Panorama TransAlp Dolomiti

6-daagse mountainbike trektocht met gids of zelfstandig met GPS

Mountainbiken met prachtige uitzichten op de Dolomieten. Deze Panorama TransAlp is één van de reizen met de meeste singletrails en veel technische afdalingen.
Omdat we gebruik maken van liften en bijna evenveel klimmen als bij een 'normale' TransAlp blijven we langer op hoogte. Hierdoor kunnen we erg veel afdalen. Als je van technisch afdalen houdt is deze reis echt iets voor jou. Als je niet van afdalen houdt kun je beter een andere reis kiezen.

Deze reis is voorbij. Heb je interesse in deze reis voor 2019? Laat het ons hier weten en we nemen je wensen mee bij de ontwikkeling van het nieuwe reisprogramma.

Reisdatum:

21-07-2018 t/m 28-07-2018

Vanaf:

€ 911,-

Maximaal aantal deelnemers:

25

Reislevel:

6/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Tijdens deze reis fiets je zes etappes door de prachtige Dolomieten. Door zelf te klimmen en liften te gebruiken kunnen we erg veel afdalen. Bovendien levert dit erg bijzondere panorama's op! Op woensdag heb je de mogelijkheid om een rustdag te nemen of een mooie dagetappe te rijden.

De eerste dag van de reis is de aankomstdag en rijden we alleen een lekker infietsrondje. Op dag twee starten we vanuit Toblach met de eerste etappe. Dagelijks fietsen we een prachtige etappe om uiteindelijk op dag zeven te finishen bij het schitterende Lago di Caldaro. Vervolgens word je per luxe touringcar met fietsaanhanger terug naar Toblach gebracht waar we nog één nacht verblijven.

Het was een prachtweek met schitterende tochten!

Na elke etappe overnachten we in een hotel en eenmaal in een luxe berghut. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt. Avondeten doen we gezellig met z’n allen in het hotel of in een nabijgelegen restaurant. We hebben het programma zo ingericht dat er rond lunchtijd in een restaurant/berghut gegeten kan worden. Ook hebben we aan je fiets gedacht. Op elke overnachtingsplek is er een afspuitplaats/reparatieplek om je fiets weer op te lappen en veilig te stallen.

Deze reis kan zowel met gids als zelfstandig met GPS worden gereden.

Pluspunten

 • TransAlp met heel veel singletrails en technische afdalingen
 • Er zijn liften aanwezig om hoogtemeters te maken
 • Wij zorgen voor een goed hotel, fulltime reisbegeleiding, gidsen, bagagetransport en mecanicien voor pech onderweg
 • Prachtige routes voor vier verschillende niveaugroepen
 • Vanaf de finishplaats bij het Lago di Caldaro word je per luxe touringcar met fietsaanhanger terug gebracht naar Toblach

Expert over deze reis!

Een Panorama-TransAlp brengt het ultieme MTB-genot! Net zoveel klimmen als bij een gewone TransAlp, maar door gebruik van de liften ben je langer op hoogte en mag je nog veel meer afdalen! Afdalen moet je dus wel leuk vinden…

Sidney Teeling
Reisleider, gids en verkenner van deze reis
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Wie zich goed voorbereid zal meer fun beleven op de reis, je komt dan immers niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zorg dat je fiets in orde is, je conditie op peil en neem de juiste materialen mee. Hoe? nou zo..
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.

Reisprogramma

Zaterdag: aankomst en infietsrondje

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in Toblach. We fietsen nog geen etappe, maar wel een leuk infietsrondje van ongeveer 45 minuten. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Zondag: Toblach – St. Vigil

Vandaag staat de eerste etappe op het programma die we starten vanuit Toblach. De Kronplatzlift helpt je vandaag een eind op weg! Bovenop de Kronplatz genieten we van het prachtige Dolomieten-uitzicht. Daarna rijden we over mooie singletrails naar St. Vigil.

