Introductieles Rolski Klassiek

Ontdek of rolskiën wat voor je is

Tijdens deze introductieles maak je kennis met rolskiën. Rolskiën doe je echter niet zomaar. Om veilig en plezierig te kunnen rollen moet je de juiste technieken beheersen.
Tijdens de les komen verschillende technieken aan bod en krijg je les van een gediplomeerde instructeur of trainer met veel ervaring.

Datum:

16-06-2019

Vanaf:

€ 19,-

Maximaal aantal deelnemers:

12
Niveau
Geel Absolute beginner
Groen Beginner

 

Klassiek
Skating

Beschrijving

Rolski is in de jaren ‘50 ontstaan als trainingsvorm voor het langlaufen, maar inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandige sport met wedstrijden en toertochten. Het 'vlakke' Nederland leent zich met zijn veel fietspaden en rustige B-wegen uitstekend voor het maken van tochten. Het asfalt hoeft niet zo glad te zijn als voor skaten en skeeleren. Er zijn ook rolski’s die geschikt zijn voor het rollen op schelpen- en gravelpaden.

Rolskiën doe je echter niet zomaar. Om veilig en plezierig te kunnen rollen moet je de juiste technieken beheersen.

De volgende technieken worden tijdens de les behandeld:

  • diagonaalpas
  • dubbelstoktechniek
  • bochten maken
  • remmen


De inhoud wordt natuurlijk afgestemd op jouw/jullie niveau. Na deze les weet je precies wat rolskiën inhoudt en ontdek je of deze sport wat voor je is.

Deskundige instructeur
De lessen worden gegeven door een gediplomeerde instructeur of trainer met veel ervaring. Vasa Sport is de langlauf- en rolskispecialist van Nederland en je bent dan ook verzekerd van een deskundige en enthousiaste lesgever.

Materiaal
De kennismakingsles is inclusief gebruik van rolski's, stokken, helm en kniebeschermers. Mocht je zelf materiaal hebben dan mag je dat natuurlijk ook gebruiken.

Praktische informatie
Tijd:
 14:00 uur aanwezig, 14:15 uur start les
Duur: 1 uur
Waar: Skeelerbaan Doorn (Utrecht)

Expert over deze reis!

Rolskiën is een prachtige sport maar je moet het wel even doorkrijgen

Marco
Trainer

Prijzen

  Prijs p.p. 
Deelname Introductieles € 19*

* Wie na de les rolski's koopt ontvangt inschrijfgeld van €19,00 retour. Of als je door wilt gaan met de cursus dan wordt dit inschrijfgeld verrekend met het cursusgeld.

Dit is inclusief:

  • Les van een gediplomeerde instructeur of trainer
  • Huur rolski's, stokken, helm en kniebeschermers