Hochkönig Hüttenrunde

6-daagse MTB trektocht van hut naar hut in Oostenrijk met gids of GPS

Mountainbiken over de flanken van het Hochkönig massief. Overnachtingen in berghutten en hotels op hoogte maken de sfeer van deze reis uniek.
In 6 etappes fiets je door de prachtige bergen rond dit massief. De routes zijn prachtig en ondanks veel mooie trails grotendeels heel goed fietsbaar, met weinig loopstukken. Dit in combinatie met de mogelijkheid om routes van niveau geel te rijden maakt deze reis ideaal voor MTB-ers met minder ervaring in de bergen.

Deze reis is voorbij. Heb je interesse in deze reis voor 2019? Laat het ons hier weten en we nemen je wensen mee bij de ontwikkeling van het nieuwe reisprogramma.

Reisdatum:

15-09-2018 t/m 22-09-2018

Vanaf:

€ 838,-

Maximaal aantal deelnemers:

25

Reislevel:

4/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood (GPS)  55-85 km 1900-2400
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Deze reis maken we in 6 etappes een prachtige ronde tussen de bergmassieven van Hochkönig, Tennengebirge, Dachstein en Tauern. Overdag heerlijk fietsen over de mooiste paadjes en ’s avonds typisch Oostenrijkse gezelligheid in een hooggelegen berghut. De overnachtingsplaatsen onderweg zijn allemaal tussen de 1600 en 1900 meter en maken deze tocht natuurlijk heel speciaal!

We starten bij het, op 1500 meter hoogte gelegen, luxe hotel. De eerste dag maken we een infietsrondje. Vanaf dag twee beginnen we met de etappes en kan de ronde beginnen! Tot en met de zevende dag rijden we de etappes om uiteindelijk weer bij het starthotel te finishen. Hier overnachten we nog een keer om vervolgens de volgende dag weer naar huis te reizen.
Behalve routes van niveau geel kunnen alle routes ook met zelfstandig met GPS gereden worden.

Zo’n huttenweek op de MTB is echt het mooiste wat er is! Overdag heerlijk fietsen over de mooiste paadjes en 's avonds echte Oostenrijkse gezelligheid in een berghut.

De eerste en laatste nacht slapen we in het luxe hotel direct onder de Hochkönigwand. Onderweg overnachten we 4 maal in een echte berghut, de één wat luxer dan de ander en nog éénmaal in een comfortabel hotel. In alle hutten zijn douches, met uitzondering van één heel gezellig en zeer mooi gelegen hut op een bergtop. Daar moeten we ons bij de kraan wassen. Deze hut ligt tussen 2 hotelovernachtingen in, dus het is 'spartaans' voor 1 nacht.
Ondanks dat de hutten met de auto niet altijd even goed te bereiken zijn zorgen we toch voor het bagagetransport, soms met hulp van de Hüttenwirte!

Deze reis kan alleen met gids worden gereden voor de niveaugroepen groen en blauw. Niveau rood rijdt zelfstandig met GPS.

Pluspunten

 • Nóg meer natuurbeleving door hutovernachtingen
 • Prachtige routes door een heerlijk berglandschap
 • Start en finish in berghotel op 1500 meter, dus geen terugtransport na de laatste etappe
 • Heel gezellig door hutovernachtingen
 • Bagagetransport wordt geregeld, ook naar de moeilijk bereikbare hutten

Expert over deze reis!

Heerlijk om zo’n groep enthousiaste mountainbikers door onze prachtige 'achtertuin' te mogen begeleiden.

Sidney Teeling
Reisleider & gids
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Wie zich goed voorbereid zal meer fun beleven op de reis, je komt dan immers niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zorg dat je fiets in orde is, je conditie op peil en neem de juiste materialen mee. Hoe? nou zo..
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.

Reisprogramma

Zaterdag: aankomst en infietsen

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het hotel in Mühlbach am Hochkönig. Als je op de aankomstdag op tijd bent, kun je meedoen aan het infietsrondje. Eén of meerdere Vasa Sport gidsen nemen je mee op een afwisselende route. Ideaal om even op te warmen, te controleren of de fiets in orde is en een leuke manier om alvast met de gidsen en andere deelnemers kennis te maken. ’s Avonds eten we in het hotel. Daarna krijg je een briefing met informatie over de aankomende week, worden de begeleiders voorgesteld en is er ruimte om vragen te stellen. Laat de ronde maar beginnen!

Zondag: hotel 1 – hut 2

Nadat we op de klim richting Hochkeil de niveaugroepen definitief hebben samengesteld dalen we over prachtige paadjes af naar Bischofshofen. Het Tennengebirge komt steeds dichterbij en dat komt goed uit, want daar ligt de comfortabele berghut van deze avond. Aan het einde van de lange klim zien we de hut van veraf al liggen. Bij aankomst genieten we hier op het grote terras van een welverdiend drankje.

