Tour du Mont Blanc

6-daags MTB-avontuur met gids of zelfstandig met GPS

Er zijn maar weinig MTB-tochten waar je zo dichtbij de gletsjers komt en de grote Witte Berg lijk je iedere dag wel te kunnen aanraken. Dit wil je niet missen!
Deze prachtige reis is een Tour rondom de Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen. We hebben voor verschillende niveaugroepen schitterende routes uitgezet met een hoog singletrail gehalte. Dus voor iedere mountainbiker die in de bergen wil fietsen is dit een geschikte reis!

Interesse in deze reis? Doe dan, geheel vrijblijvend, een vooraanmelding. Zodra er geboekt kan worden krijg je als eerst een mail waarmee je met voorrang mag boeken.

Reisdatum:

22-06-2019 t/m 29-06-2019

Vanaf:

€ 881,-

Maximaal aantal deelnemers:

24

Reislevel:

6/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwart 60-100 km 2300-3300
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Deze MTB-ronde van 6 etappes heeft als start- en finishplaats het Franse Beaufort en draait met de klok mee. De reis dankt zijn naam aan de beroemde Mont Blanc, die je tijdens deze reis van alle kanten kan bewonderen. Aan het einde van elke etappe verblijven we in een prima hotel of pension om goed uitgerust aan de volgende etappe te beginnen. De hele week word je begeleid door onze reisbegeleiders, gidsen, chauffeur van de bagage bus en voor pech onderweg, een mecanicien!

Na de aankomst en het infietsrondje op dag 1, beginnen we de tweede dag met de eerste etappe. Tijdens dag twee tot en met zeven fietsen we dagelijks een etappe. Etappe zes eindigt waar we begonnen zijn, in St. Gervais. Wij zorgen middels onze bagagebus ervoor dat jij op elke overnachtingsplek over je bagage beschikt.

Ooit ben ik eens met de kabelbaan vanuit Chamonix met mijn kinderen omhoog geweest, dus dit voelt extra bijzonder voor mij. Nooit kunnen denken dat ik hier nog eens met de fiets zou komen.

Na elke etappe overnachten we in een hotel of pension op basis van logies met een ontbijt. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het pension of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen.

Deze reis kan gereden worden met gids en zelfstandig met GPS. In Frankrijk is sprake van een zeer onduidelijke regelgeving m.b.t. de inzet van buitenlandse gidsen. Om eventuele problemen te voorkomen rijden alle deelnemers in Frankrijk met GPS. Wie voor 'met gids' heeft gekozen rijdt alleen in Frankrijk dus in groepen met GPS. Vasa Sport stelt hiervoor de GPS-en ter beschikking. De gidsen veranderen in Frankrijk in begeleiders, die natuurlijk verder in alle opzichten voor het wel en wee van de deelnemers zorgen en steeds in de buurt zijn. In Zwitserland en Italië is alles weer 'normaal', dus of met gids of zelfstandig met GPS!

Deze reis kan zowel met gids (in Fra met GPS) als zelfstandig met GPS worden gereden

Pluspunten

 • Fantastische ronde door 3 landen (FRA, ZWI, ITA)
 • Prachtige uitzichten op de Mont Blanc
 • Veel singletrails
 • Routes voor vier niveaugroepen
 • Geen bustransfer terug naar de startplek
 • Wij zorgen voor het transport van je bagage naar de verschillende etappe plaatsen

Expert over deze reis!

Heel gaaf om in een andere omgeving te rijden met een andere beleving en cultuur. En dat je iedere dag de Mont Blanc van een andere kant kan bekijken is echt geweldig mooi!

Rick Hoenderop
Reisleider, gids en verkenner van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Wie zich goed voorbereid zal meer fun beleven op de reis, je komt dan immers niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zorg dat je fiets in orde is, je conditie op peil en neem de juiste materialen mee. Hoe? nou zo..
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.

Reisprogramma

Zaterdag: infietsen en kennis maken

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in Beaufort. We fietsen nog geen etappe, maar wel een leuk infietsrondje van ongeveer 45 minuten. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens gaan we aan tafel om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag: Beaufort – St. Gervais

Tijdens deze eerste etappe gaan alle niveagroepen over de Col de Joly, maar via verschillende routes. De langste routes gaan via het Lac de Roselend en een fantastische onverharde pas in een afgelegen berglandschap. De blauwe en groene route nemen de meer directe route naar de Col. Daar zien we de Mont Blanc voor het eerst in vol ornaat! Na een lange afdaling (met o.a. de bikeparktrail van Contamines beginnen we aan de slotklim naar St.Gervais-Bettex. Vanaf het hoogelegen hotel daar zie je de Mont Blanc in de verte schitteren.

