Tour d'Auvergne

6-daagse racefiets trektocht door de Auvergne

Racefietstour in midden-Frankrijk over autoluwe wegen. Samen met locals hebben we de mooiste weggetjes aan elkaar geknoopt tot een 6-daagse tour.
Stel je houdt van fietsen, je vindt klimmen leuk maar vindt de Alpencols te lang, te steil en te druk dan is de Tour d'Auvergne echt iets voor jou. In deze autoluwe streek is het prachtig fietsen. Je fietst van hotel naar hotel, de bagage wordt vervoerd en onderweg is de begeleidingswagen nooit ver weg. Onderweg geniet je van mooiste uitzichten en gezellige Franse dorpjes. Du pain, du vin, du bicyclette, klinkt goed toch?

Deze reis is voorbij. Heb je interesse in deze reis voor 2019? Laat het ons hier weten en we nemen je wensen mee bij de ontwikkeling van het nieuwe reisprogramma.

Reisdatum:

15-06-2019 t/m 22-06-2019

Vanaf:

€ 776,-

Maximaal aantal deelnemers:

10

Reislevel:

2/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen racefietsreizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Geel 60-75 km 700-1500
Groen 60-90 km 1500-2000
Blauw 75-110 km 1800-2300
Rood 90-130 km 2200-2800
Zwart 100-150 km 2800-3800

Reisbeschrijving

Je fietst tijdens deze reis een door een middengebergte gebied. Je wordt begeleid door enthousiaste Nederlandse begeleiders die in de startplaats wonen. Zij kennen het gebied op hun duimpje en hebben de mooiste routes voor je samengesteld. De routes rijd je zelfstandig met GPS op je eigen tempo. Deze reis heeft routes voor alle niveaus (geel t/m zwart) dus is voor iedere sportieve racefietser geschikt.

Je start en finisht in Le Mont-Dore. Vanuit hier fiets je een 6-daagse ronde door de Auvergne. Op de vierde dag verplaatsen we ons niet en blijven we in hetzelfde hotel. Een ideale mogelijkheid om een dagje uit te rusten of om een cultureel uitstapje te maken. Natuurlijk kan je ook op de fiets stappen! Wij vervoeren je bagage en zorgen ervoor dat deze elke dag klaar staat in het volgende hotel.

De fietsreis door de Auvergne was schitterend mooi qua natuur. Ondanks de goed onderhouden asfaltwegen is het gebied stil en verlaten. De Auvergne is zeker een gebied om nog eens naar terug te gaan!

Na elke etappe overnachten we in een hotel. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in de accommodatie of in een nabij gelegen restaurant. Uiteraard is er een plek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen. Er is reisbegeleiding aanwezig voor calamiteiten en/of hulp onderweg.

Pluspunten

 • Keuze uit alle 5 de niveaugroepen, dus ook geel
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Rustige omgeving met weinig verkeer
 • Geschikt voor getrainde maar ook minder getrainde fiets(t)ers
 • Rustdag op dag 4 mogelijk

Expert over deze reis!

De Auvergne is schitterend mooi qua natuur, goede asfaltwegen en het is er rustig. Met een beetje geluk zie je herten, wilde zwijnen en roofvogels!

Rick Hoenderop
Reisleider en gids
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Wie zich goed voorbereid zal meer fun beleven op de reis, je komt dan immers niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zorg dat je fiets in orde is, je conditie op peil en neem de juiste materialen mee. Hoe? nou zo..
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.

Reisprogramma

Zondag: aankomst en voorbereiden

De eerste dag wordt iedereen verwacht in Le Mont-Dore. Je wordt ontvangen door twee al daar wonende Nederlanders die de reis tevens begeleiden. Zij spreken vanzelfsprekend Nederlands, zijn Vasa Sport gidsen en zijn zelf ook enthousiaste racefietsers. Zij kennen het gebied op hun duimpje en voorzien je van tips en achtergrondinformatie over de etappes en omgeving waar je gedurende de tocht doorheen fietst.

