenwandelreizen aan. De komende weken gaan we alles online zetten. Automatische een berichtje ontvangen als de reis online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.