Panorama TransAlp Engadin

6-daagse MTB trektocht met gids of zelfstandig met GPS

Mountainbiken op hoog niveau, letterlijk dan, want als je van trails rijden hoog in de Alpen houdt dan is dit jouw reis.
De hele dag MTB'en over de mooiste flowtrails in de MTB paradijzen Ischgl, Scuol, Livigno en St. Moritz. Je moet zelf echt wel de nodige kilometers en hoogtemeters trappen, maar de liften brengen je eerst op hoogte, zodat je sneller en langer geniet van het spectaculaire Alpen-panorama. Terug naar het dal fiets je zelf want die lange technische trail naar beneden is echt "leckerbissen" zoals de Zwitsers zeggen. Je maakt in deze reis dus meer dalende dan klimmende hoogtemeters.

Reisdatum:

20-07-2019 t/m 27-07-2019

Vanaf:

€ 899,-

Maximaal aantal deelnemers:

15

Reislevel:

5/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving


Meer info volgt, maar scroll naar beneden om alvast de video te checken.

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Wie zich goed voorbereid zal meer fun beleven op de reis, je komt dan immers niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zorg dat je fiets in orde is, je conditie op peil en neem de juiste materialen mee. Hoe? nou zo..
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.

Reisprogramma

Aanreisdag en warming up

Je wordt vóór het avondeten verwacht in Ischgl. Je fietst toch mee bij het infietsrondje, dat om 16:30 uur start? Even lekker uitwaaien na de lange autorit en je weet meteen of je fiets het doet! Vervolgens schuiven we aan voor het pastabuffet. Aansluitend vertelt de reisbegeleiding hoe de week eruit ziet.

Eerste etappe: Ischgl-Scuol

De liften in Ischgl zijn inclusief en daar maken we meteen goed gebruik van. En zo genieten we al snel van de heerlijke trails van de “smokkelronde”. Na de derde lift moeten we dan echt door naar Scuol, dat we over het pad langs de rivier de Inn bereiken. We moeten wel de Zwitserse grens over, dus paspoort in de rugzak. 

Tweede etappe: Scuol-St. Maria

Ook vandaag is het maar een klein stukje naar de eerste lift. Scuol heeft geen bikepark, maar wel heel veel prachtige wandelpaden, waarover je heerlijk kunt biken. Na veel prachtige daalmeters, moeten we er toch aan geloven en fietsen we door het Nationaalpark over een pittige pas richting St.Maria. 

Derde etappe: St. Maria – Livigno

Deze etappe start niet met een lift, maar met een bikeshuttle. We zetten de fietsen dus op een aanhanger en worden met een busje naar de Umbrailpass gebracht. Je weet wel, de pas waar Tom Dumoulin uit de broek moest. Bovenop klimmen we nog wat hoger via een singletrail naar de Bitta di Forcola op 2768m en rijden Italië weer in. Er volgt een spectaculaire singletrail naar het Lago di Cancano, waar we op het terras van een berghut van een verdiende lunch genieten. Via de beroemde flowtrails rijden we naar Livigno. De rode en zwarte route pakt daar nog de Mottolino lift en gelijknamige afdaling mee.

Vierde etappe: Livigno – St. Moritz

Livigno heeft 2 bikeparken, de Carisello en Mottolino. Rood en zwart waren gisteren al op de Mottolino, dus die gaan vandaag de Carisello op en dalen dan over een 12 km lange flowtrail af, fantastisch! Blauw neemt de Mottolino lift, waar veel moeilijke downhilltrails zijn, maar gelukkig is er ook één bij die voor normale bikers te doen is! Daarna moeten we op eigen kracht klimmen over onverharde paden naar de Passo Forcola di Livigno. Vanaf daar gaat het over singletrails naar de Berninapass en dan over nog veel meer singletrails dalend naar Pontresina met de de slotklim naar St.Moritz.

Vijfde etappe: St. Moritz – St. Moritz

In de vijfde etappe staat de Suvretta-loop centraal. Met behulp van de tandradbaan vanuit het centrum van de mondaine toeristenplaats is de klim naar de 2615 m hoge Suvrettapas niet al te lang. Bovenop kijken we nog een keer terug op de gletscherreuzen Piz Bernina, Piz Rosegg en Piz Palu.  Vanaf de pas komen we in het ongerepte dal aan de zuidkant, in één woord fantastisch. Terug in het dal nemen we de lift naar Celerina en klimmen op de fiets door naar de start van de Corviglia flowtrail (rood) of de WM-flowtrail (groen en blauw). Na weer wat klimmen met heerlijk uitzicht eindigen we met de Fopettas flowtrail, die ons met veel slingers en een paar nordshore-stukken terugbrengt in St.Moritz.

Zesde etappe: St. Moritz-St. Moritz

Kan het na zo’n dag als gisteren nog fijner? We gaan het zeker proberen. Na klimwerk met de benenwagen rond het merengebied gaan we in 3 etappes en ook met 3 verschillende liften naar de Piz Nair (3056). Vanaf daar kunnen we maar liefst 1300 hm dalen naar Samedan over een aanéénschakeling van natuurtrails (lees wandelpaden). Af en toe zit er ook weer een stukje klimmen in. Daarna stappen we nog een 4e keer in de gondel om na wat klimwerk de ontelbare bochten van de Corviglia flowtrail in te duiken. Bestaat er een mooiere trail? Was het nog mooier dan gisteren? Een gelijkspel is het in ieder geval! In het hotel kun je nog douchen en daarna gaan we in de bus terug naar starplaats Ischgl. 

Terug naar huis

Aan ieder feest komt een einde, maar één ding weet je zeker: zo’n Panorama TransAlp doe ik nog een keer!

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 899,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 625
2-3 personen € 594
4 - 8 personen € 550
9 personen of meer € 500
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 29-01-2019 € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Liftgebruik Ischgl en St.Moritz, dus etappes 1, 5 en 6
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op de MTB-clinic op 14 april 2019 ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers

  Verblijf

  Kamerkeuze per persoon
  Standaard € 399
  2p kamer € 479
  1p kamer € 559

  Dit is inclusief:

  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting


  Verlenging

    per persoon
  Nacht vooraf standaard met ontbijt € 62
  Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 76

  Extra's

    prijs per persoon
  Vasa Finisher Shirt 2019* € 39
  Huur GPS € 60

  * Tot uiterlijk 1 april 2019 te bestellen


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Lift- en shuttlekosten etappe 2, 3 en 4 (ca. € 60)
  • Vervoer MTB in liften St.Moritz etappes 5 en 6 (ca. € 13 per dag)
  • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>