Trans Adria

6-daagse mountainbike trektocht met gids of zelfstandig met GPS

Mountainbiken met finish aan de Adriatische zee maakt deze reis een bijzondere. We starten in Oostenrijk en rijden via Slovenië naar de Adriatische zee in Italië.
Omdat de routes minder technisch zijn, is deze zeer geschikt voor de niveaugroepen geel, groen en blauw. Je geniet van de bergen en rijdt door prachtig natuurschoon in 3 landen. Op de 4e dag in Slovenië maken we een mooie dagetappe, maar kan je ook een rustdag nemen. Dit is de reis met de meest zuidelijke finishplaats dus de kans op goed weer is groot.

Reisdatum:

07-09-2019 t/m 14-09-2019

Vanaf:

€ 859,-

Maximaal aantal deelnemers:

20

Reislevel:

4/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Geel 30-50 km 700-1000
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

In zes heerlijke etappes rijden we van Noord naar Zuid door de Alpen. We finishen bij de Adriatische Zee waar je een heerlijke duik in de blauwe zee kan nemen. We overnachten in comfortabele hotels en verblijven in Bovec (Slovenië) 2 nachten achter elkaar. Deze reis bevat nauwelijks loopstukken en technische passages en is daarom zeer geschikt om voor de eerste keer de Alpen op de MTB te ontdekken.

De eerste dag van de reis is de aankomstdag en rijden we alleen een lekker infietsrondje. Op dag twee starten we met de eerste etappe. Dagelijks fietsen we een prachtige etappe. Op donderdag, dag 5, heb je de mogelijkheid om een rustdag te nemen. Vanaf de finish bij de Adriatische Zee word je per luxe touringcar met fietsaanhanger terug naar de startplaats gebracht waar we nog één nacht verblijven.
Behalve routes van niveau geel kunnen alle routes ook met zelfstandig met GPS gereden worden.

Dit was mijn eerste TransAlp. Heerlijk kunnen fietsen en geweldig genoten!

Na elke etappe overnachten we in een hotel op basis van logies met een ontbijt. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen.

Deze reis kan zowel met gids als zelfstandig met GPS worden gereden. Routes van niveau rood kunnen alleen met GPS worden gereden.

Pluspunten

 • Zeer goed fietsbare TransAlp met nauwelijks/geen loopstukken
 • Bagagetransport en terugtransfer vanaf Adriatische Zee is geregeld
 • Eén dag verblijf in zelfde hotel: geen bagage in- en uitpakken en mogelijkheid op een rustdag
 • Grote kans op lekker weer en de zuidelijke sfeer
 • Finish aan de Adriatische Zee

Expert over deze reis!

Een prachtige reis zonder loopstukken met een heerlijke beloning: finish aan de Adriatische Zee! Ideaal om de kennis te maken met de Alpen in een voor velen onbekende streek.

Rick Hoenderop
Reisleider en gids
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Wie zich goed voorbereid zal meer fun beleven op de reis, je komt dan immers niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zorg dat je fiets in orde is, je conditie op peil en neem de juiste materialen mee. Hoe? nou zo..
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.

Reisprogramma

Zaterdag: aankomst en warming-up!

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in het Oostenrijkse Sachsenburg. We fietsen nog geen etappe, maar wel een leuk infietsrondje van ongeveer 45 minuten. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel aan om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag: Sachsenburg - Hermagor

De eerste kilometers kunnen we rustig infietsen voordat we beginnen met de hoofdklim van de dag. We beklimmen de bergkam en dalen vervolgens af naar de Weissensee, het schaatsparadijs voor veel Nederlanders in de winter. Via de Kreuzberg dalen we af en rijden richting onze eindbestemming van vandaag Hermagor.

Maandag: Hermagor - Tarvisio

Het eerste stuk van de rit gaat naar het Oosten met nog geen echt grote klim. Vanaf Faistritz gaan we klimmen naar de Lomsattel waar we de grens met Italië passeren. Via een mooi pad langs een beek dalen we af en bereiken we het mooie Italiaanse plaatsje Tarvisio.

Dinsdag: Tarvisio - Bovec

Vanaf de start splitsen de groepen zich gelijk. Niveaugroep geel pakt de directe weg naar het zuiden, groen een lus naar het Oosten en blauw richting de Pellarina. Verderop komen de groepen samen en rijden via de Passo del Predil naar Bovec. De meesten zullen blij zijn dat deze laatste klim grotendeels via het asfalt is. We komen aan in de plaats Sloveense plaats Bovec.

Woensdag: Bovec - Bovec

Vandaag heb je de mogelijkheid om een rustdag te nemen of je maakt een mooie rondrit vanuit Bovec. Ook nu weer de keuze uit 3 niveaus waarbij we via goed fietsbare paden het Sloveense landschap nog beter ontdekken. We komen terug bij het hotel waar we vanochtend vertrokken zijn. Vandaag hoef je dus geen tassen in en uit te pakken.

Donderdag: Bovec - Cividale

Een mooie etappe waarbij we ongeveer halverwege de etappe de grens van Slovenië naar Italië passeren. Voor groen en blauw volgt hier een mooie afdaling. Als we bijna Cividale bereikt hebben maakt blauw nog een extra klim en afdaling en kunnengroen en geel lekker ‘uitfietsen’ naar het hotel.

Vrijdag: Cividale – Adriatische Zee

De laatste etappe is niet bepaald een ‘uitrijertje’ want heeft de meeste kilometers. Na 5 dagen fietsen zal je blij zijn dat er geen grote klimmen meer op het programma staan want moe en voldaan kom je zeker aan bij de finishplaats aan de Adriatische Zee. Hier kan je een welverdiende duik in zee nemen en proosten we op het behalen van deze TransAlp van Noord naar Zuid over de Alpen! ’s Avonds rijden we met een luxe touringcar en fietsaanhanger terug naar de startplaats van deze reis.

Zaterdag: avontuur ten einde

Na 6 prachtige etappes is het tijd om afscheid te nemen. Nu volgt de zwaarste etappe, terug naar huis.

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 859,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 640
2-3 personen € 608
4 - 8 personen € 563
9 personen of meer € 512
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 07-04-2019 € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op de MTB-clinic op 14 april 2019 ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers

  Verblijf

  Kamerkeuze per persoon
  Standaard € 347
  3p kamer € 377
  2p kamer € 427
  1p kamer € 507

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting


  Verlenging

    per persoon
  Nacht vooraf standaard met ontbijt € 45
  Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 60

  Extra's

    prijs per persoon
  Vasa Finisher Shirt 2019* € 39
  Huur GPS € 60

  * Tot uiterlijk 1 april 2019 te bestellen


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>