Dit zijn de nieuwe MTB- en racefietsreizen 2019

Achter de schermen zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe fietsavonturen voor 2019. We hebben o.a. verkend op een eiland in de Middellandse Zee, in Duitsland en in de twee mooiste MTB-gebieden van Europa. We lichten graag al een tipje van de sluier op. We zijn benieuwd wat je ervan vindt! En lijkt één van deze reizen je wat? Dan lees je verderop waarom het slim is om naar de Bikedag te komen.

mtb racefiets reizen 2019 nieuw


MTB-reizen nieuw >>
Racefietsreizen nieuw >>


MTB-reizen nieuw

Trans Sardinië

mtb reis sardinie routes tocht

Rick en Sidney hebben hier onlangs verkend. Het was al hard werken (lees: overdag heel veel fietsen en s’avonds weer zoeken en ontwerpen achter de computer en gebogen over de kaarten) om de goed fietsbare trails te vinden, maar de ongewoon vele regenval voor dit deel van Europa maakte de verkenning nog zwaarder. Het is ze gelukt om een prachtige tocht met 7 etappes te ontwikkelen van noord naar zuid over dit geweldige zeer, dunbevolkte eiland met heel veel natuur. Het starthotel ligt op 5 minuten lopen van vliegveld Olbia en de finish is aan zee, niet ver van het vliegveld van Cagliari. Vasa Sport zorgt voor de heen- en terugreis van de fietsen.  

TransAlp Ischgl – St. Moritz

mtb reis st. moritz engadin alta rezia transalp

Sidney heeft een nieuwe TransAlp verkend in twee van de mooiste MTB-gebieden van Europa: Alta Rezia en Engadin. In deze TransAlp worden de MTB-paradijzen Ischgl, Livigno en St.Moritz met elkaar verbonden. Het is hier niet alleen heerlijk fietsen omdat mountainbikers voorrang hebben op wandelaars, maar er zijn nog veel meer redenen.
Deelnemers aan de vroegere TransAlp Ischgl-Como herkennen de eerste etappeplaatsen, maar de routes ertussen zijn grotendeels anders.

Panorama TransAlp Engadin

mtb reis afdalen transalp engadin panorama

Houd je van (technisch) afdalen? Dan is deze MTB-reis met veel heerlijke afdalingen op flow- en natuurtrails echt iets voor jou. We gebruiken de liften van de Ischgl, Scuol, Livigno en St. Moritz en een bikeshuttle naar de Umbrailpass. Daarnaast klimmen we nog bijna evenveel op de bike als bij een ‘normale’ Transalp. Hierdoor zijn we langer op hoogte en kunnen we extra veel afdalen. 

GPS TransAlp klassieker: de Albrecht route

Vasa Sport krijgt steeds weer aanvragen van groepen om een échte TransAlp-klassieker te organiseren. Daaraan geven we gehoor door de komende jaren steeds een TransAlp-klassieker op het programma te zetten. Deze pioniers routes werden in de 90-er en begin 2000-er jaren ontworpen en zijn meestal genoemd naar de makers. We starten in 2019 met de Albrecht-route die in 7 dagen van Garmisch naar Riva del Garda gaat. In 2020 is de Joe-route van Oberstdorf naar Riva aan de beurt. Deze reizen zijn alleen voor GPS-ers van het niveau rood en zwart en er is maar 1 route per dag.

GPS Trekking Bergisches land (vernieuwd)

mtb weekend reis duitsland bergisches land routes reis

Ook wel de ‘tocht van 1000 bochten en klimmen’ genoemd. Marco en Nick hebben hier verkend en routes ontworpen met een leuke mix van trails, schotterpaden en karresporen. Het gaat van links naar rechts en het blijft op en neer gaan. De ene keer fiets je in het bos en de andere keer kijk je uit over het prachtige  bergachtige landschap. Het lijkt soms alsof je alleen op de wereld bent, zo rustig is het hier. Heerlijk om je hoofd leeg te fietsen. En dat op slechts 2,5 uur rijden vanaf Utrecht! 

Bielefeld Trails

Het Teutoburgerwald is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. In het oostelijke deel bij de stad Bielefeld liggen veel heerlijke trails. Sidney heeft ze aan elkaar geknoopt, zodat we de bekende weekend-formule van de laatste jaren weer kunnen toepassen: starten op de camping, etappe naar het hotel in Bielefeld, op de 2e dag een heerlijke dagetappe en via etappe 3 weer terug naar de camping. Als je daar bent aangekomen heb je het gevoel dat je een week onderweg bent geweest!

Racefietsreizen nieuw

TransAlp Genève - Nice

Rick heeft deze TransAlp ontworpen over een fantastische route van Geneve naar Nice, aan de Middenlandse Zee. Onderweg worden natuurlijk heel veel Tour de France cols bedwongen. De start is dichtbij het vliegveld van Geneve en na de finish vlieg je weer terug vanaf Nice. Vasa Sport zorgt voor de heen- en terugreis van de fietsen. 

TransAlp Lermoos – Riva (vernieuwd)

racefiets reis lermoos meran transalp tocht routes

Deze heerlijke TransAlp komt weer terug op het programma met de klassieke route over zowel de Passo Stelvio als de Dolomietencols. Mooier kan het haast niet voor racefietsers. De finish is direct aan het Gardameer.

GPS Trekking Bergisches land

racefiets weekend reis duitsland tocht

Ook wel de ‘tocht van 1000 bochten en klimmen’ genoemd. Ook voor de racefietsers hebben Marco en Nick hier hele leuke routes verkend en ontworpen. Je zou niet zeggen, dat je hier zo dicht bij de grote steden van het Ruhrgebied bent, zo prachtig rustig is het. De routes kronkelen door het bos en dan weer over prachtige open stukken waar je kunt genieten van het bergachtige landschap. En steeds gaat het weer op en neer. Het lijkt soms alsof je alleen op de wereld bent. Heerlijk om je hoofd leeg te fietsen. En dat op slechts 2,5 uur rijden vanaf Utrecht! 

Meer weten over de nieuwe reizen? 

Klik via het reisoverzicht door de reispagina's voor meer informatie.

Reisoverzicht >>