MTB Clinic

Op een zonnige zaterdagmiddag verzamelden een groepje van 3 vrienden zich op de Utrechtse Heuvelrug. Eigenlijk meer Racefietsers, wilden eens een clinic op de Mountainbike. En dat begon al lekker met mooi weer.

MTB Clinic

Door het zand

Na het afstellen van de prima (nieuwe) fietsen met vering en schijfrem gingen we op pad. Al snel
gaf instructeur Thijs aan om met techniek oefeningen aan de gang te gaan. Bochten draaien, schakelen en sur place. verschillende oefenvormen volgden elkaar op met uiteindelijk een wedstrijdje om elkaar er vanaf te fietsen.

Route volgen en haring happen

Wat is het toch mooi op de Utrechtse Heuvelrug en wat kun je er toch mooi mountainbiken. Het weer hielp natuurlijk ook mee, zonnig en 18 graden.
Terwijl we de route volgden kwamen er nog vele tips over afdalen, klimhouding, traptechniek enz. en met enthousiaste deelnemers werden de meeste klimmen meerdere keren afgelegd.

Na een duik van Ed gingen we vrolijk verder om uiteindelijk uit te komen in Leersum waar een harinkje als besluit werd genomen.
Fietsen afgeven en opgehaald worden met het Vasa busje om als afsluiting nog een biertje te drinken op het terras. Een geslaagde middag met mooi weer en mooie fietskilometers. Jongens tot op de mountainbike!

Hieronder de foto's van de geslaagde dag.

Ondersteunt je browser geen flash player, bekijk dan de foto's in het Picasa webalbum.

 

Unknown Object