Super Giro Dolomiti

6-daagse racefietsronde door het hart van de Dolomieten

Deze prachtige Giro is een reis in het hart van de Dolomieten. Voor iedere racefietser met een Italiaans hart is dit er eentje voor op je bucket-list!
Mooie uitzichten en bekende cols uit de Giro d’Italia worden gecombineerd met de overheerlijke Italiaanse keuken. Wat wil je nog meer? We hebben voor verschillende niveaugroepen uitdagende routes uitgezet.

Binnenkort te boeken

Reisdatum:

15-09-2018 t/m 22-09-2018

Bij dit minimum aantal zal de reis doorgaan:

8

Maximaal aantal deelnemers:

25

Reislevel:

6/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen racefietsreizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 60-90 km 1500-2000
Blauw 75-110 km 1800-2300
Rood 90-130 km 2200-2800
Zwart 100-150 km 2800-3800

Reisbeschrijving

Deze Giro van 6 etappes heeft als start- en finishplaats het Italiaanse Brixen. We rijden deze ronde met de klok mee. De reis dankt zijn naam aan het feit dat het een ronde (Giro), super mooie reis en in het hart van de Dolomieten is. Aan het eind van elke etappe verblijven we in een prima hotel om goed uitgerust aan de volgende etappe te beginnen. De hele week word je begeleid door een reisbegeleider (tevens chauffeur van de bagagebus en mecanicien) die iedere dag voor ravitaillering zorgt met water en bananen.

Na de aankomst op dag één, beginnen we de tweede dag met de eerste etappe. Tijdens dag twee tot en met zeven fietsen we dagelijks een etappe. Etappe zes eindigt waar we begonnen zijn, in Brixen. Wij zorgen er  middels onze bagagebus voor dat jij op elke overnachtingsplek over je bagage beschikt. Er wordt zelfstandig met GPS gefietst in kleine groepjes. Je krijgt van ons een GPS met de routes, hoogteprofielen e.d. en indien je zelf een GPS hebt, krijg je van ons de GPS routes aangeleverd.

Nooit geweten dat de Dolomieten zo mooi zijn! Jammer dat ik daar zo laat pas achter ben gekomen…

Na elke etappe overnachten we in een hotel of pension op basis van logies met ontbijt. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen.

Pluspunten

 • Fantastische ronde door het hart van de Dolomieten
 • Italiaanse keuken
 • Magnifieke uitzichten
 • Veel bekende cols uit de Giro d’Italia
 • Geen bustransfer terug van finishplaats naar de startplaats

Expert over deze reis!

Met deze reis wordt bewezen dat Italië echt een fietsland in hart en nieren is. Iedere dag een bekende col uit de Giro d’Italia, markante Dolomietentoppen om je heen, je voelt je nietig in deze prachtige Unesco wereld!

Rick Hoenderop
Reisleider & gids
Boeken gaat heel simpel en in 7 eenvoudige stappen. De basis is het programma en daarna kies je uit de opties: materiaal, extra's en verblijf.
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Wie zich goed voorbereid zal meer fun beleven op de reis, je komt dan immers niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zorg dat je fiets in orde is, je conditie op peil en neem de juiste materialen mee. Hoe? nou zo..

Reisprogramma

Zaterdag: infietsen en kennis maken

De eerste dag (zaterdag) wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in Mair am Bach (Brixen). Ben je nog niet zo vertrouwd met een GPS-ontvanger? Dan is het verstandig om bij de GPS-instructie aanwezig te zijn, zodat je weet hoe je een GPS-ontvanger gebruikt. Hierna volgt er een leuk infietsrondje met de reisleider. Een ideale manier om te oefenen met de GPS, checken of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en andere deelnemers. Vervolgens kunnen we aanschuiven aan tafel om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag: Brixen-Toblach

Waar we een tijd naar uit hebben gekeken gaat vandaag beginnen! We rijden de eerste etappe vanaf de startplaats en fietsen o.a. over de Wurzjoch en de Furkelpass. Eindplaats van deze dag is Toblach.

Maandag: Toblach-Rocca Pietore

De volgende dag rijden we zuidwaarts en verschijnen de imposante Dolomietentoppen. Met de Kreuzbergpass, Passo Tre Croci en de Passo Giau staan ons pittige bergen te wachten, alvorens we ons onderkomen in Rocca Pietore bereiken waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dinsdag: Rocca Pietore-Rocca Pietore

Deze plek biedt een fantastisch uitgangspunt om de bekende bergen van de Dolomieten Marathon te rijden (o.a. Passo Pordoi, Falzarego, Campolongo)! Ook behoort een rustdag tot de mogelijkheden. Als beloning van deze dag krijg je een flitsende afdaling van de Passo di Fedaia, waarna je je weer kan laten verwennen in het heerlijke 4-sterren hotel.

Woensdag: Rocca Pietore-San Martino di Castrossa

Vandaag rijden we verder zuidwaarts en beklimmen o.a. de Passo Cereda, Passo Duran en de Passo Rolle. We slapen in San Martino di Castrozza, omringd door een enorm bergmassief. Prachtig!

Donderdag: San Martino di Castrossa-Selva

De voorlaatste etappe voert ons over verschillende cols als Passo San Pelligrini, Pazzo Lavaze, Passo Valles en Passo Sella waarna we overnachten in het Val Gardena. Ook hier worden we wederom omringd door imposante bergen en hebben we uitzicht op het Sella massief.

Vrijdag: Selva-Brixen

De laatste etappe genieten we van het uitzicht van de Schlern en klimmen nog naar Alpe di Suisi (Seiser Alm). Na de laatste inspanningen bereiken we moe maar voldaan onze startplek en genieten gezamenlijk van een welverdiend drankje! Hier verblijven we nog een nacht voordat we naar huis gaan.

Zaterdag: einde van een prachtige Giro

Het einde van deze prachtige Giro met veel mooie Dolomietenpassen is gekomen. Deze prachtige reis in Bella Italia vergeet je nooit meer! De terugreis naar NL is op zaterdag.

Reis informatie & downloads

 • Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Binnenkort te boeken