Utrechtse Heuvelrug Loppet

Doe mee met de tocht over een uitdagend parcours

Je rolt dwars door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Het parcours gaat grotendeels over smalle fietspaden en schelpenpaden.
Het gaat heuvel op en af, net als langlaufen en dus een prachtige beleving en uitstekende training. Onderweg word je begeleid door een gids/instructeur die je voorziet van tips & tricks die je direct toe kunt passen. Deze tocht past dus ook uitstekend in je voorbereiding op een langlaufreis en/of marathon.

Datum:

12-12-2021

Vanaf:

€ 15,-

Maximaal aantal deelnemers:

50
Niveau
Blauw Gevorderd -
Rood Gevorderd +
Zwart Ver gevorderd

 

Skating is alleen mogelijk op skikes of cross-skates. Er wordt overwegend op gravel en schelpenpaden gerold.

Klassiek
Skating

Beschrijving


Uitdagend parcours
Je rolt dwars door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, grotendeels op smalle fietspaden en schelpenpaden. Het gaat heuvel op en af, net als langlaufen en dus een prachtige beleving en uitstekende training. Doe je dit jaar een langlaufreis en/of marathon? Dan past deze tocht uitstekend in je voorbereiding.

Je rolt met een kleine groep (max. 10 personen) onder leiding van een gids/instructeur die je onderweg trakteert op tips & tricks. Hiermee kun je gelijk aan de gang want je past ze direct toe. Omdat je begeleid wordt heb je ook geen gedoe met het zoeken van de route.

Je kiest zelf of je 33km, 42km of 50km rolt. Het parcours is geschikt voor rolskiërs en skikers. We starten op recreatieterrein het Doornse Gat en eindigen in Rhenen (het einde van de Utrechtse Heuvelrug). Het is dus een van A naar B parcours net zoals de Vasaloppet en de Birkebeiner. Na de finish ben je snel weer bij de start door de goede busverbinding tussen Rhenen en Doorn (slechts 30 minuten). Bekijk het roadbook (PDF).

Verzorging onderweg
De hele dag is er een volgauto beschikbaar. Dus als er pech is aan mens of materiaal dan is hulp altijd dichtbij. En mocht je het fysiek echt niet meer redden kun je altijd in de bezemwagen mee naar de finish. We laten je niet achter!

Het busje staat op vaste punten langs het parcours. We nemen energierepen en wat drankjes mee om het energieniveau op te krikken. Maar mocht je zelf specifieke wensen hebben (bijvoorbeeld als je diabetes hebt), dan kun je voeding afgeven en dan op deze punten pakken. Dat geldt ook voor kleding en reservematerialen.

Huurmateriaal
Je kunt bij ons materiaal huren. Dit kun je aangeven bij het aanmelden.

Waar: Doornse Gat
Start prestatietocht: 9:00 uur (8:30 verzamelen)
Finish: tussen 15:30 - 16:30 uur in Rhenen

Expert over deze reis!

Altijd superleuk om iedereen zo lekker actief te zien genieten

Anna van der Rhee
Trainer en organisator

Prijzen

Deelname Utrechtse Heuvelrug Loppet Prijs p.p.
Inschrijfgeld € 15

Dit is inclusief:

  • Tocht van 33, 42 of 50km met begeleiding van een gids/instructeur
  • Tips & tricks onderweg
  • Volgwagen


Dit is exclusief:

  • Huurmateriaal
  • Kosten openbaar vervoer (ca. € 15,-)