Tour du Mont Blanc

6-daags MTB-avontuur met gids of zelfstandig met GPS

Er zijn maar weinig MTB-tochten waar je zo dichtbij de gletsjers komt en de grote Witte Berg lijk je iedere dag wel te kunnen aanraken. Dit wil je niet missen!
Deze prachtige reis is een Tour rondom de Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen. We hebben voor verschillende niveaugroepen schitterende routes uitgezet met een hoog singletrail gehalte. Echt een reis voor de bucketlist van elke mountainbiker!

Interesse in deze reis? Laat het ons hier weten.

Reisdatum:

22-06-2019 t/m 29-06-2019

Vanaf:

€ 896,-

Maximaal aantal deelnemers:

21

Reislevel:

6/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Deze MTB-ronde van 6 etappes heeft als start- en finishplaats het Franse Saint Gervais en draait met de klok mee. De reis dankt zijn naam aan de beroemde Mont Blanc, die je tijdens deze reis van alle kanten kan bewonderen. Onderweg ga je een paar keer de grens over, want we starten in Frankrijk en rijden via Zwitserland en Italië weer terug naar Frankrijk. Onderweg komen we over twee onverharde passen boven de 2500 meter. Over het vinden van al die mooie trails hoef je je met het oranje gidsenteam geen zorgen te maken. Zelf de routes vinden mag ook (met tenminste 2 personen), dan laden we de tracks en waypoints op je GPS.

Ooit ben ik eens met de kabelbaan vanuit Chamonix met mijn kinderen omhoog geweest, dus dit voelt extra bijzonder voor mij. Nooit kunnen denken dat ik hier nog eens met de fiets zou komen.

Na elke etappe overnachten we in een hotel of pension op basis van logies met een ontbijt. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het pension of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen.

Deze reis kan gereden worden met gids en zelfstandig met GPS. In Frankrijk is sprake van een zeer onduidelijke regelgeving m.b.t. de inzet van buitenlandse gidsen. Om eventuele problemen te voorkomen rijden alle deelnemers in Frankrijk met GPS. Wie voor 'met gids' heeft gekozen rijdt alleen in Frankrijk dus in groepen met GPS. Vasa Sport stelt hiervoor de GPS-en ter beschikking. De gidsen veranderen in Frankrijk in begeleiders, die natuurlijk verder in alle opzichten voor het wel en wee van de deelnemers zorgen en steeds in de buurt zijn. In Zwitserland en Italië is alles weer 'normaal', dus of met gids of zelfstandig met GPS!

Pluspunten

 • Fantastische ronde door 3 landen (FRA, ZWI, ITA)
 • Prachtige uitzichten op de Mont Blanc
 • Veel singletrails
 • Routes voor vier niveaugroepen
 • Geen bustransfer terug naar de startplek
 • Wij zorgen voor het transport van je bagage naar de verschillende etappe plaatsen

Expert over deze reis!

Heel gaaf om in een andere omgeving te rijden met een andere beleving en cultuur. En dat je iedere dag de Mont Blanc van een andere kant kan bekijken is echt geweldig mooi!

Rick Hoenderop
Reisleider, gids en verkenner van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Wie zich goed voorbereid zal meer fun beleven op de reis, je komt dan immers niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zorg dat je fiets in orde is, je conditie op peil en neem de juiste materialen mee. Hoe? nou zo..
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.

Reisprogramma

Zaterdag: infietsen en kennis maken

Op deze dag reis je naar Saint Gervais. Om 16:30 kun je meerijden bij het infietsrondje om nog even lekker sportief bezig te zijn en te kijken of je fiets in orde is. Na het avondeten krijg je van de reisleider de informatie die nodig is om deze reis tot een succes te maken.

Zondag: St. Gervais – Chamonix

Zoals altijd gebruiken we de eerste klim van de eerste etappe om de groepen goed op niveau in te delen. Daarna rijden we over leuke trails langs de beek zuidwaarts. Daarna splitsen de routes en volgen er voor alle niveaus zeer pittige klimmen waarbij we het bekende Mont Blanc spoorlijntje kruisen. We bereiken het bergsportmekka Chamonix bereiken via heerlijke trails van het bikepark van Les Houches.

Maandag: Chamonix - Trient

Vandaag heb je misschien wel het mooiste zicht op de Mont Blanc en moet je echt op de foto met de Mont Blanc op de achtergrond. Met deze aanblik klimmen we naar alpien terrein, waar we beloond worden met een hele lange technische trail, voor rood en zwart zelfs nog een tweede. Onderweg zijn we ongemerkt over de Zwitserse grens gegaan. We slapen dus ook in Zwitserland, in het gehucht Trient.

Dinsdag: Trient – Champex

Deze etappe wordt volledig in Zwitserland verreden. Na een korte klim staan de eerste trails alweer op het programma. In Chambery drinken we koffie of lunchen vroeg om uiteindelijk aan de lange slotklim te beginnen. We eindigen bergop in Champex. Hoewel het de enige dag is dat we de Mont Blanc niet kunnen zien is het toch weer een topfietsdag!

Woensdag: Champex – Courmayeur

Vandaag staat de koninginnerit op het programma. We starten met een dalende tendens waarbij veel uitdagende trails worden verreden. Maar daarna moet er toch echt geklommen worden. Om op het dak van deze Tour te komen, de Grand Col Ferret 2537m, staat ons een lange pittige klim te wachten. De uitzichten op de gletsjers en de Mont Blanc zijn geweldig. Het eerste deel van de afdaling is niet makkelijk vanwege de dwarsgelegde stenen in het pad om het water beter af te voeren, maar later gaat het allemaal makkelijker en komen we uiteindelijk in het Italiaanse bergstadje Courmayeur.

Donderdag: Courmayeur - Beaufort

Was de vorige dag de koninginnerit, dan is dit zeker de koningsrit. We gaan nu over de Col de la Segne (2516m) terug naar Frankrijk. Aan het einde van de lange klim moet er wel een stuk gelopen worden, maar tijdens de volgende trailafdaling ben je dit heel snel weer vergeten. Langs het Lac de Roselend gaan de verschillende routes naar Beaufort. Voor rood en zwart zijn er aan het eind nog kilometerlange singletrails door het bos.

Vrijdag: Beaufort-Saint Gervais

Deze laatste etappe heeft nog een keer alles te bieden! Alle niveagroepen gaan eerst over de Col de Joly, maar via verschillende routes. De langste routes gaan via het Lac de Roselend en een fantastische onverharde pas in een afgelegen berglandschap. De groene route neemt de meer directe route naar de Col. Daar zien we de Mont Blanc nog een keer in volle glorie. Na een lange afdaling (met o.a. de bikeparktrail van Contamines komen we in startplaats St.Gervais-Bettex aan.

Zaterdag: einde van een prachtige Tour

Helaas is aan deze geweldige Tour met veel letterlijke en figuurlijke hoogtepunten een einde gekomen. Deze prachtige reis vergeet je nooit meer.

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 896,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 625
2-3 personen € 594
4 - 8 personen € 550
9 personen of meer € 500
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 22-01-2019 € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op de MTB-clinic op 14 april 2019 ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers

  Verblijf

  Kamerkeuze per persoon
  Standaard € 396
  2p kamer speciaal € 456
  1p kamer speciaal € 516

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting


  Verlenging

    per persoon
  Nacht vooraf standaard met ontbijt € 60
  Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 80

  Extra's

    prijs per persoon
  Vasa Finisher Shirt 2019* € 39
  Huur GPS € 60

  * Tot uiterlijk 1 april 2019 te bestellen


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

  Interesse in deze reis? Laat het ons hier weten.