Maandag: St. Vigil – Alta Badia

Etappe 2 staat voor de rode groep in het teken van de Grosse Fanesalm, die geheel op eigen kracht beklommen moet worden. Bij de Kreuzkofel kunnen we de andere groepen tegenkomen, die daar deels met de lift gekomen zijn. Daarna klimmen we (ook weer deels met een lift) naar de luxe Berghut bij Alta Badia, waar we overnachten op ruim 2100 meter! Vanuit deze accommodatie geniet je van magistrale uitzichten op de gletsjer van de Marmolada en het Sellamassief. Wat een uitzichten en afdalingen!

In deze hut zijn wel prachtige kamers, maar geen 1-persoonskamers. We maken hier dus een iets andere indeling, iedereen schuift een categorie op. 1p wordt 2p, 2p wordt 3 of 4p etc. De kamertoeslagen zijn daarom lager dan normaal.

Dinsdag: Alta Badia – Selva

Highlight is de prachtige singletrail op hoogte: de Bindelweg. De lift vanuit Arabba brengt ons er naar toe. Hier blijven we steeds rijden op circa 2.400 meter. Mooier kan haast niet!

Woensdag: Selva - Selva

Je maakt vandaag een schitterende rondrit over o.a. de Groedner Hoehenweg en de Seceda, met een 25 km lange afdaling of je geniet van een welverdiende rustdag.

Donderdag: Selva - Leifers

Via mooie trails en wandelpaden rijden we verder naar Leifers, waar ons weer een heerlijk Italiaans diner staat te wachten.

Vrijdag: Leifers – Lago di Caldaro

Na een vlakke aanloop nemen we de lift en genieten we van de laatste afdaling deze week die ons doet finishen bij het Lago di Caldaro! Hier heb je de mogelijkheid om een heerlijke duik te nemen in het meer en een douche te pakken. Vervolgens staat de luxe touringcar klaar om jou samen je fiets terug te brengen naar het startpunt in Toblach. Onderweg maken we nog een stop bij een goede Italiaanse pizzeria om lekker te eten! In Toblach overnachten we nog eenmaal.

Zaterdag: avontuur ten einde

Na een geweldig avontuur in de Alpen is het vandaag tijd om naar huis te gaan.

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting. Als je voor 1 maart boekt krijg je vroegboekkorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 911,- per persoon

 

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 625
2-3 personen € 594
4 - 8 personen € 563
9 personen of meer € 531

Vroegboekkorting tot 1 maart 2018: € 35

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finish naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Maar het belangrijkste is een onvergetelijke reis waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Verblijf, maaltijden, materiaal en extra's (zie onder)
 • De liftkosten
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Het Vasa Finisher fietsshirt 2018 à 39 euro, te bestellen tot uiterlijk 1 april 2018!

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
7 overnachtingen standaard € 380
7 overnachtingen op 3p kamer speciaal € 405
7 overnachtingen op 2p kamer speciaal € 450
7 overnachtingen op 1p kamer speciaal € 520

Overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt in comfortabele hotels met een goed bed, lekkere douche en afgesloten stalling voor je fiets. Het betreft hier de netto prijzen plus een klein bedrag aan bemiddelingskosten. De vermelding speciaal wijst op de ene overnachting in een prachtig gelegen berghut, waar we de "normale" kamerwensen niet kunnen honoreren. Daar wordt overnacht in slaapzalen en (ook enkele zeer luxe) kamers. Bij de indeling delen deelnemers met de hoogste kamertoeslag de kamers met de minste medereizigers. 

Opties bij de reis

Programma, materiaal, extra's prijs per persoon
Zelfstandig met GPS € 80 korting
Huur GPS-ontvanger € 60
Vasa Finisher shirt 2018 € 39
Verlenging prijs per persoon
Extra overnachting vooraf met ontbijt € 60
Extra overnachting vooraf met ontbijt op 1p kamer € 75

Verzekering

We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Waarom en hoe lees je op de webpagina over verzekeringen.

 

Deze reis is voorbij. Heb je interesse in deze reis voor 2019? Laat het ons hier weten en we nemen je wensen mee bij de ontwikkeling van het nieuwe reisprogramma.