Maandag: St. Gervais – Chamonix

We starten vandaag met een pittige afdaling. Nadien splitsen de groepen en volgt een pittige klim waarbij we het bekende Mont Blanc spoorlijntje kruisen. Daarna worden we beloond met een mooie flowtrail alvorens we het bergsportmekka Chamonix bereiken.

Dinsdag: Chamonix - Trient

Vandaag heb je prachtig zicht op de Mont Blanc. Met deze aanblik klimmen we naar alpien terrein, waar we beloond worden met een lange technische trail. Inmiddels zijn we in Zwitserland aangekomen en slapen in de plaats Trient.

Woensdag: Trient – Champex

Deze etappe wordt volledig in Zwitserland verreden en bevat enkele mooie trails. We eindigen bergop waar we in Champex overnachten.

Donderdag: Champex – Courmayeur

We starten met een dalende tendens waarbij veel uitdagende paden worden verreden. Om op het dak van deze Tour te komen, de Grand Col Ferret 2537m, staat ons een pittige klim te wachten. Na een welverdiende afdaling bereiken we het Italiaanse bergstadje Courmayeur.

Vrijdag: Courmayeur - Beaufort

Was de vorige dag de koninginnerit, dan is dit zeker de koningsrit. We gaan nu over de Col de la Segne (2516m) terug naar Frankrijk. Aan het einde van de lange klim moet er wel een stuk gelopen worden, maar tijdens de volgende trailafdaling ben je dit heel snel weer vergeten. Langs het Lac de Roselend gaan de verschillende routes naar Beaufort. Voor rood en zwart zijn er aan het eind nog kilometerlange singletrails door het bos. Het einde van deze schitterende Tour du Mont Blanc is daar en nu pas dringt door waar je in 6 dagen omheen bent gefietst!

Zaterdag: einde van een prachtige Tour

Helaas is aan deze geweldige Tour met veel letterlijke en figuurlijke hoogtepunten een einde gekomen. Deze prachtige reis vergeet je nooit meer.

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

Let op: onderstaande prijzen zijn van vorig jaar en worden nog aangepast.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting. Als je voor 1 maart boekt krijg je vroegboekkorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 881,- per persoon

 

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 560
2-3 personen € 532
4 - 8 personen € 504
9 personen of meer € 476

Vroegboekkorting tot 1 maart 2018: € 35

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Maar het belangrijkste is een onvergetelijke reis waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Verblijf, maaltijden, materiaal en extra's (zie onder)
 • Evt. liftkosten
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Het Vasa Finisher fietsshirt 2018 à 39 euro, te bestellen tot uiterlijk 1 april 2018!

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
7 overnachtingen standaard speciaal € 405
7 overnachtingen op 3p kamer speciaal € 425
7 overnachtingen op 2p kamer speciaal € 465
7 overnachtingen op 1p kamer speciaal € 525

Overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt in comfortabele hotels met een goed bed, lekkere douche en afgesloten stalling voor je fiets. Het betreft hier de netto prijzen plus een klein bedrag aan bemiddelingskosten. De vermelding speciaal wijst op de twee overnachtingen in Zwitserse groepsaccommodaties, waar we de "normale" kamerwensen niet kunnen honoreren. Daar wordt overnacht in slaapzalen en kamers met douche en toilet op de gang. Bij de indeling delen deelnemers met de hoogste kamertoeslag de kamers met de minste medereizigers, maar dit kunnen ook slaapzalen zijn. De kamertoeslagen zijn daarom ook lager dan normaal. 

Opties bij de reis

Programma, materiaal, extra's prijs per persoon
Zelfstandig met GPS € 60 korting
Huur GPS-ontvanger € 60
Vasa Finisher shirt 2018 € 39
Verlenging prijs per persoon
Extra overnachting vooraf met ontbijt € 50
Extra overnachting vooraf met ontbijt op 1p kamer € 60

Verzekering

We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Bij boeken kun je via ons een annuleringsverzekering afsluiten (7,5% van de reissom)

 

Interesse in deze reis? Doe dan, geheel vrijblijvend, een vooraanmelding. Zodra er geboekt kan worden krijg je als eerst een mail waarmee je met voorrang mag boeken.