Maandag: op naar St. Floret

Een fijne dag om mee te beginnen. Afhankelijk van de afstand vandaag één of meerdere cols en genoeg hoogtemeters in een zeer mooi en gevarieerd landschap. De langere afstanden komen door het historische Saint-Saturnin. Onze eindplaats St. Floret is een schitterend klein dorpje.

Dinsdag: St. Floret-Massiac

De meeste routes gaan vandaag door het prachtig lege en ruige landschap van de Cézallier. Wist je dat dit één van de favoriete trainingsgebieden is van local hero Romain Bardet? De kortste afstanden fietsen laatste 15 km rustig omhoog langs de rivier de Alagnon, terwijl de langere afstanden nog wat extra hoogtemeters mogen doen. We verblijven in een hotel in de eindplaats Massiac.

Woensdag: Massiac-Murat

Een etappe door het gebied van de Cantal. De Cantal wordt grotendeels gevormd door een oude vulkaan met een diameter van maar liefst 60 km. Vandaag kunnen er heel wat colletjes bijgeschreven worden zonder dat er voor een aantal grote moeite hoeft te worden gedaan!

Donderdag: rustdag of dagetappe

Vandaag even geen tas inpakken en blijven we in Murat en heb je de keuze uit een rustdag of een mooie dagetappe.

Vrijdag: Murat-Condat

Ook deze dag wordt er nog door de Cantal gefietst en zijn er veel mogelijkheden. Alle afstandsvarianten krijgen de mogelijkheid om de Col du Pas de Peyrol (de Puy Mary) te beklimmen. Een col die bekend is uit de Tour de France.

Zaterdag: Condat-Le Mont-Dore

Alweer de laatste etappe. Vandaag zullen we weer de Cézallier aandoen, maar natuurlijk niet over dezelfde wegen als de 3e etappe. De reis eindigt voor iedereen met de Col de Croix St Robert. Voor aanvang van deze klim kan er een colastop worden gehouden in Besse, een prachtig middeleeuws dorpje.

Zondag: terugreis

Aan deze prachtige reis komt helaas een einde en met prachtige herinneringen, ervaringen en hoogtepunten begint de terugreis naar huis.

Maar mocht dit nog niet genoeg zijn: Op de dag van vertrek kan eventueel de Puy de Dôme beklommen worden. Het individueel beklimmen van de Puy de Dôme is niet meer mogelijk door de aanleg van een toeristentrein. Wel wordt er elk jaar een speciaal evenementen voor fietsers georganiseerd en op zondag 24 juni 2018 is het dan ook mogelijk de Puy de Dôme te beklimmen. Wij kunnen helpen met de inschrijving.

Reis informatie & downloads

Prijzen

Let op: de onderstaande prijzen zijn van vorig jaar en worden nog aangepast.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting. Als je voor 1 maart boekt krijg je vroegboekkorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 776,- per persoon

 

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 480
2-3 personen € 456
4 - 8 personen € 432
9 personen of meer € 408

Vroegboekkorting tot 1 maart 2018: € 35

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Ravitaillering op tenminste één col per etappe (waar alle niveaugroepen langs komen)
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Evt. gebruik GPS-ontvanger
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Maar het belangrijkste is een onvergetelijke reis waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Verblijf, maaltijden, materiaal en extra's (zie onder)
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Het Vasa Finisher fietsshirt 2018 à 39 euro, te bestellen tot uiterlijk 1 april 2018!

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
7 overnachtingen standaard € 368
7 overnachtingen op 2p kamer € 448
7 overnachtingen op 1p kamer € 548

Overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt in comfortabele hotels met een goed bed, lekkere douche en afgesloten stalling voor je fiets. Het betreft hier de netto prijzen plus een klein bedrag aan bemiddelingskosten.

Opties bij de reis

Programma, materiaal, extra's prijs per persoon
Vasa Finisher fietsshirt 2018 € 39
Verlenging prijs per persoon
Extra overnachting vooraf met ontbijt € 50
Extra overnachting vooraf met ontbijt op 1p kamer € 82

Verzekering

We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Waarom en hoe lees je op de webpagina over verzekeringen.

 

Deze reis is voorbij. Heb je interesse in deze reis voor 2019? Laat het ons hier weten en we nemen je wensen mee bij de ontwikkeling van het nieuwe reisprogramma.