TransAlp Ischgl - St. Moritz

6-daagse MTB trektocht met gids of zelfstandig met GPS

Mountainbiken door twee van de mooiste MTB gebieden die er zijn, met zuivere berglucht, fantastische trails en schitterende passen.
Rijd door de MTB-paradijzen Ischgl, Livigno en St. Moritz. Hier heb je als mountainbiker voorrang op de wandelaars. Ongestoord genieten en in de flow komen op de heel goed fietsbare natuur- en flowtrails. Je bedwingt vier prachtige ongerepte bergpassen van boven de 2600 meter, zoals de Passo Cassana, Fimberpass en Suvrettapass. Geniet van het uitzicht op de besneeuwde Alpentoppen.
Wie al eens de TransAlp Ischgl-Lago di Como heeft gereden zal vast stukken herkennen, maar nog veel meer nieuwe trails ontdekken, een feest van herkenning en verkenning.

Reisdatum:

Datum nog niet bekend

Vanaf:

€ 899,-

Maximaal aantal deelnemers:

17

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Je fietst door twee van de mooiste MTB-gebieden van Europa: Alta Rezia en Engadin. Het ene hoogtepunt opgevolgd wordt door het andere. In drie verschillende landen rijd je door verschillende MTB-paradijzen waar jij als MTB’er voorrang hebt op wandelaars. Pech onderweg? Onze volwagen is altijd stand-by om je weer op weg te helpen.

In 6 etappes rijd je van Ischgl naar St. Moritz. Met elke dag de keuze uit drie verschillende niveauroutes rijd je altijd op jouw niveau. Al het moois van de verschillende gebieden hebben we aan elkaar geknoopt, zodat je geen enkel hoogtepunt mist. Met 4 passen hoger dan 2.600 meter, adembenemende landschappen en heel veel goed fietsbare natuur- en flowtrails beleef je de ultieme MTB-beleving.

Wat een overweldigend landschap!

Na elke etappe overnacht je in een comfortabel hotel (één keer in een luxe jeugdherberg) op basis van logies met ontbijt. Overal is er een afspuitplaats geregeld en is er een stalling waar je kan sleutelen en je fiets veilig staat. Wij hebben een gereedschapskist bij ons. Lunchen doen we onderweg in een restaurant of berghut.

Pluspunten

 • MTB'en door 2 van de mooiste MTB-gebieden van Europa
 • Zeer hoog gehalte van natuur- en flowtrails
 • 4 dagen in Zwitserland en toch betaalbaar
 • Bagage- en terugtransport regelen wij
 • 2 overnachtingen in St.Moritz, dus dan geen tassen in- en uitpakken

Expert over deze reis!

Als er één reis is waar het “afzien” omhoog rijkelijk wordt beloond is het deze wel!

Sidney Teeling
Ontwerper en verkenner van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Aanreisdag en warming up

Je wordt vóór het avondeten verwacht in het 4-sterren hotel in Ischgl. Wie er om 16:30 uur is, is op tijd voor een leuk infietsrondje. Een uitstekende manier om even op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan voor het pastabuffet. Aansluitend vertelt de reisbegeleiding hoe de week eruit ziet.

Eerste etappe: Ischgl-Scuol

Op de eerste lange klim in het dal naar de Fimberpass worden de niveaugroepen ingedeeld. Daarna gaan de groepen via verschillende routes naar de prachtige Fimberpass. We laten de bewoonde wereld steeds verder achter ons en bevinden ons midden in de natuur. Heerlijk in de zuivere berglucht. Om de afdaling naar Zwisterland te maken lopen we met de fiets in de nek. De maakt echter alles goed en doet het lopen snel vergeten. Onderweg lunchen we in een idyllisch berghutje.

Tweede etappe: Scuol-St. Maria

We blijven vandaag in Zwitserland en rijden door het Nationalpark. Dat is ook wel te zien, onderweg meer natuur gaat niet! In het gehucht voor de grote pas (nou ja pas, het is een singletrail tot het hoogste punt) eten we een lekker stuk Zwitserse Zwetschkenkuchen. Aan de andere kant dalen we heerlijk af en, afhankelijk van de niveaugroep, klimmen en dalen we via verschillende routes naar St. Maria.

Derde etappe: St. Maria – Livigno

Deze etappe brengt ons in Italië, maar niet over de “klassieke route” door het Val Mora. We klimmen naar de Umbrail Pass. Daarvandaan klimmen we via een singletrail door naar de Bitta di Forcola op 2768m. Er volgt een nieuwe spectaculaire singletrail naar het Lago di Cancano, waar we op het terras van een berghut van een verdiende lunch genieten. Via de beroemde flowtrails rijden we naar Livigno.

Vierde etappe: Livigno – St. Moritz

Vandaag splitsen we de routes. Rood en zwart passeren de grens met Zwitserland na een lange steile klim op de Passo Cassana (2694). Op de pas genieten we van het uitzicht naar Livigno, de gletschertoppen van de Ortler en het Engadin. De afdaling is geweldig met eerst een stenig kronkelpaadje, dat later uitloopt in de almen waar de koeien voor ons uitrennen. In het dal van de Inn wacht nog heel veel moois langs de flanken boven Pontresina en St. Moritz. Blauw verlaat het Livigno dal via de Passo Forcola di Livigno en blijft daarna op kilometers lang op singletrails tot Pontresina.

Vijfde etappe: St. Moritz – St. Moritz

Dit is de etappe met de Suvretta-loop en dus voor de vierde keer over ruim 2600m. Na de klim door het skigebied van St. Moritz komen we in het ongerepte dal aan de zuidkant, in één woord fantastisch. Op de Suvrettapass kijken we nog een keer terug op de gletscherreuzen Piz Bernina, Piz Rosegg en Piz Palu. Zwart beklimt nog de Piz Nair, een echte 3000er. Terug in het dal van de Inn maken rood en zwart nog een grote lus richting de Berninapass wat met een heel hoog singletrailgehalte puur genieten is.

Zesde etappe: St. Moritz-St. Moritz

Een waardige afsluiting van deze reis. We rijgen alle flowtrails van St. Moritz aan elkaar, maar je snapt het wel, daarvoor moeten we wel heel wat klimmen. We kunnen ook van liften gebruik maken. Bij 2 overnachtingen in St. Moritz is liftgebruik inclusief en hoef je alleen een dagpas voor je fiets te betalen (ca. € 15). Na het genot van deze etappe en de “natte” afsluiting op het terras kunnen we nog douchen in het hotel. Met een touringcar met fietsaanhanger brengen we je weer terug naar Ischgl.

Terug naar huis

Met veel gave herinneringen keer je terug naar huis.

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Let op: de prijzen nog niet actueel.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 899,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 625
2-3 personen € 594
4 - 8 personen € 550
9 personen of meer € 500
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 29-01-2019 € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op de MTB-clinic op 14 april 2019 ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers

  Verblijf

  Kamerkeuze per persoon
  Standaard € 399
  2p kamer € 479
  1p kamer € 559

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting


  Verlenging

    per persoon
  Nacht vooraf standaard met ontbijt € 62
  Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 76

  Extra's

    prijs per persoon
  Vasa Finisher Shirt 2019* € 39
  Huur GPS € 60

  * Tot uiterlijk 1 april 2019 te bestellen


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>