TransAlp Ischgl - St.Moritz met liften

over singletrails door MTB-paradijzen | 6 etappes | trektocht | met liften | gids of GPS

Mountainbiken op hoog niveau, letterlijk dan, want als je van trails rijden hoog in de Alpen houdt dan is dit jouw reis.
De hele dag MTB'en over de mooiste flowtrails in de MTB paradijzen Ischgl, Scuol, Livigno en St. Moritz. Je moet zelf echt wel de nodige kilometers en hoogtemeters trappen, maar de liften brengen je eerst op hoogte, zodat je sneller en langer geniet van het spectaculaire Alpen-panorama. Terug naar het dal fiets je zelf want die lange technische trails naar beneden zijn echt "leckerbissen" zoals de Zwitsers zeggen. Je maakt in deze reis dus meer dalende dan klimmende hoogtemeters.

De nieuwe datum is bekend. De informatie en prijzen zijn nog van het vorig seizoen en nog onder voorbehoud. Wil je met deze reis mee? Laat het ons weten. Je krijgt als eerste bericht als de reis te boeken is

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

16-07-2023 t/m 23-07-2023

Vanaf:

€ 991,-

Maximaal aantal deelnemers:

23

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

rood met gids of GPS
groen en blauw alleen met GPS

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Je fietst door twee van de mooiste MTB-gebieden van Europa: Alta Rezia en Engadin. En door het gebruik van liften en één of twee keer van een bikeshuttle kun je nog meer genieten van de fantastische trails hier! In drie verschillende landen rijd je door verschillende MTB-paradijzen waar jij als MTB’er voorrang hebt op wandelaars. Pech onderweg? Onze volgwagen is altijd stand-by om je weer op weg te helpen. Je kunt deze TransAlp ook zonder liften rijden, dan heet deze TransAlp Ischgl-St.Moritz.

In 6 etappes rijd je van Ischgl naar St. Moritz. Iedere dag stap je minstens in 1 lift, meestal meer, maar moet je zelf natuurlijk ook nog behoorlijk wat klimmen. Verhoudingsgewijs daal je in ieder geval veel meer in dit hoog-alpine landschap over zeer veel natuur- en flowtrails. Je moet dus wel van dalen houden! Onze gidsen begeleiden je graag over deze trails en geven je zeker nog tips hoe je nog beter kunt dalen. 

Een Panorama TransAlp is voor mij de ultieme vorm van mountainbiken! - Dennis

Als je via Vasa Sport verblijf boekt,overnacht je in comfortabele hotels (één keer in een luxe jeugdherberg) op basis van logies met ontbijt. Overal is er een afspuitplaats geregeld en is er een stalling waar je kan sleutelen en je fiets veilig staat. Wij hebben een gereedschapskist bij ons. Lunchen doen we onderweg in een restaurant of berghut.

Pluspunten

 • Zeer hoog gehalte aan natuur- en flowtrails
 • Door gebruik van liften veel meer dalen
 • Liften van Ischgl en St.Moritz inclusief
 • 4 dagen in Zwitserland en toch betaalbaar
 • Bagage- en terugtransport regelen wij
 • 2 overnachtingen in St.Moritz, dus dan geen tassen in- en uitpakken

Expert over deze reis!

Dé TransAlp voor mountainbikers die vooral van dalen houden.

Sidney Teeling
Ontwerper en verkenner van deze reis

Reisprogramma

Zaterdag: Aanreisdag en warming up

Je wordt vóór het avondeten verwacht in Ischgl. Je fietst toch mee bij het infietsrondje, dat om 17:00 uur start? Even lekker uitwaaien na de lange autorit en je weet meteen of je fiets het doet! Vervolgens schuiven we aan voor het pastabuffet. Aansluitend vertelt de reisbegeleiding hoe de week eruit ziet.

Zondag: Ischgl-Scuol

De liften in Ischgl zijn inclusief en daar maken we meteen goed gebruik van, zodat de klim naar de Fimberpass toch ook nog prachtige trailafdalingen bevat. Maar daarna ontkomen we er niet meer aan en moeten we de pas over met zelfs nog een loopstuk. Wie van technisch dalen houdt, komt daarna enorm aan zijn trekken, want de natuurtrail die volgt is dan in alle opzichten eindeloos. Uiteindelijk wordt de trail breder en dalen we langs de rivier verder af.

Na de lunchplek volgt nog een “worteltrail” voordat we in etappeplaats Scuol eindigen. De groene route gaat met de liften helemaal naar boven en vermijdt daarmee dus het loopstuk en de technische afdaling. Vanaf boven een heerlijke flowtrail en naar Samnaun en dan verder naar Scuol. Met deze eerste etappe hebben we wel meteen de lastigste achter de rug.

Maandag: Scuol-St. Maria

Ook vandaag is het maar een klein stukje naar de eerste lift. Scuol heeft geen bikepark, maar wel heel veel prachtige wandelpaden, waarover je heerlijk kunt biken. Na veel prachtige daalmeters, moeten we er toch aan geloven en fietsen we door het Nationaalpark over een pittige pas richting St.Maria. 