Maandag: hut 2 – hut 3

Tijdens deze tweede etappe blijven we eerst op hoogte (blauw en rood gaan zelfs nog wat hoger dan de berghut) voordat we aan de eerste afdaling beginnen. Achter ons de steile rotsen van het Tennengebirge en voor ons de majestueuze Dachtein. Vanmiddag rijden we direct langs de voet van de ongenaakbare Dachstein Südwand. Maar voordat we daar zijn wordt er nog heel wat geklommen en gedaald over paden en paadjes en rijden we o.a. door Filzmoos.

Dinsdag: hut 3 - hut 4

Vandaag start iedereen met een fijne afdaling richting het plateau van Ramsau. Daarna rijdt niveau geel de kortste weg (toch nog een heel stuk) naar de volgende hut. Blauw en rood maken nog een mooie ronde met veel trails op het Ramsau-plateau, voordat ze het dal richting Obertauern inslaan. Na een schitterende klim wordt de al even mooi gelegen hut 4 bereikt. En op deze vierde dag fietsen we al in het vierde gebergte. Na Hochkönig, Tennengebirge en Dachstein, zijn we nu in de Tauern.

Woensdag: hut 4 - hotel 5

Ook dag 5 start (na een kort klimmetje) met een lange afdaling. Voor geel en groen gaat die over een grintweg, voor blauw en rood over een technisch pittige, maar o zo mooie trail. Na een kort vlakker stuk in het dal gaan blauw en rood alweer klimmen en maken daarmee de oversteek van het Ennsdal naar het Kleinarldal en gaan zo via de 'achterkant' van de berg naar het comfortabele hotel met magnifiek uitzicht. Geel en groen klimmen naar dit hotel vanuit het dal van de Enns.

Donderdag: hotel 5 - hut 6

Hut 6 ligt prachtig bovenop een berg met natuurlijk weer een prachtig uitzicht. Het is de meest eenvoudige hut, maar ook de gezelligste en er is heerlijk eten. Voordat we er zijn moet er nog wel veel gedaald (o.a. heel lang over de heerlijke flowtrail van het Bikepark Wagrain) en geklommen worden. In de afdaling kunnen we mooie foto’s maken met de 'naamgever' van deze reis op de achtergrond. Het Hochkönigmassief troont er prachtig bovenuit. Vooral het laatste stuk naar de hut is een echte 'kuitenbijter'. Maar daarna is het echt genieten van de zeer intieme huttensfeer.

Vrijdag: hut 6 - hotel 1

Een hut bovenop de berg, dat betekent eerst afdalen en hoe! Over een aanéénschakeling van paden, weggetjes, paadjes en trails, dan weer in het bos en dan weer in open terrein komen we uiteindelijk in het dal van St. Johann. Daar rijden we een stuk langs de rivier de Salzach, voordat we op verschillende manieren weer terugklimmen naar de Hochkönig. Moe maar voldaan komen we bij het luxe hotel aan. Als het fris is duiken we de sauna in en anders genieten we op het terras van een welverdiend drankje. We kunnen weer een prachtige reis op ons lijstje afstrepen.

Zaterdag: terugreis

Met enige weemoed rijden we terug naar de Lage Landen, maar één ding is zeker: we komen snel weer terug!

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting. Bovendien krijg je tot 1 maart vroegboekkorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 838,- per persoon

 

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 585
2-3 personen € 556
4 - 8 personen € 527
9 personen of meer € 497

Vroegboekkorting tot 1 maart 2018: € 35

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagage bus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Maar het belangrijkste is een onvergetelijke reis waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Verblijf, maaltijden, materiaal en extra's (zie onder)
 • Evt. liftkosten
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Het Vasa Finisher fietsshirt 2018 à 39 euro, te bestellen tot uiterlijk 1 april 2018!

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
7 overnachtingen standaard € 341
7 overnachtingen met kamertoeslag € 441

Overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt in 3 hotels en verder berghutten. De prijzen zijn de netto prijzen plus een klein bedrag aan bemiddelingskosten. Als je de kamertoeslag boekt hoef je in de hutten niet op Lager en word je op 2, 3 of meerpersoonskamers ingedeeld met zo min mogelijk andere deelnemers. Als je standaard boekt moet je voor sommige hutten een lakenzak en handdoek meenemen.

Opties bij de reis

Programma, materiaal, extra's prijs per persoon
Zelfstandig met GPS - € 80 korting
Huur GPS-ontvanger € 60
Vasa Finisher shirt 2018 € 39
Verlenging prijs per persoon
Overnachting extra vooraf met half pension € 75

Verzekering

We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Waarom en hoe lees je op de webpagina over verzekeringen.

 

Deze reis is voorbij. Heb je interesse in deze reis voor 2019? Laat het ons hier weten en we nemen je wensen mee bij de ontwikkeling van het nieuwe reisprogramma.