Hochkönig Hütten Runde

huttenronde in Oostenrijk |6 etappes | trektocht | gids of GPS

Mountainbiken over de flanken van het Hochkönig massief. Overnachtingen in berghutten en hotels op hoogte maken de sfeer van deze reis uniek.
In 6 etappes fiets je door de prachtige bergen rond dit massief. De routes zijn erg mooi en ondanks veel singletrails grotendeels goed fietsbaar, met weinig loopstukken. Zo is het een prima reis voor niveau groen (er zijn eventueel ook gele routes), maar ook een uitdagende reis voor de hogere niveaus. En dat alles met de onvergelijkbare huttensfeer!

Bij voldoende belangstelling zetten we deze reis volgend jaar op ons programma. 
Geef je interesse door. 

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

Datum nog niet bekend

Vanaf:

€ 940,-

Maximaal aantal deelnemers:

20

Reislevel:

4/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Geel 30-50 km 700-1000
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400

groen, blauw en rood met gids of GPS
geel alleen met GPS

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Deze reis maken we in 6 etappes een prachtige ronde tussen de bergmassieven van Hochkönig, Tennengebirge, Dachstein en Tauern. Overdag heerlijk fietsen over de mooiste paadjes en ’s avonds typisch Oostenrijkse gezelligheid in een hooggelegen berghut. De overnachtingsplaatsen onderweg zijn allemaal tussen de 1600 en 1900 meter en maken deze tocht natuurlijk heel speciaal!

We starten deze tocht in een comfortabel hotel. Op de aankomstdag maken we een infietsrondje. Daarna kan de ronde beginnen! Na de zesde etappe eindigen we weer bij het starthotel. Hier overnachten we nog een keer om vervolgens de volgende dag weer naar huis te reizen.

Zo’n huttenweek op de MTB is echt het mooiste wat er is! Overdag heerlijk fietsen over de mooiste paadjes en 's avonds echte Oostenrijkse gezelligheid in een berghut.

Als je via Vasa Sport het verblijf boekt, verblijf je de eerste en laatste nacht in een comfortabel hotel. Avondeten is bij deze reis inbegrepen. Onderweg overnachten we 4 maal in een echte berghut, de één wat luxer dan de ander en nog éénmaal in een berghotel. In alle hutten zijn douches, met uitzondering van één heel gezellig en zeer mooi gelegen hut op een bergtop. Daar moeten we ons bij de kraan wassen. Deze hut ligt tussen 2 hotelovernachtingen in, dus het is 'spartaans' voor 1 nacht.
Ondanks dat de hutten met de auto niet altijd even goed te bereiken zijn, zorgen we toch voor het bagagetransport, soms met hulp van de Hüttenwirte! Wij zorgen voor een gereedschapskist en fietspompen.

Pluspunten

 • Nóg meer natuurbeleving door hutovernachtingen
 • Prachtige routes door een heerlijk berglandschap
 • Start en finish in comfortabel hotel, dus geen terugtransport na de laatste etappe
 • Heel gezellig door hutovernachtingen
 • Bagagetransport wordt geregeld, ook naar de moeilijk bereikbare hutten

Expert over deze reis!

Heerlijk om zo’n groep enthousiaste mountainbikers door onze prachtige 'achtertuin' te mogen begeleiden.

Sidney Teeling
Reisleider & gids

Reisprogramma

Zaterdag: aankomst en infietsen

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het starthotel in Werfenweng. Als je op de aankomstdag op tijd bent, kun je meedoen aan het infietsrondje (17:00 uur). Eén of meerdere Vasa Sport gidsen nemen je mee op een afwisselende route. Ideaal om even op te warmen, te controleren of de fiets in orde is en een leuke manier om alvast met de gidsen en andere deelnemers kennis te maken. ’s Avonds eten we in het hotel. Daarna krijg je een briefing met informatie over de aankomende week, worden de begeleiders voorgesteld en is er ruimte om vragen te stellen. Laat de ronde maar beginnen!

Zondag: hotel 1 – hut 2

Nadat we op de eerste klim de niveaugroepen definitief hebben samengesteld rijden we onze etappe over de flanken van het Tennengebirge. Leuke paadjes en trails rijden we en dat al op de eerste dag! Aan het einde van de lange klim zien we de hut van veraf al liggen. Bij aankomst genieten we hier op het grote terras van een welverdiend drankje.