Dinsdag: St. Maria – Livigno

Deze etappe start niet met een lift, maar met een bikeshuttle. We zetten de fietsen dus op een aanhanger en worden met een busje naar de Umbrailpass gebracht. Je weet wel, de pas waar Tom Dumoulin uit de broek moest. Bovenop klimmen we nog wat hoger via een singletrail naar de Bochetta di Forcola op 2768m en rijden Italië weer in. Er volgt een spectaculaire singletrail naar het Lago di Cancano, waar we op het terras van een berghut van een verdiende lunch genieten. Via de beroemde flowtrails rijden we naar Livigno. De rode en zwarte route pakt daar nog de Mottolino lift en gelijknamige afdaling mee. Daar stappen we (behalve groen) nog een keer in de Mottolino lift en razen over de Enduro Natural trail naar het hotel.

Woensdag: Livigno – St. Moritz

Livigno heeft 2 bikeparken, de Carisello en Mottolino. Blauw, rood en zwart waren gisteren al op de Mottolino, dus die gaan vandaag de Carisello op en dalen dan over de 10 km lange Coast tot coast flowtrail af, fantastisch! Groen neemt de Mottolino lift, waar veel moeilijke downhilltrails zijn, maar gelukkig zijn er ook twee bij die voor normale bikers te doen is! Daarna moeten we op eigen kracht klimmen over onverharde paden naar de Passo Forcola di Livigno. Vanaf daar gaat het over singletrails naar de Berninapass en dan over nog veel meer singletrails dalend naar Pontresina met de de slotklim naar St.Moritz.

Donderdag: St. Moritz – St. Moritz

In de vijfde etappe staat de Suvretta-loop centraal. Met behulp van de tandradbaan vanuit het centrum van de mondaine toeristenplaats is de klim naar de 2615 m hoge Suvrettapas niet al te lang. Bovenop kijken we nog een keer terug op de gletscherreuzen Piz Bernina, Piz Rosegg en Piz Palu.  Vanaf de pas komen we in het ongerepte dal aan de zuidkant, in één woord fantastisch. Terug in het dal nemen we de lift naar Celerina en klimmen op de fiets door naar de start van de Corviglia flowtrail (rood) of de WM-flowtrail (groen en blauw). Na weer wat klimmen met heerlijk uitzicht eindigen we met de Fopettas flowtrail, die ons met veel slingers en een paar nordshore-stukken terugbrengt in St.Moritz.

Vrijdag: St. Moritz-St. Moritz

Kan het na zo’n dag als gisteren nog fijner? We gaan het zeker proberen. Na een lekker stuk "infietsen" door de bossen tussen St.Moritz-Bad en Champfer pakken we 2 liften richting Corviglia. Vanaf daar klimmen we naar ruim 2600 meter (bij heel mooi weer nemen we ook nog de lift naar de ruim 3000 meter hoge Piz Nair. Dan volgt hele lange afdaling over een aanéénschakeling van natuurtrails (lees wandelpaden). Af en toe zit er ook weer een stukje klimmen in. Daarna stappen we weer in een gondel om na wat klimwerk de ontelbare bochten van de Corviglia flowtrail in te duiken. Bestaat er een mooiere trail? Was het nog mooier dan gisteren? Een gelijkspel is het in ieder geval! In het hotel kun je nog douchen en daarna gaan we in de bus terug naar starplaats Ischgl. 

Zaterdag: Terug naar huis

Aan ieder feest komt een einde, maar één ding weet je zeker: zo’n Panorama TransAlp doe ik nog een keer!

De begeleiding zorgt ervoor dat je op het juiste padje komt en blijft

De Vasa gidsen wijzen je de route en geven je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw MTB-avontuur.
Kies je voor rijden met GPS, dan worden de tracks voor je ingeladen. Samen met minimaal 1 maatje ga je dan op pad. Alles daaromheen is geregeld voor je.

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 991,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 695
2-3 personen € 660
4 - 8 personen € 612
9 personen of meer € 556
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 10-04-2022 € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op een MTB-clinic in het voorjaar ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


Materiaal

  Prijs
Huur GPS-set € 60


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed standaard € 435
Bed op 2p kamer € 515
Bed op 1p kamer € 655

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Liftkosten tijdens etappe 1, 5 en 6
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging

  Prijs p.p.
Nacht vooraf standaard met ontbijt € 65
Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 85


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, drankjes en diners
 • Liftkosten tijdens etappe 2, 3 en 4
 • Transport van de fietsen in de lift tijdens etappe 5 en 6
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa Finisher Shirt € 54

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

De nieuwe datum is bekend. De informatie en prijzen zijn nog van het vorig seizoen en nog onder voorbehoud. Wil je met deze reis mee? Laat het ons weten. Je krijgt als eerste bericht als de reis te boeken is

Ja, ik heb interesse in deze reis

Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.