MTB-cursus Wuppertal

3-daagse MTB weekend met cursus i.c.m. tochten

Vol!

MTB-cursus in het middelgebergte relatief dicht bij huis. O.l.v. een instructeur verbeter je jouw skills die je direct toepast tijdens schitterende tochten.
Wuppertal is een waar trailparadijs. Een perfecte locatie dus om veel te oefenen en het geleerde direct te gebruiken. De instructeur leert je goed over trails rijden en hoe je obstakels overwint. Na deze cursus heb je veel meer zelfvertrouwen op de fiets. Heb je al clinics in Nederland gedaan en wil je nu meer, dan is dit jouw reis en de beste opstap naar een Vasa Sport weekendreis!

Deze reis is voorbij. Interesse voor volgend jaar? Laat het ons weten en geef je voorkeursdatum op voor 2020, zodat we je wensen mee kunnen nemen bij het ontwikkelen van het nieuwe reisprogramma.

Reisdatum:

10-05-2019 t/m 12-05-2019

Vanaf:

€ 274,-

Maximaal aantal deelnemers:

32

Reislevel:

3/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Geel 30-50 km 700-1000
Groen 40-60 km 1000-1300
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Dit weekend is speciaal voor mountainbikers die de stap willen maken naar het rijden van meer technische trails in de bergen. Tijdens dit MTB-weekend in het middelgebergte rijd je van de ene oefenlocatie naar de andere. Op de oefenlocaties leert de instructeur je de skills die je nodig hebt om veilig en met veel plezier over de trails te rijden. De instructeur helpt je ook grenzen te verleggen, zodat je meer durft. Natuurlijk wil je genieten van je vooruitgang en we rijden daarom ook tochten waarbij je het geleerde direct toepast.

We starten op vrijdag bij een camping, waar de auto’s worden geparkeerd. Daarna rijd je via de oefenlocaties naar het hotel. Je verblijft twee nachten in hetzelfde hotel, dus op zaterdag hoef je de tas niet in- en uit te pakken. Op zaterdag rijd je over de trails met veel oefeningen en een rondtocht. Op de laatste dag hebben we een mooie tocht voor je gemaakt, zodat je geniet van de skills die je hebt geleerd en verbeterd.

Heerlijk om van een expert te leren hoe het moet! - Sacha

Als je het verblijf via ons boekt verblijf je in een goed hotel met een afgesloten ruimte voor de fiets. Hier is ook een reparatieplek ingericht om aan je fiets te sleutelen. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee. Om je fiets schoon te spuiten voor de volgende dag is er een afspuitplaats.

Pluspunten

 • 3 dagen met een MTB-instructeur langs de mooiste oefenlocaties
 • Je hoeft maar één dag vrij te nemen om er even helemaal uit te zijn
 • Dicht bij huis op slechts 2 uur rijden van Utrecht
 • Uitstekende voorbereiding op een andere weekendreis
 • Je combineert het gevoel van een trektocht met het comfort van één hotel

Expert over deze reis!

Heel veel goede oefenlocaties vlak bij elkaar. Perfect om echt te leren mountainbiken!

Paul de Vries
Instructeur en gids
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Vrijdag: aankomstdag en instructie

Vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur word je verwacht bij de startplaats. Na de kennismaking met je reisgenoten en de reisbegeleiding krijg je een briefing en hoor je wat voor moois je allemaal gaat beleven. Vandaag krijg je al veel instructie en je oefent erop los. Je skills krijgen gelijk een boost waar je de rest van het weekend van profiteert.

Zaterdag: Oefenen rondom de Wupper

Vandaag maken we een rondrit dus relaxed wakker worden, want je hoeft je spullen niet in te pakken. Na een goed ontbijt gaan we er weer tegenaan en je leert veel nieuws. We oefenen op de prachtige trails links en rechts van het riviertje de Wupper. Je voelt je steeds zekerder op je bike!

Zondag: Genieten van de trails

Je hebt de eerste 2 dagen zo veel geleerd dat je steeds meer gaat genieten van de mooie trails. Het gaat zo lekker, dat de instructeur ook al wat moeilijkere oefeningen inbouwt. Moe, voldaan en met veel verbeterde en nieuw aangeleerde skills kom je bij de camping terug. Om ca. 16:00 uur keer je weer terug naar huis. Laat het volgende MTB-avontuur maar komen!

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 274,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 199
2-3 personen € 189
4 - 8 personen € 175
9 personen of meer € 159

Dit is inclusief:

 • Clinics van een instructeur
 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op de MTB-clinic op 14 april 2019 ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


  Verblijf

  Kamerkeuze per persoon
  2p kamer € 115
  1p kamer € 165

  Dit is inclusief:

  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • Parkeren op de camping en douchen na afloop
  • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting


  Extra's

    prijs per persoon
  Vasa Finisher Shirt 2019* € 39

  * Tot uiterlijk 1 april 2019 te bestellen


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch, drankjes en diners
  • Boekingskosten € 10,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

  Deze reis is voorbij. Interesse voor volgend jaar? Laat het ons weten en geef je voorkeursdatum op voor 2020, zodat we je wensen mee kunnen nemen bij het ontwikkelen van het nieuwe reisprogramma.