Maandag: hut 2 – hut 3

Tijdens deze tweede etappe blijven we eerst op hoogte (blauw en rood gaan zelfs nog wat hoger dan de berghut) voordat we aan de eerste afdaling beginnen. Achter ons de steile rotsen van het Tennengebirge en voor ons de majestueuze Dachtein. Vanmiddag rijden we direct langs de voet van de ongenaakbare Dachstein Südwand. Maar voordat we daar zijn wordt er nog heel wat geklommen en gedaald over paden en paadjes en rijden we o.a. door Filzmoos.

Dinsdag: hut 3 - hut 4

Vandaag start iedereen met een fijne afdaling richting het plateau van Ramsau. Daarna rijdt niveau geel de kortste weg (toch nog een heel stuk) naar de volgende hut. Blauw en rood maken nog een mooie ronde met veel trails op het Ramsau-plateau, voordat ze het dal richting Obertauern inslaan. Na een schitterende klim wordt de al even mooi gelegen hut 4 bereikt. En op deze vierde dag fietsen we al in het vierde gebergte. Na Hochkönig, Tennengebirge en Dachstein, zijn we nu in de Tauern.

Woensdag: hut 4 - hotel 5

Ook dag 5 start (na een kort klimmetje) met een lange afdaling. Oppassen, want het is meteen een technisch pittig pad. Na een kort vlakker stuk in het dal gaan blauw en rood alweer klimmen en maken daarmee de oversteek van het Ennsdal naar het Kleinarldal en gaan zo via de 'achterkant' van de berg naar het comfortabele hotel met magnifiek uitzicht. Geel en groen klimmen naar dit hotel vanuit het dal van de Enns.

Donderdag: hotel 5 - hut 6

Hut 6 ligt prachtig bovenop een berg met natuurlijk weer een prachtig uitzicht. Het is de meest eenvoudige hut, maar ook de gezelligste en er is heerlijk eten. Voordat we er zijn moet er nog wel veel gedaald (o.a. heel lang over de heerlijke flowtrail van het Bikepark Wagrain) en geklommen worden. In de afdaling kunnen we mooie foto’s maken met de 'naamgever' van deze reis op de achtergrond. Het Hochkönigmassief troont er prachtig bovenuit. Vooral het laatste stuk naar de hut is een echte 'kuitenbijter'. Maar daarna is het echt genieten van de zeer intieme huttensfeer.

Vrijdag: hut 6 - hotel 1

Een hut bovenop de berg, dat betekent eerst afdalen en hoe! Over een aanéénschakeling van paden, weggetjes, paadjes en trails, dan weer in het bos en dan weer in open terrein komen we uiteindelijk in het dal van St. Johann. Daar rijden we een stuk langs de rivier de Salzach, voordat we op verschillende manieren weer terugklimmen naar Werfenweng. Moe maar voldaan komen we bij het hotel aan. Op het terras genieten we van een welverdiend drankje. We kunnen weer een prachtige reis op ons lijstje afstrepen.

Zaterdag: terugreis

Met enige weemoed rijden we terug naar de Lage Landen, maar één ding is zeker: we komen snel weer terug!

De begeleiding zorgt ervoor dat je op het juiste padje komt en blijft

De Vasa gidsen wijzen je de route en geven je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw MTB-avontuur.
Kies je voor rijden met GPS, dan worden de tracks voor je ingeladen. Samen met minimaal 1 maatje ga je op pad. Alles daaromheen is geregeld voor je.

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met halfpension is er vanaf € 940,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 645
2-3 personen € 613
4 - 8 personen € 568
9 personen of meer € 516
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 01-03-2022 € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op een MTB-clinic in het voorjaar ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


Materiaal

  Prijs
Huur GPS-set € 60


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed standaard € 424
Bed met kamertoeslag* € 524

*Als je de kamertoeslag boekt hoef je in de hutten niet op Lager en word je op 2, 3 of meerpersoonskamers ingedeeld met zo min mogelijk andere deelnemers. Als je standaard boekt moet je voor sommige hutten een lakenzak en handdoek meenemen.

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt en diner
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging

  Prijs p.p.
Nacht vooraf standaard HP € 54
Nacht vooraf kamertoeslag HP € 65


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch en drankjes
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa Finisher Shirt * € 45-55

* Reserveer je shirt.

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Bij voldoende belangstelling zetten we deze reis volgend jaar op ons programma. 
Geef je interesse door. 

Ja, ik heb interesse in deze reis

Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.